Gasztro – shrimp zöldbabbal

Az alapkoncepció már megvolt a fjemben, de a köret még nem, a kísérlet szinte tökéletesen sikerült. Először is, jó sok vajat megolvasztottam a fazékban, ebbe felkarikázott fokhagymaszárat (itt ezt külön lehet kapni fillérekért), karikákra vágott fokhagymát, fehérborsot, sót, kis rozmaringot és egy csipet ételízesítőt kevertem. (kicsit lecsökkent a vérnátriumglutamát szintünk, néha jól jön egy kis ízfokozó) Amikor már kellemes illata volt, akkor ráöntöttem fél kiló vágott zöldbabot, jól beleforgattam a vajas cuccba, fedőt raktam rá és hagytam levet ereszteni.


Amíg a zöldbab párolódott, addig a maradék 3 gerezd fokhagymát olíván barnára pirítottam, majd rátettem a rákocskákat, pici sót, fehérborsot, csipet szerecsendiót és egy citrom kifacsart levét öntöttem. Kivártam amíg levet ereszt és kis lángon hagytam főni a lében, időnként kevergetve, ment közben a zöldbabbal is hasonképpen cselekedtem.

A zöldbabot pont addig kell csinálni, amíg még nem tapad oda az edény aljához, de már gondolkozik rajta, így marad egy kis tartása, nem fő pürésre. A rák meg azután van kész fél perccel, hogy a leve mind elfőtt volna. Ráadásul minden akkorra lett kész, amikor a nej belépett az ajtón, úgyhogy kiváló volt az időzítés.

23 hozzászólás “Gasztro – shrimp zöldbabbal” bejegyzéshez

  1. Ez is bomba jól néz ki és biztos finom lehet. Bár be kell valljam szégyen ide szégyen oda, én még nem ettem rákot. Ezért jó erősen elképzelem milyen is lehet az íze. Asz aszem sikerült hmmm tényleg finom …. Na ehhez itt még kora van. Már most megtudnék enni egy lovat zsokéstól úgyhgy inkább visszabújok a kedvesem mellé.(vagy megeszem) Hááááá

  2. fel ne fald szegényt 🙂 inkább próbáld ki a rákhúst, nagyon finom! meg egészséges! meg finom! 🙂

  3. Ilyen shrimpet előételnek ettünk egyszer grillezve, fél avokádóba betöltve és valami pikáns szósszal nyakonöntve. Nagyon finom volt. Mág a párom is bevallotta, hogy ízlett neki, de aszonta, akkor sem tetszik neki, ahogy kinéz, mert olyan „qkac-like”. Nemcsak jó ízű, állítólag egészséges is, mint az ilyen tengeri izék többsége – bár lehet, hogy ez csak a tengeriizépecázó lobbi erejét mutatja. 🙂

  4. ezt az avokádós kalandot kipróbálom, jó ötlet, és az avokádó is remek cucc. szósz nem lesz.

  5. A szósz vmi paprikás-kapros bóti salátadresszing volt, nem bonyi, vegyél le egyet a polcról. Jah és az avokádó hűtve volt, a szósz is, csak a kukaczok voltak (inkább langyosak mint) melegek. 😉

  6. a kapor nem emberi fogyasztásra való, úgyhogy ne is emlegesd. itt van méterszám mindenféle szósz a bótba, de se időm se kedvem se pénzem végigpróbálgatni őket, olyan sok van…

    na majd kieszelek valamit

  7. Tudom, h te vagy a NZADL (New Zeeland Anti-Dill League) alapító elnöke, de ez csak saját nyomorod, az 1 remekjó fűszernövény (nem kell őtet nagy nyilvánosság előtt pocskondiázni), ellentétben például a qkoricával, ami vagy 1 János, vagy 1 állati takarmány.

