Birkák abuzálására alkalmatos készség

Na nem személyesen, kérem, hiszen gumicsizmám sincs, ami nélkül úgysem abuzálható szabályosan a birkanépség, vásároltunk egy adekvát eszközt a célra. Vasárnapon erős izgalmi állapotban behatoltunk az autópiacra, hogy körülnézzünk, és leltünk is soksok népeket, akik mind eladni vagy venni akartak, annak ellenére, hogy ömlött az eső.

Az alapvető igény az lett volna, hogy vásároljunk egy működőképes második kocsit, amibe mind beférünk és kirándulni is lehet vele, az se baj, ha nem benzinges. Gyors körbenézés után egy volt ami érdekesnek tűnt, azt el is vittük megnézni egy körre, a tulaj egy barátságos kiwiember volt, aki egészen addig volt jókedélyű, amíg meg nem hallotta az ajánlatomat.

Hosszas alkudozás után (kért telefonos segítséget is) még jó 15%-ot leharcoltam az árból, majd elcsattogtunk a postára átiratni, aztán meg haza. Nagyon jópofa jármű, elég nagy is, jó magasan ül az ember benne és mindenféle kütyü van benne amelyet az ördögi delejesség késztet működésre. Úgy híjják, hogy Isuzu Wizard és egy három literes TD motor van benne. Kapcsolható összkerékhajtás meg felező vagy mi, hogy szántani is lehessen vele. Van neki nagy csomagtartója meg nagy kereke meg bigyók. ’96ban gyártották és 168ezer km van benne.

Még ezzel sem tudunk nevezni az átlagos itteni magyarok járműgyűjtő versenyére, annyira alacsony a költsége a járműtartásnak, hogy hajlamos az ember egész flottákat legeltetni a lakóhelye közelében. Mi ennél sokkal szelídebben csináljuk, mindösszesen három járművünk van és a legelső szerzeményünk nemsokára búcsúzik tőlünk, sajnos annak komoly gondjai vannak, végül is csak hat hónapra vettük és annyit becsülettel ki is szolgált. Na, ha elment, akkor marad két járgány, felnőttenként egy, ahogy a gyerek mondja, a „szürkeató” meg a „nagyató”.

12 hozzászólás “Birkák abuzálására alkalmatos készség” bejegyzéshez

  1. Jópofa, nekem tecc! A mi a kis doboz a kormány alatt jobbra? És mire való a váltó botján a kisebbik gomb?

  2. nem jobbra, hanem balra, tehát a kardán felé van a kis doboz…

  3. a kis doboz az „turbo timer” ami azt csinálja, hogy hosszú (vagy hegymenet vagy verseny:) úton bekapcsolhatod és akkor hagy időt a turbónak a lehűlésre, valahogy. Így elvileg nem tudod megsütni az olajfilmet amin szalad a tengelye.

    gyakorlatilag halvány gőzöm sincs, hogy hogy működik, ki van kapcsolva.

    ha bekapcsolom, akkor méri az akku töltést, meg valami időzítő lehetőségek vannak, de nem nyomkodtam.

  4. Beleférek a csomagtartóba?
    Gratulálok az általam teljesen ismeretlen nagyatóhoz, főleg a – 15%-hoz!
    Sajnos az én babakocsimnak kitört a lába, igy nem használható. Kora és gyártási helye miatt nem valószinű, hogy alkatrészt be tudunk szerezni hozzá-Igy a lakásban sem kocsihoz már :-((((

  5. Gratulálok az új kocsihoz 🙂 A miénk totálra hasonlít, csak az nissan terrano.
    Azt a kis bigybaszt (turbo timer) érdemes használni. Csak annyi a lényege, hogyha leállítod a motort (elfordítod a kulcsot), akkor ha be van kapcsolva a turbo timer, nem hagyja leállni a motort, hanem pörög tovább, általában 40 mspercig, de saját maga generálja az időt. És utána automatice leáll.Amíg jár a motor, nem tudod kulcsrazárni az ajtót. Ha éppen rohansz és be kell zárnod a kocsit, akkor csak simán megnyomod a bal oldali gombot és leáll a timer. Na valahogy így magyarázta a kiwim itt mellettem. Szóval használd, az a lényeg.
    Üdvi 🙂

  6. köszönjük a gratulát, most megyek érte a kötelező vsárlás utáni beavatkozásokat végzi rajta egy vicces kiwiember.

    A turbo timer nagyjából megvolt, mert a 4×4-ben magyarázta a jámbor emberevő, hogy ez mennyire tudományos jóság, hát nem tudom, mi primitív kontinetálisok egész egyszerűen csak nem állítottuk le a turbós motort 1-2 percig, ha hegymenet, attópálya vagy erősebb terhelés érte. De belátom, hogy sokkal fájintossabb, ha a masina nem állítja le, mintha én 🙂

    Majd jól kipróbálom, eddig a hangzatos OFF állásban volt, mert ahhoz képest, hogy megadott időre járatja a motort, van vagy 4-5 állása 🙂
    Úgyhogy szedje össze magát a kiwid és magyarázza el alaposan, mit vettem!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.