Julian Clary

Április 23-án indult a 2010 NZ International Comedy Festival, a rendezvény egészen május 16-áig fog tartani és mindenféle előadók fellépnek, változatos helyszíneken. Mi egy brit humoristát, Julian Claryt néztük meg.

Maga a fesztivál nagyon jópofa, a webes megjelenésre is odafigyeltek, bár az errefelé nagyon végletes tud lenni, szerencsére ez most a jobbik véglet. Van eseménynaptár, aki szeretne, kaphat hírlevelet, és van iPhone app is, ha valaki az utcán sétálva óhajt tájékozódni.

Az általunk megtekintett előadás a városháza nagytermében volt, és roppant jól szórakoztunk. Julian Clary járt már a zátonyon tizenévvel ezelőtt és most a Lord of the Mince turnéjával utazik, hozzánk ozziból jött át. 17 éve van a szórakoztatóiparban, tévéshow-k, könyvet is írt és eléggé brit.

Először is a jóember angol-angolt beszél, ami azért ilyen alkalmakkor sokkal egyszerűbben befogadható, mint a kiwik hadarása, úgyhogy kb. 10% volt amit én nem értettem vagy azért mert nem értettem, vagy azért, mert nem értettem, hogy kiről beszél, kire-mire utal. A közönségben számos ánglius volt, akik – ahogy a bekiabálásokból kitűnt – elég jól ismerték az előadó korábbi, tévés és színházi előéletét.

A készer egyórás show végig prögős és pikáns volt, nagyon ügyesen keverte a kiwi/ozzi vonatkozású poénokat az eredeti szövegmenetbe, a közönség pedig hatalmasakat kacagott saját magán is, ami azért egy igen pozitív képesség, a kiwik szerencsére nem mentesek ettől, most is kaptak a képükre rendesen és röhögtek. Nagyon jól viselték a meglehetősen provokatív alakot is, a meglehetősen provokatív poénjaival (és ehelyt a provokatív szót bátran tekinthetjük eufemizmusnak).

6 thoughts on “Julian Clary”

  1. úgy néz ki, mint Eddie Izzard. Vagy Eddie néz ki úgy, mint ő. vagy minden brit humorista így néz ki.

  2. Mi a bánat bajuk van ezeknek a brit humoristáknak, már Eddie-nél sem értettem, hog ymost vicceből öltözött transzvesztitának az HBO-n többször bemutatott műsorában, vagy tényleg ez a hobbija.

    Juliant még nem láttam, de ez a fotó borzasztó. Nem vagyok homofób, Brüno filmet jóizűen fogyasztottam.

  3. Na jó, lehet hogy csak a fodrászuk meg a sminkesük ugyanaz.
    Eddie egyébként egy “executive transvestite”, valamint egy “male lesbian”. 🙂

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.