Julian Clary

Április 23-án indult a 2010 NZ International Comedy Festival, a rendezvény egészen május 16-áig fog tartani és mindenféle előadók fellépnek, változatos helyszíneken. Mi egy brit humoristát, Julian Claryt néztük meg.

Maga a fesztivál nagyon jópofa, a webes megjelenésre is odafigyeltek, bár az errefelé nagyon végletes tud lenni, szerencsére ez most a jobbik véglet. Van eseménynaptár, aki szeretne, kaphat hírlevelet, és van iPhone app is, ha valaki az utcán sétálva óhajt tájékozódni.

Az általunk megtekintett előadás a városháza nagytermében volt, és roppant jól szórakoztunk. Julian Clary járt már a zátonyon tizenévvel ezelőtt és most a Lord of the Mince turnéjával utazik, hozzánk ozziból jött át. 17 éve van a szórakoztatóiparban, tévéshow-k, könyvet is írt és eléggé brit.

Először is a jóember angol-angolt beszél, ami azért ilyen alkalmakkor sokkal egyszerűbben befogadható, mint a kiwik hadarása, úgyhogy kb. 10% volt amit én nem értettem vagy azért mert nem értettem, vagy azért, mert nem értettem, hogy kiről beszél, kire-mire utal. A közönségben számos ánglius volt, akik – ahogy a bekiabálásokból kitűnt – elég jól ismerték az előadó korábbi, tévés és színházi előéletét.

A készer egyórás show végig prögős és pikáns volt, nagyon ügyesen keverte a kiwi/ozzi vonatkozású poénokat az eredeti szövegmenetbe, a közönség pedig hatalmasakat kacagott saját magán is, ami azért egy igen pozitív képesség, a kiwik szerencsére nem mentesek ettől, most is kaptak a képükre rendesen és röhögtek. Nagyon jól viselték a meglehetősen provokatív alakot is, a meglehetősen provokatív poénjaival (és ehelyt a provokatív szót bátran tekinthetjük eufemizmusnak).

6 hozzászólás “Julian Clary” bejegyzéshez

  1. ugyesen valasztottatok 🙂 Julian volt az elso brit komedista arc akit megjegyeztem, valamelyik tevemusorban volt allando vendeg.

  2. úgy néz ki, mint Eddie Izzard. Vagy Eddie néz ki úgy, mint ő. vagy minden brit humorista így néz ki.

  3. Mi a bánat bajuk van ezeknek a brit humoristáknak, már Eddie-nél sem értettem, hog ymost vicceből öltözött transzvesztitának az HBO-n többször bemutatott műsorában, vagy tényleg ez a hobbija.

    Juliant még nem láttam, de ez a fotó borzasztó. Nem vagyok homofób, Brüno filmet jóizűen fogyasztottam.

  4. Na jó, lehet hogy csak a fodrászuk meg a sminkesük ugyanaz.
    Eddie egyébként egy „executive transvestite”, valamint egy „male lesbian”. 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.