Drímsz kám trú

A születésnapi ajándékeső prolongálódott és két újabb fontos dologgal lettem gazdagabb, hála a barátaimnak.

Az egyik egy kerámia pukekó, de nem akármilyen ám (na vajon kitől kaptam?) hanem egy originális Kevin Kilsby féle kerti installációperformance, egy piros lábakon, zöld, virágos cipőkben álldogálló madár (alján jelzettel). Kilsby egy helyi művész, tök helyes dolgokat csinál, de talán a pukekói a legismertebbek. Vasárnap installáltuk arra az érzékeny, szinte hajszélvékony határra az uborkák és a cukkinik közé. Nem Kilsbyt.

kert-kilsbypukeko

A másik, amiről már említettem, hogy régi vágyam, egy újabb kés, amit szintén Whatever Zsuzsitól kaptam (cipőt a cipőboltból, ugyebár) és nagyon örülök neki, nagyon jó nagyonszuper, nagyon santoku. Imádom. Most már hivatalosan is el vagyok kényeztetve.

shantoku

köszönöm, köszönöm, köszönöm!

23 hozzászólás “Drímsz kám trú” bejegyzéshez

  1. The Santoku is a classic seven inch Japanese chefs knife great for cutting, chopping and mincing.

    (magas a penge, jól meg lehet támasztani ballal vágás közben)

  2. Wazz, a santokut irigylem nagyonul! Itten volt a Sparban pontgyűjtős akciós, annak a végin lehetett csillió pont + kicsikézpénz áron venni ilyesmit. Az sem rossz, de ez jobbnak tűn. Minek az irdalás a pengén?

    Z

  3. Bizony jó az a spáros, de az tán nincs is hét hüvelyk. Ez űberprofi konyhai eszköznek látszó tárgy.

    A Pukekóhoz nincs mit hozzáfűznöm, csak annyit, hogy használd rendeltetésszerűen. 🙂

  4. A pengere azert teszik azokat a kis bemelyedeseket, hogy a pl uborka es kes kozott kepzodo vakuum mege besurranhasson a levego es igy konnyen levalik a szeletelmeny (uj szo?) a pengerol.
    Ebbol irtam piecsdit! (Vicc)

  5. De jófej az a pukekó. 🙂
    Zolcsiszter, az „irdalások” okát Tibor klasszul megfogalmazta (hiába na, a phd, ugye), nincs is mit hozzátenni.

  6. Pappito, egy tuti késtartót szerezz be, ha nem járt mellé – bár lehet, hogy te ügyesebb vagy, de én rendszeresen megkapom a kezem a késen a fiókba nyúlva, ha nem rakom a helyére rendesen. Az uram sem mosogat egy ideje, mióta véletlenül a késembe nyúlt…

  7. nem csak a balesetveszély a baj, hanem az is, hogy a fiókban összeverődhet a kés más fémdolgokkal ami elronthatja az élét, karcolódhat, szóval nem tesz neki jót.

    Legjobb a kinife block fából, de nekem még nincs ilyenem és nem is tudom, hogy a victorinox nagykés hogy férne bele 🙂

    Jó még a falra mágnesezős is, de az is karcolhatja a pengét, ami nem klassz.

    Úgyhogy a késprojektem tovább zajlik, kell majd egy zöldségmachináló kiskés és egy keskeny pengéjű is. Emellé egy késtartó és egy rendes élező. Whatever Zsuzsitól megtudakoltam, hogy milyet kell venni, csak most recesszió van 🙂

    Na, ha összeállt a készlet a konyhába, akkor majd lefotózom őket és posztolok róla. Majd még kikérem profi tanácsát, hogy mivel mit okos.

  8. De jó, a pukekónak feladata is van: ő választja el egész nap a cukkinit az uborkától. Így nem fog unatkozni se. 🙂

  9. Ha megtudod a tutit késélező ügyben, akkor azt tedd közzé léccike. Nekem olyasmi kéne, amivel fogazott, esetleg gyárilag aszimmetrikusan fent kést is lehet fenni. Állítólag a Spyderco Sharpmaker nem rossz, ki fogom próbálni.

  10. demonalisator én konyhait keresek, abban pedig nincs fogazott/aszimmetrikus élező.

    azokhoz vlami spéci izé kell, szerintem

  11. Falra mágnesezőst én nagyon szeretnék (mijazhogy karcolja, ügyesen kell használni!) de szintén recesszió van, ellenben a késhez kaptam egy műanyag, egyik oldalán félig nyitott kardhüvely-szerűséget, belső oldalán mágnessel – nem esik le a késről a fiókban, és az alján lévő bemélyedéssel védi a pengét. Amíg nincs jobb, megteszi.

    Fablokkot szvsz csináltass ügyes kezű mesterrel. Ha elmúlt a recesszió.

  12. Nem kekeckedni akarok, de 1 sz és 2 m, mert az „a” itten fosztóképzője a két m-mel írandó szónak. szimmetrikus – aszimmetrikus

  13. Köszönöm a szaxerű kokítást késügyben!

    Tibor csak azt hiszed, hogy hülyeségeket bezsélsz a phd kapcsán, mert nem tudod elképzelni sem, hogy mi mindenből lehet PHD-t írni…

  14. Azt ugye tudjatok, hogy kest (semmilyen vago szerszamot, ollot) nem szabad ajandekba adni, mert elvagja a baratsagot? Jelkepesen meg kell venned egy jatek osszegert, mondjuk 5 centert vagy valami ilyesmi!

  15. igen, köszi, bár én nem vagyok babonás, azért erősködtek a népek, úgyhogy 10 centért vásároltam Whatever Zsuzsitól, mert más babonás 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.