Egy hozzászólás “WordPress 2.8.1.” bejegyzéshez

  1. Hehe… én ezt ajánlom… 😀 APEH oldalán! Esti mese gyerekeknek az adózásról!

    Gyönyörű, tavaszi nap virradt Manóföld legnagyobb szörpföldjére. A szüretelő manók már órák óta kint vannak, hogy a hajnal első sugaraira előbújó szörpharmatot begyűjtsék. Mindig ezek a cseppek a legfinomabbak.
    MiaManó, a polgármester is a többiekkel dolgozik. Egy pityerkebokrot igyekezne leszüretelni, mikor szippantyókája furcsa, gurgulázó hangot ad ki. MiaManó a malom felé indul kitisztíttatni. Közben elsétál a Gorgyon folyó mellett, és inte­getve kíván jó munkát a túlparton dolgozó manótársainak, akik kalácsot készítenek.
    A malomba érve találkozik Gur­gulával, a kalácsbeszerzővel, aki a bőröndjébe éppen a banán- és szederszörpüvegeket pakolja. Miközben cukorspárgával kö­tözi buggyosodó csomagját, az erőlködés mellett még jut ideje kipanaszkodni magát:
    – Hogy az a szárba szökkent pöszméte! Lassan minden időmet a gólyák hátán töltöm ahelyett, hogy én is a friss harmatot szü­retelném veletek! Már idejét sem tudom, hogy mikor csípett meg a hajnal utoljára! Ha ez így folyta­tódik, úgy meg fogok savanyodni, mint a tavalyi kökényszörp! Ráadásul egy gólyajárattal csak egy kalácsot tudok hozni, hisz egyik kezemmel kapaszkodnom is kell! Ha mindennap tízszer fordulnék, akkor sem lenne elég!

    folyt az APEH oldalán a linken
    http://www.apeh.hu/gyerekeknek_fiataloknak/adomano_mesei/adomano_szinre_lep.html

    Na? Na? Hogy tetszik?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.