Snowplanet

Ha már tél van, itt az idő, kicsit a téli sportokkal is foglalkozni. A téli sportokhoz leginkább hideg kell, hogy a víz a megfelelő halmazállapotba kerüljön a sporozáshoz. Mivel itt a tél nem igazán hideg, utazni kell a megfelelő állagú víz eléréséhez. Vagy jönnek a mesterséges megoldások.

Én magam a téli sportokat leginkább a hüttében ülve és forralt bort kortyolgatva szeretem nézni. Szerencsére itt erre is van lehetőség, egy élelmes vállalkozás 2004-ben összegründolt egy kalap pénzt és felépítette a zátony első és máig egyetlen fedettpályás sícentrumát, ami azóta is igen népszerű. A Snowplanet egy fedett domboldal, a hosszú épületben van hideg és hó, lehet csúszkálni egész évben, anélkül, hogy messzire kéne utazni, Silverdale még a CBD-től is csak negyed óra-húsz perc autókázásra van. Igaz, hogy nélkülözi a szép hegyek látványát és a napsütést, ellenben esőben, viharban, és nyáron is lehet sízni vagy snowboardozni benne.


Természetesen egy síterep nem az igazi hütte nélkül, úgyhogy lehet kajálni, és kajálás közben nézegetni azokat, akik a -5 fokban csúszkálnak. A havas lejtő két oldalán síliftek húzzák fel a dobtetőre a népet, középen pedig van egy gumiszalagos gyaloglift a kezdőknek. Állítólag 3 nehézségi fokú lejtő is van, én ehhez nem értek, az egész sízésről annyit tudok, hogy alul kell lenni a hideg, fehér izének, a többit intézi a gravitáció, ha akarjuk, ha nem. Mindenesetre vannak hepék és hupák, amikről ugrándozni lehet és a delikvensek önfeledten csúszkáltak, úgyhogy biztos fincsi móka ez, mégha vannak is korlátai.


Van bolt meg kölcsönző, ha valaki nem óhajt saját felszereléssel sportozni, vannak délutáni meg éjszakai csúszási lehetőségek, napijegy meg ilyesmi, ami kell a sízéshez.Van síoktatás, minden méretben, vannak klassz versenyek, van webshop, akit érdekel az ilyesmi, az csatlakozhat a Snowplanet facebook oldalához. Simán el lehet tölteni egy egész napot itt családdal, barátokkal és utána húsz perc autókázással hazaér az ember.

Snowplanet
91 Small Road
Silverdale
Auckland

09 427 00 44 vagy 0800 SNOWPLANET

6 hozzászólás “Snowplanet” bejegyzéshez

  1. Nekem nagyon hiányzik a deszka (szlalom deszkával és merev kötéssel toltam) de fekete és gleccser pályák után nemhiszem, hogy rá bírnám magam venni egy ilyenre…
    Esetleg a kiscsapatnak tanulni.

  2. Nézzed onnand, hogy a ottan egyáltalán nincsen síterep, mert ahhoz képest ez a fedett egy kiváló darab….

  3. Minden nap ketszer elmegyek mellette meloba jovet-menet es hetek ota azon gondolkozom vajon belulrol mekkora lehet, mert az autopalyarol nezve azt a benyomast kelti hogy olyan kicsi, hogy kb mire az ember raszanja magat hogy na jo lesielek, mar lent is van az aljan. 🙂 Szoval igazibol belulrol nezve hosszu a palya?

  4. Azért a nincs síterep egy kicsit erős… Autóval öt óra alatt No.1 sípályákhoz érsz, a Déli sziget pedig repülővel egészen hamar elérhető és tele van gleccserpályákkal…

  5. Zsuzsi, nekem, aki nem tud sielni, szerintem tök jó kis pálya, kintről picibbnek látszik, mint.

  6. Rita az a síterep az nincs. Ide meló után fel tudsz kocogni csúszni párat, havon. Amihez öt órát kell vezetni az más ügy, oda napokra mész, mert 5 óra kocsikázás után nem állsz neki sizni, szállás kell, kaja, rákészülés, stb. Ez meg 10 perc kocsival.

    Az igazi pálya az fajább, mert vannak hegyek meg izék, a Ruapehu pl pont gyönyörű, de hát az más biznic.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.