12 év letöltendő a gyilkos magyarnak

Júniusban már írtam arról a bűnügyről, amelynek elkövetője a magyar Ambach Ferdinánd. A vád megszületése után a bíróság alapos munka után ítéletet hozott.

paragrafus

Részleteiben nem térnék ki az esetre, ezt már a fent linkelt posztban megtettem, az ítélet röviden:

12 év börtön, ebből minimum 8 év amíg a büntetés nem enyhíthető

A büntetése letöltése után kitoloncolják az országból, bár addigra a magyar adócsalási ügyek tán el is évülnek. Az külön finomság, hogy a védője azzal érvelt, hogy a turista rokonai majd nem fogják tudni a börtönben látogatni őkelmét, szemben a kiwi elítéltekkel, és különben is, büntetlen előéletű a jóember, ami azért is különösképpen érdekes, mert a magyar rendőrség hivatalból kereste Ambachot az autós ügyei és adócsalás miatt.

A 12 évben az is közrejátszhatott, hogy mostanában eléggé felfokozott a hangulat gyilkolós ügyekben, pár napja zárult egy másik, szintén kivételesen ronda ügy, az is elképesztően sok év kimérésével, úgy látszik a bíróságok a lehető legszigorúbb ítéletek osztogatásával igyekeznek gátat szabni az életellenes bűncselekmények szaporodásának.

vonatkozó Herald cikk

5 hozzászólás “12 év letöltendő a gyilkos magyarnak” bejegyzéshez

  1. „..az is elképesztően sok év kimérésével,”

    Biztos, hogy az is szócska helyénvaló? Szerintem még a 12-vel is jófejek voltak. Bár ha onnan közelítem meg a témát, hogy az itteni kedves népek adójából lészen ez finanszírozva, akkor meg tényleg sok „is”.

  2. Tanulság: hordjál magaddal egy piros-fehér-zöld benjot, senki nem mer belédkötni.. bocs 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.