Auckland nyáron

Tudom, tudom, itt sosem történik semmi, de azért néha, mintha cask lenne valamicske élet itten, a kulturális mariana-árokban.

Elsőnek itt van mindjárt a nyakunkon az Auckland Seafood Festival, január harmincadikától február elsejéig tart a rendezvény, minden nap déltől este hétig. A beugró 15 dolcsi, aztán pedig mindenki előtt nyitva áll a mérhetetlen kagyló, osztriga, homár, hal, gyakorlatilag aki a tengerben lakik és nem védi valami egyezmény, az itt fellelhető és felfalható. Közben zene, gyerekprogramok, zsákbanfutás-ökörsütés, csepű, lapu, gongyola. (na jó, ökörsütés nyilván nem, de póznamászó verseny lesz). Emellé koktélok (42below) mindenféle helyi borok, főzőórák, és ki lesz állítva egy igazi halászhajó, hogy lássa a nép, hogy szedik ki a vizből a finomságokat.

Vasárnaponként a Corwall Park területén található Band Rotundán ingyenes koncertek vannak, délután egy és három  között, a legváltozatosabb műfajokban: Rock & Roll, Bigband, Swing, kelta népzene, a teljes lista itt megtekinthető, az egész éves programokkal együtt.

Nem ez az egyetlen zenés rendezvény, a városi tanács gondoskodott arról, hogy a parkokban pihenők jól érezzék magukat, a Music in Parks rendezvény egész nyáron át tart, városszerte, idén tizenhetedszerre rendezik meg. Ha valaki papíron szeretné birtokolni az idei programot, akkor lesz drága ide kattogtani és igényelni magának egyet. Friss infók mindig jönnek twitteren, ha valaki azt élvezi.

Nem csak zene, szabadtéri mozi is lesz, 12 kiwi filmet lehet megnézni ingyen, a parkban heverészve, esetleg bort kortyolgatva, csak egy pokróc kell, és már élvezhetjük is az előadásokat az Owairaka Park, Grey Lynn Park, Glover Park vagy a Tahaki Reserve területén. Huszon fokok vannak éjszaka, úgyhogy még nagyon rákészülni sem kell.

Lesz könnyűzene és jazzkedvelők sem maradnak hoppon, egy nagy kupac ingyenes koncert várja őket a Jazz at the Rotunda sorozatban. Mindezek mellett lelhetünk spanyold szefárd gyökerű énekesnénitől a kubai rezesbandán át a kortárs folkig és operáig mindenfélét.

Fentieken kívül még millió esemény lesz, amelyek közül biztos mindenki talál az ízlésének megfelelőt, az Albert Parkban rendezendő lámpásfesztiváltól a márciusi wine&food fesztiválon át a 20-án kezdődő Junior szörfvilágbajnokságig, vagy az Auckland Anniversary Weekendig. Ha valaki borzasztóan unatkozna ebben az  ingerszegény városban, akkor klikkoljon ide.

Emellett persze ott az Edge, hó végén lép fel a hét ír tenor, az Auckland Theatre (twitteren is) programja is elérhető, és akinek mindez nem volna elég (a tenger, peca, hajókázás, kirándulás, 4wd pályák, könyvek, tévé és mozik már mind uncsik), az látogasson el ide és túrjon magának elfoglaltságot.

3 hozzászólás “Auckland nyáron” bejegyzéshez

  1. Az elozo heten peldaul Big Day Out is volt! Kaptam „drinking age verified” karszalagot, amivel vehettem maximum 4 kis uveg sort vagy annak megfelelo mennyisegu egyeb szeszt. Ezeket persze nem lehetett a kuzdoterre bevinni, viszont fuvezni barhol, barmikor, nyugodtan.

  2. Seven Irish Tenors?! Wow. Eddig csak a Three Irish Tenors-ról hallottam… Megszaporodtak?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.