Tannin – egy tucat szőke

A környékbeli borok felfedezése kedves hobbi, szélesíti a látókört és blogposztokat okoz, úgyhogy most nagyobbat merítettem az ismeretlenből. Egy kis piros furgon kiszállította ezt a tizenkét palackot, hat különböző bor, hirtelen azt se tudom, melyikhez kapjak. (Dehogynem.)

Na ezek pont olyan borok, amikről az életben nem hallottam, vagyis csatlakoztak a világ borainak 99.99%-ához, de hát Kolombusz is Indiába indult és mi lett belőle? Az Ambertont már kortyolgatjuk, a szerkesztőség egyöntetűen lelkes, a drága olvasók pedig készülhetnek tanninügyben, most lesz mit kóstolgatni.

Tippem szerint azért ennyiért másodvonalat kap az ember (9 dollár alatti ár/palack) viszont itt a másodvonal is teljesen becsületes bor, úgynevezett szőlő felhasználásával készül, errefelé még a dobozos blendek is ihatóak maradandó agykárosodás nélkül, tíz és húsz dollár között pedig kiválóságok is akadnak. Az élesebb szeműek észrevehetik, hogy a hat bor közül van ausztrál illetőségű is, az ausztrál fehér pedig körülbelül olyan oximoron, mint a német humorfesztivál, mi azonban bátrak vagyunk. Gondolom a Marlborough Savvy-val nem lesz gond, viszont súlyos elvárásaim vannak a rizlingel szemben.

Kis, képes útmutató, hogy mit rejtett a doboz:

Amberton Lizard Semillon Sauvignon Blanc 2009

Pelican Point Riesling 2009

Bay Of Many Coves Marlborough Sauvignon Blanc 2009

Young Nick Gisborne Chardonnay 2009

Hb Hawkes Bay Sauvignon Blanc 2009

Zenith Gisborne Chardonnay 2009

8 hozzászólás “Tannin – egy tucat szőke” bejegyzéshez

  1. Annak az Amberton Lizard Semillon Sauvignon Blanc-nak nagyon viz szine van! Azzal kell higitani a tobbit?

  2. Nem vagyok egy nagy borszakértő, bort is csak elvétve veszek, de Németországban a Real nevezetű és Tesco kinézetű helyen találtam új-zélandi bort.
    Az illata fenséges volt, de az íze valami nagyon savanyú 🙂

  3. milyen bor volt, hogy hívták?
    AMúgy a tesco pl. visz innen rengeteget britországba, amit ott palackoznak, Mo-n is kapni, egy stramm közepest én is kóstoltam. Az ár jó támpont lehet.

    Amúgy minek innánk meg itt a savanyút, ha el lehet adni a németeknek? 🙂

  4. Megnézem majd aztán írok majd ide, de ha nem csal az emlékezetem akkor bele volt írva a nevébe, hogy „Waterfall”.

  5. Olyat találtam, hogy The Waterfall Bay Chardonnay, de semmi egyéb nem derült ki róla. Akár savankás is lehet, chardonnaytól az azért annyira nem meglepő

  6. Ha errefele jarsz feherbor kedvelo cimbora, majszolj, hogy Bott Judit furmintot prezentaljak neked. Nemreg fedeztuk fel, elkepeszto.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.