HDR fotó II

Mivel ma vacak idő volt, csak madarakat próbáltam fotózni az ablakból, de kevés sikerrel. Úgyhogy kipróbáltam a bracketinget szegény fotómasinával, és aztán az eredményből csináltam képeket. Mindkét nekifutásra 3 kép készüt, először a fényképezőgép fénymérője szerint helyes expóval, aztán egy fényértékkel ez alatt, majd egy fényértékkel az eredetileg helyesnek vett érték felett.(normál, alexpó, túlexpó) Ezután húztam be a képeket a Photomatix Pro-ba, és csináltattam a szoftverrel HDR képet, majd jött a tone mapping. Ez még mindig nem az, amire én igazából gondolok, csak ujjgyakorlatnak szántam őket, úgyhogy majd még lesz belőle ravaszabb kísérlet, több képből (minél több kép, annál nagyobb dinamika) valami látványosabb.

normál

alulexponált


túlexponált


HDR + Tone Mapping


normál

alulexponált


túlexponált

HDR + Tone Mapping

8 hozzászólás “HDR fotó II” bejegyzéshez

  1. Na ezek már kellmesebbek lettek jóval mint az előző kísérletben látott kép. A kompozíció elég unalmaska, de tanulmánynak tök jó. Gratz. 🙂

  2. persze, hogy unalmaska, nem is kompozíció, csak kattogtatás

  3. Remelem ezeket ket allasinterju kozti idoben csinaltad! 🙂

  4. És azokat a kedves „Photomatix” feliratokat mivel szerkesztetted bele? 🙂

    Ui: Egyébként klafa. Tudsz segíteni, abban, hogy milyne sw.-ert használjak Win alatt, hasonló gazságogk elkövetése érdekében?

  5. Yda a photomatix feliratokat a szoftver teszi bele, ez az ára annak, hogy ingyenes. Még filózom azon, hogy megvegyem-e, akkor persze nincs ilyen vízjel a kész képeken.

    Egyelőre játszani jó így is. wines megoldásban fejből nem tudok segíteni, nincs a háznál windows, de majd utánanézek.

  6. khm, khm… őőő. Ha esetleg kis gonoszkodás belefér az életetekbe, akkor én bizony el tudom küldeni a photomatix teljes verzóját (5.6 mega). Természetesen nem buzdítok senkit illegális programhasználatra. 🙂

  7. köszönöm, kedves tőled, de inkább ne küldd el.

    Egyrészt én is meg tudnám venni, nem drága, csak nincs rá igazán szükségem, ezért nem is zavar, hogy a játszadozás végeredményében vízjel marad.

    Csak megtetszett, érdekesnek találtam, de leginkább nagyon kevés helyen tartom használhatónak, így feleslegesen nem károsítanám meg a szerzőt.

    Még tanulgatom, hogy hogy lehet nem ilyen túlszaturált képket csinálni vele és, hogy mikor érdemes használni és mikor nem.

    Az a helyzet, hogy a hdr képek 98%-a agyontonemappelt nyálas izé lesz, a 2% meg inkább az eredeti fotók miatt jó, nem a hdr-től.

    Értő kezekben nyilván hasznos eszköz, nem értőekben -mint az enyém – inkább értelmetlen.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.