Amit az ojság mond

A helyi tényező időnként nem átallja elolvasni amit írnak az illusztrált lapok.

A „ojság” természetesen a Hearld, ha elvonatkoztatunk attól, hogy mondjuk a választási kampány eseményei között hangsúlyos szerepet kapott, hogy a volt miniszterelnök asszony kampánykörútja során megcsúszott egy bevásárlóközpotban és csaknem elesett, vannak azért komoly dolgok is.

Az immáron hónapok óta húzódó korrupciós ügy amely a bevándorlási hivatal vezető tisztviselője kapcsán került napvilágra, bírósági szakba ért. Igen, csupán hónapok alatt. A hivatal vezető tisztviselője,  Mary Anne Thompson több soron is megsértette a rá vonatkozó szabályokat, két napja, a vádak ismertetésekor a bíróságon az alábbiakat hozták fel ellene, anyagi előnyökért beavatkozott a bevándorlási eljárás folyamatába, közvetett segítséget nyújtott a Kiribatiról bevándorolni szándékozó családtagjainak.

Már ez is elegendő lenne ahhoz, hogy elveszítse az állását, de ennél sokkal súlyosabb a helyzet, ugyanis egy vizsgálat során kiderült, hogy az a PhD-je, amely hangsúlyos szerepet kapott abban, hogy betölthette a vezető pozíciót a hivatalban, valójában egy kamu végzettség. A londoni illetőségű School of Economics ugyanis nem igazán tud arról, hogy a hölgy náluk PhD-zett volna, ezzel szemben erre a valótlan végzettségre hivatkozva (önéletrajzában feltüntetve) a némber számos közhivatalban megfordult már.

1990-től közgaszdászként dolgozott a Maori Ügyeknél, ’92-’98-ig a kincstár alkalmazásában állt, ezután nevezték ki a miniszterelnöki hivatalba. 2004-ben akartak belőle kabinetfőnököt csinálni, de inkább elment a bevándorlási hivatalba, ahol aztán az idén májusban lezajlott belső vizsgálatig tevékenykedett. A pozíciójából azonnal eltávolították, most pedig szembe kell néznie a büntetéssel, amely maximuma 7 év börtön.

Az ügyvédje szerint mindenféle módokon védekezni fog, de egyelőre a nyomozás eredményei, amelyre a vádemelést alapozták, nem sok jót jósolnak. A kiribati rokonság bevándorlási ügyében sikerült tisztáznia magát, ennek ellenére a köztisztviselői bizottság szerint etikátlanul viselkedett, amikor nem közölte a feletteseivel, hogy a saját rokonságáról van szó.

A másik, inkább mókás?, mint korrupciós, hogy egy szerencsétlen munkahelyi baleset miatt biztonsági övet akarnak szereltetni a traktorokba. (értelemszerűen a baleset nem mókás) A parasztok persze fel vannak háborodva, és mivel van nekik szövetségük meg minden, legott előkapták a szóvivőt, aki azt mondta, hogy ez teljesen ésszerűtlen és akadályozza a szántóvetőket a munkában, mert azoknak fel-le kell ugrándozni a munkagépekről, naphosszat.

A baleset áldozata egyébként egy huszonéves srác, aki még sosem dolgozott ilyen meredek lejtőn, és több komolyabb megcsúszás után végül felborult a vontatóval, közben kiesett a fülkéből és a masina agyonnyomta. A halottkém szerint ez megelőzhető lett volna azzal, hogyha a jóember be van kötve. (no meg volt is némi kannbisz a vérében, de ez nem volt befolyásoló tényező, az már csak az én kérdésem, hogy be lett volna-e kötve, ha van öve?)

A Munkaügyi Hivatal szerint szuper ötlet lenne kötelezni a traktorok tulajait, hogy szereljenek biztonsági övet a masinákba, mindezt arra hivatkozva teszik, hogy a munkavállalók egészségét és biztonságát tárgyaló törvény szerint a munkáltatónak meg kell tennie mindent, hogy a dolgozó biztonságos körülmények között végezze a munkáját.

A csavar a sztoriban, hogy ezek a munkagépek nagyjából 100%-ban magánterületen üzemelnek, ahol viszont nem érvényes a kresz és a rendőr nem ellenőrizheti, hogy be volt-e kötve a dolgozó és a közúti helyett a munkavédelmi szabályok az érvényesek. Mivel itt a parasztok kifejezetten bázikus társadalmi osztály, nem érdemes kekeckedni velük, hát majd meglátjuk, hogy mi lesz a vége.

12 hozzászólás “Amit az ojság mond” bejegyzéshez

  1. Rögtön 5-pontos öveket, rekáró versenyüléssel, és kicsikis ralikormánnyal. És minden traktort legyen kötelező ferrari-pirosra festeni, a fílingérzés fokozása végett.

    Légzsák is remek ötlet, már motorkerékpárokban is van.

    Kötelezővé kéne még tenni a kipörgésgátlót, a defekttűrő abroncsokat és a krúzkontrolt és is, hogy a jó szántóvetők némi komfortot is kapjanak már.

  2. Baky. Neked elmentek otthonról. Elég elbaszott logikád lehet. Akkor utalj te nekem, ha már itt tartunk. 🙂
    hülye spammer vagyok, kecskékkel akarok hálni…

  3. FYI

    zsidózni takarodjatok máshova, számtalan internetes lehetőség kínálkozik erre, lesztek szívesk oda piszkítani.

    szánalmas, hogy egy ilyen poszt mellől tizesével kell ganéznom a blafasz megjegyzéseket. írjatok antiszemita blogot, csak ezt hagyjátok békén.

  4. Baky, kérlek hagyd, te is tudod, hogy értelmetlen, azon kívül, hogy bárki más által létrehozott bármit szétbasszanak, nem jók semmire. Észéreveket meg kár pazarolnod.

  5. Áhh, pedig gondoltam, hogy – bár nem tartozik szorosan a témához – írok még ide két szép új panagrammát, de, ha már zsidózni sem lehet egy szaftosat, akkor az én kis offtopikolásom is minden bizonnyal a szigorú, ámde igazságtalan moderatúra áldozatává válna. 🙂

    Kár, hogy arra a posztra nem kattannak rá ezek a komoly ellentektüelek. 🙂

  6. Szerencsére a szemétkedésről lemaradtam de így is gáz h takarítani kellett.

    Pappito!
    Ha lesz válasz kormányzati, munkavédelmi oldalról kérlek oszd meg. Kíváncsi vagyok van-e szava a parasztoknak.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.