    A szószok jók. Próbáld + először elolvasni egyik másiknak a feliratát, hátha szembejön az „Öntet avokádóstarisznyarákra mit ajánlás von derdiedas local Alexandra”. 🙂

  8. Kapor és tepszi ügyben nem vitázom.

    A szószok jók, de sokszor valami fantázianevük van és akkor csak azt látom, hogy „kálium szorbát” meg ízfokozó, amiből nem könnyű saccolni, hogy mustáros-e vagy gépzsíros…

    Amit itt találtam az a HP szósz, ami jó meg mindenféle keleti varázs, de arra rá van írva, hogy hot csili, ami egyenes beszéd…

    Na majd megkérdezem a helyi erőket, csak azokkal vigyázni kell, fogkrémmel eszik a bárányt…

  9. A Kapor Világtanács a szükséges intézkedéseket megtette, készek vagyunk fizikailag elfoglalni a szervert, ahonnan ez az alaptalan pocskondiázás gyön.

    Avokádó+shrimp+szósz: itt létezik egy zseniális találmány, a szószban is van némi pépesített shrimp, talán Bernaisse mártáson alapul, (viszont olyan enyhepiros és nem fehér) de nem vagyok benne biztos. Az a szósz mindent tud, amit egy szósz tudhat.

    Shrimp marha egészséges, nem csak fizikailag, hanem szociálisan is, amennyiben az interperszonális közellétet katalizálja.

  10. Dehát a rák nem is kóser… kapor ügyben világos az álláspont, emb. fogy. nem alk.

  11. A Kapor vilgátanács bekaphatja, nincs kiadatás Kapória és Núzéland között! Ráadásul a MAF a Kaprista ügynököket már a belépéskor lebuktatja. NIncs miért aggódnom!

    itt is van pár zseniális találmány, (gumicsimma, nagyívban forulók elsőbbsége, stb.) de a szószhoz még nem volt szerencsém

  12. Nana, a kaprot csak ne szidjuk! Hogyan létezhetne nélküle a világ legjobb savanyúsága, a kovászos uborka? 🙂 No meg a tökfőzelék? Ki ne hagyjam a nejem világbajnok főtt, enyhén sült rizsgombócait kaporszósszal!

    Egyébként nem csak a garnéla egészséges, hanem minden bizbasz, amit a tengerből ki lehet szedni és ehető (de azért arról, hogy mi ehető, ne egy kínait kérdezz meg). Vannak bennük mindenféle omega-zsírsavak, amik jók a szív- és érrendszernek, meg agyra gyúrni is jók. Gyerekeknek kifejezetten ajánlott sok halat enni emiatt, okosodnak tőle. Én is sok halat eszem (a magyar átlaghoz képest kimagaslóan), azért vagyok ilyen okos. Meg szép is.

  13. A koviubi és a kapor összefüggése régi, petokosodott poszt-zselléri csökevény. Igaz ez a tökfőzelékre is, ami kapor nélkül is pompás eledel, ha van hozzá pörkölt!

    Kapor és tepszi tabuk! 🙂

    Rohadt halas azóta nem nyitott ki amióta itt vagyunk a zátonyon, pedig 50 másodperc sétára van csak és ott a sok finom snapper meg tarakihi meg hoki…meg rákok. meg izék

  14. Látom kapor ügyben – jogosan – 1edül kell +vívnod a harcod.

    Én inkább a friss halashoz járnék, akkor is, ha kicsit messzebb van. 🙂

  15. nem kell énnekem sémmiféle harcot vívnom, kapor nem ehető, ahogy a szívószál vagy a kalocsni, pont.

    Ez itten friss halas lesz, ha egyszer kinyit, eddig azon sopánkodunk, hogy nem tudunk nála vásárolni, ha hazamegyünk, most meg hogy maradunk nem nyit. Egyszer már ki volt táblázva, hogy „staff required, call Mike” de azóta ez se.

    A benzinkuta szerint (és amit ő nem tud az nincs is) egy hónapja hat hét múlva nyitás volt, hát nem tudom…

  16. Jöttem erősítésnek.

    Alapítványunk, a „Kapor, Sárgaborsó és Menta Nélküli Világért Kiemelten Közhasznú Non-profit Kft.” kuratóriuma nevében szeretnénk támogatni törekvéseidet.

    A felajánlott 1%-ost támogatások harmadát tehát felajánljuk kapormentes receptek gyűjtésére és publikálására.

