error establishing a database connection

Mint azt bizonyára észrevettétek, a blog mögött dolgozó számtalan kis manó tegnap kissé indiszponált volt. Ettől nem annyira akart működni a szisztéma, viszont rövid túrás után kiderült, hogy nem is én toltam el valamit, hanem más.

Egészen pontosan a hosting szolgáltatónál, azon a szerveren, ahol az én holmim is hever, valaki beviccelt egy szájtot és az az adatforgalomtól besokallt. A manók leültek és nem hordták kicsiny vödreikben a zöld fényt innen-oda. (mint az közismert, a hálózaton nem bitek meg ilyen hülyeségek jönnekmennek, hanem a „zöld fény” amiről bárki meggyőződhet, ha megnézi a hálókártyája csatlakozóját és/vagy a hálózati eszközét. Ha a kismanók nem viszik a zöldfényt, akkor nincs hálózat, pofonegyszerű.)

zöldfény

A support nagyon gyors és nagyon jó fej volt, amúgy is egészen emberszerű ez a tárhelyszolgáltató, úgyhogy gyorsan rávették a kismanókat, hogy ne csak annak az egy site-nak hordják a zöldfényt, hanem jusson a többinek is, úgyhogy mindenféle további http requestek újra elérhetővé váltak a kis inerciarendszeremben. Tessenek megnézni, hogy a support oldal hogyan kategorizálja a bejelentenivalókat, fontosságuk alapján.

További előrelépés, hogy a kommentezés már az Új-Zélandi idő szerint megy, ami újra +12 órával több, mint Magyarországon. Télen csak 10 óra a különbség, nyáron 12, mert egymás ellen működik a két téli időszámítás.

.

3 hozzászólás “error establishing a database connection” bejegyzéshez

  1. igen, köztudott.
    mint ahogy az is, hogy a procik füsttel működnek. ha kijön a füst belűlük, akkor meg nem múködnek.

  2. 1. Nem is, mert télen van +12, nyáron meg +10 óra. 🙂

    2. A címet meg jól elrontottad, hiányzik belőle a segédige, de azért így is értem: „A hiba megalapoz egy adatbázis kapcsolatot” 😀 (Bocsika, csak éppen műszakit ferdítek, oszt előbújt a kisördög, hogy gyártsak egy jó kis lejterjakabot.)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.