Twitter

Aszondja a TheItalianJob, hogy segítsük a twitter nevű izé elterjedését. Rendbe’.

twitter

A twitternek semmi, de semmi értelme nincs, ami tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy ráhúzzuk a ma olyan divatos „webkettes” meg „úttörő” meg „mikroblog” jelzőket. Az egész kaland egy böngészőben bámulható üzenőfal, amelyen 140 karakter pengehosszúságig helyezhetünk el üzeneteket. Bármiről.

tour_1

A felhasználók követhetik az általuk szimpatikus egyéb felhasználók tweetjeit (és vica verza), és így egy hét használat után kénytelen vagyok igazat adni Plastik „másokvittekrosszutakraengem” Józsinak, aki szerint az egész csak egy zajgenerátor, de annak bizony szórakoztató. Vagy lehet az is. Mindenesetre az üzenetfolyamban akad pár nagyon klassz dolog is, már említettem, hogy John Key tweetjéből értesültem a West Wind szélfarmról, de követem Larry King-et is, hátha mond valami érdekeset (szokott) vagy az eMusic tweetjét, de sok magyar blogger mellett, számtalan érdekes ember, hivatal, cég igyekszik teret nyerni azzal, hogy időnként mond valamit. A Twitter egyébként súlyos kampányeleme volt Obamának, egyéb webes kalandok mellett.

follow

A Twitterfolyam követésére aminek van kijelzője és legalább egy gombja. nem cska a böngésző alkalmas, számos kliens létezik, iPhone-tól Vistáig, gyakorlatilag mindenre. Macra teljesen jó kliens a Tweetie nevű, ami ingyenes ha hajlandó vagy reklámokat nézni, vagy nemsok dollárokért reklámmentesen használható.

tweetie

A linkeket séróból lerövidíti, a képeket is csak hivatkozással jelzi, szóval békésen elvan a háttérben, de ha az embernek van valami kis mondanivalója, akkor odaszúrhatja, és persze közben láthatja, hogy más mit gondolt. Egyszerű, kicsi, ártalmatlan, felesleges, bájos értelmetlenség, pedig engem nem nagyon lehet webkettességgel vádolni, se iviv, se fécbúk akkuntom nincs, és emós sem vagyok.

Próbáld ki a Twittert!

4 hozzászólás “Twitter” bejegyzéshez

  1. A magyar hulyegyerekek egymast kovetik es ettol webkettonek hiszik magukat: „A twitternek onnan válik értelme, hogy feliratkozol azokra a feedekre, amik érdekelnek, illetve berántod a haverjaidat is, akik rád iratkoznak fel. Ezután nyomod a posztokat, elindul a beszélgetés. Egyrészt látod a folyamban az okosságokat, másrészt a te okosságaidat is olvassák visszafelé.”

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.