    Üdvözlettel,
    a kuratórium elnöke

  17. A Nemzetközi Kaporelhárító Szolgálat nevében jelzem, hogy akit kaporevésen kapunk, annak annyi. Erőforrásaink végtelenek, lelkesedésünk szitúgy. Előre egy kapormentes világért!

    Z, ellenkapornagy

  18. Hölgyeim és uraim a kapor el van vetve!

    Esélyetek nulla, a kapor élt, a kapor él, a kapor élni fog.
    Adi és Herr Spitz a fő támogatóim (akik hoznak is magukkal még 1 embert 🙂 valamint 1-1 szál speciális kihegyezett magszóró harci kaprot is), nem is beszélve a csendes, kaporkedvelő többségről.

    Sosem adjuk fel!

    demonalisator (a kaporszakállú)

  19. Kaportalanítva lesztek :-)))

    Egyébként csak óvatosan a magvetéssel, a kapor olyan mint a tarack. Ha egyszer magot vetett valami talajban, az életben nem lehet onnan kipucolni.

  20. Immacolata!

    Törekvéseink egymástól etérnek, ám szervezeteink diszjunktálódnak a kapor elleni harc frontján. A mentát egy-egy mojito erejéig csak felhasználha az ember, a sárgaborsót pedig meg kell védenem.

    De a kapor elleni közös harc elsimítja a kisebb ellentéteket, amelyeket majd megoldunk teljes győzelmünk, a totális kaportalanság után!

  21. Tisztelt elvtársam,

    sajnálatos módon le tetszett maradni legutóbbi nagygyűlésünkről, ahol a békítő testület tudományos kísérletek eredményét felhasználva bizonyította, hogy a menta rágógumiba, cukorkába és fogkrémbe való, lenyelésre teljesen alkalmatlan. Az eredményeket a közhasznúsági jelentésünk szintén tartalmazza, melyet nemsokára közzéteszünk az egyedület honlapján.

    Azzal sajnos egyet kell értenem, hogy a sárgaborsóval kapcsolatos ellenérzések ugyanolyan szubjektív állag- szag- és ízminta értékelésén alapulnak, mint például a pacal teljeskörű elutasítása, így ebben a mozgalomban elég érzelmi alapon részt venni.

    Egyesületünk alapszabályában egyébként nem szerepel a totális kaportalanítás: demokratikus elvek mentén valljuk, hogy bárki azt eszik, amit akar (például szívószálat, golyóscsapágyat) ám gyermekeink és a jövő generációja védelmében el kívánjuk érni, hogy az említett növényt ne népszerűsítsék, ez a furcsa fogyasztási szokás maradjon magánügy.

    Követeljük továbbá, hogy a kapor és a „finom” illetve „jó” szavakból tilos legyen szókapcsolatot alkotni.

    Köszönöm a figyelmet,
    a kuratórium elnöke

  22. Breaking News:

    Az ENSZ terrorszervezetté nyilvánította a Kapor, Sárgaborsó és Menta Nélküli Világért Kiemelten Közhasznú Non-profit Kft. és felszólította a világ országait, hogy azonnal szakítsanak meg minden kapcsolatot ezzel a destruktív szektaszerű terrorista csoporttal.

    E szervezetnek nyújtott anyagi támogatás államrend elleni összeesküvés finanszírozásának minősül mostantól a legszigorúbb tételekkel büntetendő.

    Békében a Természettel – Békében a Kaporral Szövetség

  23. A Kapor, Sárgaborsó és Menta Nélküli Világért mozgalom radikális „SÁrgaborsót és Mentát mégis” szárnya elhatárolódik elsősorban az ENSZtől, másodsorban a Kapor, Sárgaborsó és Menta Nélküli Világért Kiemelten Közhasznú Non-profit Kft-től.

    „A le a kaporral” és a „Kapormentes Szabad Gasztronómiáért ugyanott Svéd kilós mosott ruha és befőttesüvegek” és a „Free mojito”mozgalmak ragaszkodnak immanens jogukhoz, hogy kaporral ne mérgezzenek ártatlan gyerekeket és emellett sárgaborsót fogyasszanak!

    Nem engedünk a kaprista erőszakkampánynak, a sárgaborsó élt, él és élni fog!

    Mentát a mojitóba!

    főkaportalan

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.