MANIFESTO

Azt reméltem, hogy erre a bejegyzésre sosem lesz szükség, így keserűen de határozottan írom meg, úgy látszik pár dolgot tisztáznunk kell.

Előrebocsájtom, hogy mindazok akik olvassák a blogom és nem érzik úgy, hogy ezek a mondatok rájuk vonatkoznak, lépjenek át az egészen és olvassanak továbbra is, ha érdekesnek vagy szórakoztatónak találják, vagy ha nem találnak jobb időtöltést. Itt szeretném megköszönni annak a több mint kétezer embernek a figyelmét, akik január óta rendszeres olvasóim. Örülök, hogy nem csak a magam örömére csinálom.

Tehát, jöjjön a tisztáznivaló, pontokba szedve:

1. Ez az én blogom, azt írok benne, ami jólesik, arról, amiről jólesik.

2. Ez a blog azért született, mert kedvem volt megosztani a családunkkal, barátainkkal mindazt amit átélünk, ráadásul szeretem is írni, képeket betenni, remélve, hogy mindenki aki drukkol nekünk vagy nem drukkol, érdeklődve olvassa. Rólam és a feleségemről és a kislányunkról szól elsősorban, és másodsorban NZ-ről.

3. anyagi helyzetünkhöz senkinek semmi köze. Aki tudja mi a helyzet, azt azért tudja, mert tudhatja, aki nem, az azért nem, mert nincs hozzá köze.

4. bárki kommentezhet, de én döntöm el, hogy mi jelenik meg és mi nem. Névtelenül is kommentezhet bárki, de én döntöm el, hogy mi jelenik meg és mi nem.

5. Személyes tapasztalatom az itt élő magyarokkal kifejezetten jó. Segítőkész, barátságos és kedves emberekkel találkoztam. (üdv nékik és hozsanna) Akikkel nem találkoztam, azokról nem nyilatkozom, mert nincs mit mondanom. Emberek vagyunk, és nem méricskéljük ki mikor érkezett ide, és miért vagy mikor ment el innen és miért és főleg nem minősítünk ez alapján sem senkit. Mendemondákkal és duplafenekű célzásokkal nem foglalkozunk.

6. azokkal a mendemondákkal sem foglalkozunk, amit a komment mezőbe firkál akárki névtelenül, nem érdekelnek az általa felsorolt nevek, sorsok, események. Nem fogom tűrni, hogy a blogom teret adjon névtelen vádaskodásnak, vélt vagy valós sérelmeken való siránkozásnak, a frusztrációt nem engedem itt kiélni. Ez nem a polidili és nem is lesz az.

7. nem elemezzük a mélymagyar rögvalót, az otthoni politikai helyzetet sem pedig az itteni magyarok véleményét az otthoni helyzetről. Politika kizárólag NZ politika jelenik meg, ha egyáltalán. Magyar-magyar viták még NZ vonatkozásban sem idevalók.

8. más bloggereknek nem üzengetünk a blogon keresztül, vesszük a fáradtságot kommentelni az ő blogjukon.


9. minden vélemény érdekel, és minden megjelenik, amely nem ütközik a fenti pontokba.

Fentiek nem képezik vita tárgyát. Fentiekkel kapcsolatos vélemények sem érdekelnek, éppezért ehez a bejegyzéshez nincs kommentmező. Megmondtam mi van.