karácsonyi káposzta rendezvény

A tavalyi töltött káposzta nagy sikert aratott, idén is elkezdtek érkezni puhatolódzó kérdések, hogy tervezek-e ilyesmit? Úgyhogy megtudtam, hogy tervezek. Advanced hagyományteremtés.

Rövid közvéleménykutatás után az a meglepő eredmény született, hogy nem udvariasságból dícsérték tavaly a tápot, idén is többen szeretnének, úgyhogy komolyabb rendezvényt szerveztünk, több résztvevővel, több káposztával. A meghívandók listáján szépen gyűltek a nevek, amíg csak le nem lógtak a papírról, úgyhogy kénytelen voltam professzionális segítséget kérni.

Az alapanyag mennyiségének saccolása során kiderült, hogy nem rendelkezünk megfelelő edényzettel az igények kielégítésére, így legott megkértem Hobe anyukáját, hogy ő is gyártson egy bazi nagy fazék töltöttkápit, ami utólag kiderült, hogy több szempontból is remek ötlet volt. Egyrészt olyat jót főzött, hogy még, benne a nagymamaság minden tapasztalatával®, meg gombócokkal, másrészt pedig, mert a buli végére a három fazék káposztából egy tányérnyi maradt, két árva gombóccal, szóval ízlett a népnek. A recipét nem írom le, mert minek, én olyat csináltam, mint tavaly, csak annyi különbséggel, hogy a horvátoknál most csak kisüveges csomagolólevelet kaptam, tehát készült csomagolt és pucér gombóc is, arborio rizzsel.

Elnagyolt számolás szerint a takarmányba belement szumma 3.5kg hús (80-90 gombóc), hat kiló káposzta,  két kiló füstölt oldalas meg a fűszerek, rizs, két kilenc literes fazék meg egy hatliteres bírta meg a mennyiséget. Erre az adagra harminchatan voltunk gyerekekkel együtt, szép tömeg jött össze a kertben a gazebó alatt. Mindenkinek köszönöm, aki eljött, mindenki hiányzott, aki nem tudott eljönni, mi nagyon jól éreztük magunkat.

Külön köszönet Hobe anyukájának az aktív részvételért és a kiváló káposztáért, és a sok munkáért, mindenkinek köszönet a plusz kerti bútorokért és a hangulatért és a sütikért, jóidőért. És egyáltalán nagy köszönet mindannyiótoknak, hogy eljöttetek együtt káposztulni, rodney disctricttől west aucklandig!

10 hozzászólás “karácsonyi káposzta rendezvény” bejegyzéshez

  1. Jó kus buli lehetett, nekünk is a hétvégén lett kész a 10L-es mitre10-es bödön káposzta, fele a mélyhűtőben, fele a hűtőben várja a további feldolgozást 🙂

  2. Köszönjük, hogy ott lehettünk! Jövőre újra nálatok? 🙂

  3. 40 gombocot vittunk, van rola fenykepem meg a fozes elott.
    Legkozelebb figyelunk a kaposztalevelre is, most kimaradt..

    A ket maradek gombocot hova rejtetted?? Pukke a vegen mar csak ures kaposztat evett, mert nem volt gomb.

    Kicsit eg a pofam, de Aniko melyikunk volt?

  4. Hobe, nem fogd elhinni, de Anikó rettenetesen ravaszul bár, de Anikónak álcázta magát a tömegben. 🙂

  5. Koszonjuk a vendeglatast, jo buli volt. Mondjuk arrol nem volt szo, hogy publikalva is leszunk. 🙂

    Hobe, Aniko Gyuri ba` felesege, ha ugy megvan.
    Es a kaposztalevelet legkozelebb is felejtsetek ki, az ugy jo. :))

  6. Legközelebb megkönnyitem a dolgot és nem álcázom magam Anikónak! Ravaszul.

  7. Hobe: azért az „üres” káposztára sem lehet egy szavam se, arról nem is beszélve, hogy az első két merítésbe gombóc is jutott bőven 🙂

  8. papa, ez már ipari mennyiség volt! gondolkoztál már egy gulyáságyú beszerzésén? 😀

  9. Bocs, hogy csak most, de köszi a bulit… A káposzta és a társaság is igen jó volt 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.