Typinator

A filléres szoftverek között van pár nagyon hasznos életkönnyítő, ilyen a helyettünk gépelő Typinator is. Jó.

Mindenkinek vannak olyan rövidebb-hosszabb szövegei, amelyeket gyakran kell bekapálnia valami felületre, ami rohadt unalmas és különben is, nem azért vettünk számítógépet, hogy mi dolgozzunk. A rövidítésből, vagy szókezdetből egész patternt behelyettesítő eljárás nyilván nem ismeretlen azoknak, akik valami komolyabb szövegszerkesztővel dolgoznak, azokban ezt a lehetőséget valami auto completionnak vagy auto correct-nek hívják és nagyon kényelmes, csak éppen nem működik a szövegszerkesztőn kívül.

Milyen jó is lenne, ha ez alkalmazásfüggetlenül elérhető lenne, akár a böngészőnkben vagy a készerkesztőnkben vagy az email kezelőnkben, erre szolgál a remek szóviccekre lehetőséget nyújtó nevű kicsi alkalmazás, a Typinator. Az Ergonis szoftvere pont ezt tudja, becsücsül a menubarunkba, és alig várja, hogy helyettünk gépeljen.

A működésről itt egy kis video, érdemes megnézni, nagyjából mindent elmond, amit tudni érdemes:

Én valami bundle-ban vettem, sokáig nem is törődtem vele, de egyszer kipróbáltam és nagyon megszerettem. Csak egy pár példa: nekem a „pappito@” beírása egy halk clickkel, kiegészül a teljes ímélcímemmé, ha azt írom „myurl”, akkor automatikusan lecserélődik https://pappito.com-ra, és ha azt írom „új-” abból Új-Zéland lesz, a „dt” begépelése pedig a mai dátumra változik.

Ha megvásároljuk a szoftvert, akkor két évig ingyenesen kapjuk a frissebb verziókat, ami azért korrekt megoldás, és a frissítésekben folyamatosan bővül az elgépelések szókészlete. A cég honlapjára amúgy is érdemes ellátogatni, a többi termékük is jópofa. Aki sokat ír, mondjuk blogol vagy vad levelező vagy sokszor írja ugyanazt skype-on, más csetablakokban, komment mezőkben, fórumokon, vagy mp3-akat teggel, annak nagyon hasznos lehet és mindenhol működik, kivéve a parallels ablakon belül, de ott nem is csuda. Szerintem kifejezetten megéri a azt a húsz eurót.

4 hozzászólás “Typinator” bejegyzéshez

  1. Ez ugyanaz ha jól értelmezem a dolgokat, mint a mobiltelefonoknál a T9-es szolgáltatás ?

  2. Bocsánat – nem kekeckedni akarok, meg is jártam magam az Ergonis weblapján – nem maradt ki a bejegyzésedből, hogy ez exkluzive MAC-os szoftver ? Windows felületesek nézzenek valahol máshol ilyesmi után ?

  3. nem, ez nem a T9
    itt te mondod meg, hogy milyen rövidítést milyen szöveggé alakítson a szoft. (abbreviation). A T9 megpróbálja kitalálni, hogy mit akartál írni, hogy spóroljon nekeg a mobilod billentyűzetének nyomkodásával. nézd meg a videót.

    a tagban ott van, hogy mac

  4. Windowshoz ajánlom a http://www.autohotkey.com/ oldalon található cuccot, szerintem oltári jó, és teljesen ingyenes. Még adakozni sem tudtam a fejlesztőnek, pedig megérdemelné, annyira kiválóan testreszabható (a progi, nem a fejlesztő…). Még a lehetőségek felét sem tudtam kihasználni, mert annyi van. Elvileg egérkattintást is lehet szimulálni billentyűkombóval, ráadásul mellékesként a „string replacement” is megtalálható benne 😉

    Nyílt forráskódú, úgyhogy egyáltalán nem Windowsfüggő (már amennyire én értek hozzá, hogy ki lehet-e ezt így jelenteni (ki lehet?))

    Ajánlom mindenkinek, egy próbát megér!

    (én igazából azért izzítottam be, mert van egy céges laptopom, amit hétvégére hazaviszek, hogy a kiskölök (15 hónapos) tudjon mesét nézni, amíg mi reggelizünk, de ő már túlvan rajta, viszont nem szeretek tökörészni a touchpad-del, sokkal egyszerűbb néhány gombot megnyomni, hogy már indítsa is a VLC a Ducktales-t vagy Willi Fogg-ot :))

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.