tisztogatás

 

Esik vigasztalhatatlanul, a lányok délután ledőltek aludni, én meg nekiálltam a hónapok óta halogatott tisztogatásnak. Szegény számítógépem fehér, én pedig nem kímélem, hurcolom, emelgetem, hozomviszem és nem bánok vele úgy, ahogy megérdemli. Ennek eredményeképpen meglehetősen elkoszolódott, nem csak a billentyűzet, hanem a kijelző is. A kijelzőt időnként szoktam pucolni, de ez a mindennapos blogzás nem tesz neki jót, hamar koszolódik.

Mindenféle remek kencét lehet kapni amivel a műanyag felületeket lehet puccogtatni, én a nagyrészében nem hiszek, elvileg semmi olyan szennyeződés nem éri amit a tiszta víz ne hozna le. Ugyanakkor ez csak elviekben igaz, volt ami nem jött le csak úgy. Ezeken a helyeken citromlét alkalmaztam, teljes sikerrel. Két ív papírtörlő és egy mikroszálas szemüvegtörlő és 40 perc törődés elég is volt.

A képeket csak erős idegzetű geekeknek ajánlom, akiben buzog a tüchtigismo, az ne figyeljen. Mivel ez egy használati tárgy, bármennyire szeretem is, nem fertőtlenítem minden félórában, csak amikor már az én szemem is bántja. Senki kedvéért nem fogom svájci műtő állapotban tartani, ami ráadásul gyerek mellett nagyjábül lehetetlen is. Persze ehhez hozzájárul az is, hogy szegényke csak megy és megy, sosincs vele gondom, az átlagos uptime 20 nap körül van, szóval szavam sem lehet. 

Érdekes látni, hogy így tisztán mennyire látszik melyik billentyűk kopnak fényesre és a touchpad is sima már, pedig olyan kellemesen mikroérdes volt újkorában. Másfél év, napi minimum 4 de inkább 6+ óra üzem és az emberi bőr legyőzi a műanyagokat. Ja, és találtam egy sérülést a kijelzőn, nagyon apró és csak akkor látszik, ha a háttérvilágítás nem megy, erről sejtelmem sincs, hogy hogyan keletkezhetett.

Na ennyit mára a tudomány és technika érdekességeiből.

7 hozzászólás “tisztogatás” bejegyzéshez

  1. Nalam nedves ruha + boltban kaphato ablaktisztito + az altalad emlitett papirtorlo a bevalt modszer, de volt mar hogy a kulso burkolatnak cif-el estem neki, mert nemtetszett a matricazas, ami kezzel valo eltakaritas utan hagyott nemi ragacsot a feluleten. A vegeredmeny ez lett : http://tinyurl.com/5qcw3s

  2. No, hát lehet az enyémet is, lassan. Bár nagyjából fölösleges lenne, jövő héten cseréltetem a fedlap-izét vagy hogyhíjják azt.

    A szakszervizek már kívülről tudják, az egy évvel ezelőtti mekbúkok hibája a fedlap repedezése, nagyjából csukló alatt (főleg 10 ujjal gépelők esetén).

    Nekem kerek 10 hónap alatt elkopott, majd felficcent, jelenleg az úgynevezett cellux technológiát alkalmazom…

    Azért egy jó hír – simán cserélik, bent sem kell hagyni a kis aranyost. Jegyzőkönyv, két hét türelem, visszavisz, lepattint, visszapattin, kész.

    Ezt csak azért írom, mert a magyar fórumokon sok rosszat lehet ám olvasni a mekszervizekről. Legyen ez egy kivétel.

  3. Imma néne, nem tudom pontosan mire gondolsz, nekem másfél éves a kütyüm és már egyszer volt egy topcase cserém, az almárimban megcsinálták pikkpakk. Előbb persze vártam 3 hetet az alkatrészre pikkpakk. Nekem ez volt az egyetlen esetem márkaszervízzel, ez meg simán ment.
    (ja, nem is, egyszer ramot is bővíttettem)

  4. No, pont arról beszélek, állítólag ez ennél az eresztésnél alap problem. Szóval akkor a felficcenés magyarul topcase-csere.

    Almárium, dettó.

    De ha olvasol homárt, akkor ott sírnak reggeltől estig a mekszervizek miatt.

    Én nem bővítettem ramot, mer már eleve úgy vettem, hogy gigásítsák fel kettőre:)

  5. Nekem elszíneződés miatt kellett cserélni. A homárt nem olvasom, minek idegesítsem magam? A mac szervízekkel semmi baj amúgy, ellenben a mac európai magatartásával és magyarországhoz való viszonyával, ideértve libanoni cégek márkaképviseleti viselkedésétől a holland központ alkatrészellátási metódusáig… na ott van baj bőven.

    Lekopogom, hogy nekem a fos, inteles, fujjos, plasztik macbookommal semmi gondom, a nej kezéből pedig nem lehet kifeszegetni az ibookot. Úgyhogy tőlem a homár bekaphatja 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.