Musick Point – Bucklands Beach North

Az időjárás kevéssé télies, legalábbis a mi felfogásunk szerint, úgyhogy a ragyogó napsütés kiűzött bennünket a lakásból. Mivel már egy ideje mocorog a fejemben a golfpálya-fotózás, most Hobe tegnapi tippjét követve, a könnyű szték beebédezése után, Musick Point irányába indultunk. Bár ez is Aucklandban van, azért közel nyolcvan km-t autóztunk.

Musick Point a Bucklands Beach kis félszigetének a spiccén helyezkedik el és lehet onnan nézni szerteszét. Sőt, le is lehet mászni a vízhez, amit meg is tettünk a rengeteg meredek lépcsőkön, és néztünk a szemünkkel alaposan. Ha kiáll az ember a (fél)szigetspiccre, akkor balról jobbra a következőket láthatja: St. Helliers, távolban North Head és Takapuna, Rangitoto vulkáni kúpja, nagyon közel majdnem pont szemben a Browns sziget gyönyörű dombjai, Motutapu és Motuihe szigetek, jobbra a távolban Waiheke sziget, mág jobbrább Omana beach, Beachlands és Mellons Bay.



Csudaszép, a késő délutáni Nap bevilágítja az egész miskulanciát, a tengeren összevissza járkálnak a mindenféle vizijárművek, az ember háta megett pedig, a susnyás takarásában egy szikrázóan fehér art deco épületben titokzatos dolgokat művelnek a Suburban Amateur Radio Club tagjai, akik egyébként a Musick Memorial Radio Stationt is üzemeltetik. Akik tudni akarják mivel ütik el az időt a klubtagok, azok hangoljanak az FM 88.2 MHz-re és megtudják.



A félsziget végét (leszámítva az amatőr rádiósokat) teljesen kitölti a Howick Golf Klub, amely egy irdatlan nagy dimbesdombos tájon terelgeti lukról lukra a klubtagokat. Nagy. Igazi. A fű kiborítóan néz ki. A lukak környékén biliárdasztal simaságúra van nyírva, de máshol is rövid, sportos a frizura. Én még ilyet nem láttam, igaz sosem jártam még golfpályán. Pláne ekkorán. Nagyon ápolt, nagyon tiszta az egész és nagyon szép a növényzet azon része ami nem a fű, mert az nyilván szép. Csavarogtunk egy kicsit, sőt nem is olyan kicsit, csak sajnos én ilyenkor kevéssé vagyok élvezhető, mert fotózom és enyhén aszociálissá válok. Mindenesetre a nejem végül rávett, hogy induljunk haza (valójában csak vacak lett a fény), még beugrottunk a klubházhoz, hogy a pálya elejét is megnézegessük.

Magáról a golfról nem sok fogalmam van, csak annyit tudok róla, hogy golfkocsikkal kell jönnimenni, legalább 15 ütő kell a zsákba és kis kerekes biszbaszt vonszolva kell strabancolni rengeteget a füvön és megátkozni más labdáit. Amennyire láttam, ezt jó kedéllyel űzi a nép, és tegyük hozzá, hogy ez az egyetlen sportlétesítmény amit az ember eltűrne a háza mellett. A pálya csendes és szép. A golfozók csendesek. Az egész csendes, kivéve amikor az egysávoson fedübörög egy baszomnagy piros Kenworth kamion, majd vissza. Senki nem értette, ekkora golfcucc nincs is.



No sebaj, hazajöttünk, majd itthon összekaptam a tegnap vett roppant egészséges salátát (mindenféle árokparti kaszálás eredménye van venne, rukkola meg terrakotta meg lapulevél, mittomén) és a tegnapi rákos-kukoricás pizzára fel nem férő kis rákocskákat paradicsomra, hagymára és fokhagymára dobva megcsináltam, majd az is a salátába került. Nagyon finom lett, meg szörnyű egészséges, meg ezo-bio-öko, csak rohadt éhes kezdek lenni mert csak ezt vacsiztuk. Na sebaj, ez is több, mint búcsúba’ egy pofon. Még sok fotó a fotóalbumban, élő golfozókkal, naplementés kamionnal, csak tessék, csak tessék…

7 hozzászólás “Musick Point – Bucklands Beach North” bejegyzéshez

  1. Wehe:) a holdra konkrétan azt hittem, hogy elkaptál egy repülő golflabdát.

    A következő alkalommal leszel szíves:)

  2. hát, ha sikerül rávennem valakit, hogy jöjjön el velem, hogy ne a családom unatkozzon amíg apa a fűben bukfencezik, lesz golflabda is 🙂

    ha nagyon nem megy, akkor majd a kertben lefotózom a lányom golflabdáját, mert találtunk egyet a szomszéd golfpályán, ami 500 méterre és nem 40 kilcsire van 🙂

  3. Csak kiváncsiságképp, hány képet lőttél január óta?

  4. Jut eszembe, Cascade Kauri Park mellett van egy jó nagy golfpálya. Ilyenkortájt délelőtt rendesen harmatos a füve, amit a szemből sütő nap így ezüstössé varázsol. Az meg külön vicces, amikor a kacsák grasszálnak rajta, és ezen műveletük közben lábaikkal egy csíkot húznak az ezüstbe. No de a kérdés, hogy az ilyent miképp lehet fotózni?

  5. Hát a DSLR-ben 4200 fölötti számnál tart a shutter count, ezeket már biztosan itt csináltam, a kis kompaktban is van 5-700 lövés, úgyhogy tippem szerint ötezer kép körül járok. (január 1. óta)

    AZ ellenfényben csíkot húzó kacsákat biztosan klassz lehet fotózni, valószínűleg némi expozíció korrekció szükségeltetik hozzá, hogy legyen is valami a képen.

  6. az elso kepet nagyon szepen megkomponaltad. Ha ott lennel a flickr-en, megcsillagoztam volna. 🙂

  7. köszönöm, pláne az elméleti megcsillagozást 🙂
    Persze, hogy nem vagyok a flickeren, amikor a picasan vagyok, ott a link a szövegben.

    A flicker is jópofa csak nem akartam a yahootól semmit, a gugli akkunttal meg egyszerű és kézenfekvő az átjárás…

    nézd meg a többit is!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.