ne próbáld ki otthon

Pár napja észrevettem, hogy a kocsi rendellenesen mozog az úton, de nem látszott rajta semmi különös, cseles, önszivató módon mindig úgy álltam meg, hogy a beteg rész nem látszott. De aztán!

Sose, semmilyen körülmények közöt ne járjatok ilyen gumikkal! Egyrészt már ak opásjelző is el van kopva, mindenhol szanaszéjjel repedezik és van benne egy púp. ÉLETVESZÉLYES!

isuzugummi

Az amúgy is igen öreg és viseltes abroncs megadta magát és valami tönkrement a bonyolult szerkezetében odabenn. Kipúposodott egy darabja, ami szerintem egy akut szálszakadás, amely finom hintamozgást okozott alacsony tempónál. Természetesen Jocit hibáztatom, aki hebrencskedett szegény megkímélt autómmal a homokban, meg is mondtam neki. Csak nézett a szemivel.

Amikor végre észrevettem, hogy hol a bibi, legott kértem ajánlatokat két gumira, számítva arra, hogy ez nem lesz olcsó játék, már csak a méretéből adódóan (245/70R16) sem. Ha kiwi lennék, akkor csak egy gumit vettem volna, itt nem izgat senkit, ha egy tengelyen két különböző mintájú, gyártmányú, terhelhetőségű köpeny van, én ezt nézni se bírom.

Az első két ajánlat (két gumi, szereléssel és futóműbeállítás) a két piacvezető gumiscégtől sokkoló volt, akkora számokat mondtak, hogy alig fért a telefonba. Elballagtam az autóközeli kollégákhoz, ha már ott üldögélnek, hogy mondják meg, hogy ez reális-e, csak én sokallom, vagy ha szerintük is nagyon sok, akkor adjanak tippet, hogy hova kell menni, mert még egy napot már nem akartam közelekedni ilyen kerékkel, ami akármikor széthasadhat.

Némi tanakodás után egy kollgám férje adott egy telefonszámot, hogy hívjam fel Anthonyt, hivatkozzak rá émondjam el mi van éss kérjek szívbarát árképzést. Legott így is cselekedtem, Tóni pedig pár perc matekozás után mondott egy másik összeget, amely ugyan még mindig jól látszik szabad szemmel, ám sokkal közelebb van (úgy 200-250 dollárral) a számegyenes nulla pontjához, mint az előzőek.

Másnap reggel fél nyolcra beszéltem meg egy szeánszot vele, Druryban, ami rohadt messze van, de sebaj. Hajnalok hasadtával tehát óvatosan elkocogtam a kb. 50 km-re levő település(?) határába, majd megvártam a míg kinyit a bolt és elintéztem a kerékcserét meg a futóműállítást. Na jó, nem én intéztem, én csak fizettem. Most viszont van két új gumi hátul, meg újra egyenesen megy az autó. Vigyázzatok magatokra!

15 hozzászólás “ne próbáld ki otthon” bejegyzéshez

  1. Örülök, hogy nem lett baj a dologból. A lámaságjelző a pirosba szaladt, máskor ne várd meg, míg elszakad a papucs, azért van a kopásjelző.

  2. te papa, mit vettél arra az autóra? ebben a méretben errefelé egy normális (nem teszkógazdaságos) gumi kerül annyiba, mint az árkülönbözet :-O akciósan meg márkásat is meg lehet csípni

  3. úgy hivják, hogy hankook nevű: DynaPro AT RF08

    nem valami nagy etvasz, de hát ennyiért nem akarok semmi eksztrát. mindenesetre új, ami mindenképpen jobb sokkal, mint egy szafttá kopott csúcsgumi 🙂

    asszem 185 dolcsi volt így darabja a guminak. a legjobb ajámnlat amit hivatalból kaptam az 235/gumi volt.

    mindjárt megnézem az árakat ott a neten

  4. akkor meg igencsak vastag ceruzája – és arcbőre – van ott egyes kereskedőknek, ha gyakorlatilag egy gumi árával olcsóbban megúsztad ‘Tóninál’

  5. Szép példány 🙂
    Én mikor megvettem a kecskémet, nem is foglalkoztam vele, hogy mi van a gumival… Eccercsak elkezdett húzni az egyik irányba (jobbra vagy balra már nem emlékszem :D) elvittem szerelőhöz, nem vett észre semmit, ment műszakira, szintén minden okés. A gyerekekkel elmentem a Mátrába kirándulni is … Lényeg, hogy a gumi belül ami nem látszott csak ha aláhasalsz, totál szét volt nyílva, szó szerint mált a gumi… Ennyit a „szakemberekről”
    Lényeg, hogy megúsztuk.
    Tíínyleg alaposan nézzétek át a gumikat!!!!

    üdv: Szilvi

  6. Én most vettem 4 új felnit és 4 új téligumit az egyik kocsimra. 110eFt volt. Rohadt drága, de idehaza mindenképpen kell téligumi. Ráadásul olyan helyen lakom, ami egy kis domboldalon van. Egyszer próbáltam meg gyenge minőségi gumival, elindulni sem tudtam.

  7. „Egyszer próbáltam meg gyenge minőségi gumival, elindulni sem tudtam.”

    Joco, nem akarnek a lelkedbe gazolni a vilagert sem, de azert nemcsak a gumin mulik, hogy el tudsz-e indulni egy autoval. 🙂

  8. Mindegy-Mindegy Zsuzsika. Azért megnéznélek, amikor szar gumival hóban, dombon felfelé elindulsz. Majd akkor meglátjuk, hogy mit számít a te tudásod.

  9. Nem tudom, mit szamit a tudas, de indultam mar el dombon felfele hoban, es sikerult. A Zsuzsikazas meg ha lehet, akkor mellozzuk, jo? Koszonom.

  10. Téligumival könnyű indulni. De nekem szar 12 éves gumim volt. Azzal bizony meg sem mozdultál volna te sem.

  11. Az éééén apukámnak meg csééééébje vaaaaan! 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.