Gastro – Lecsó

Ez csak nekünk olyan izgalmas, mert itt rendes zöldpaprika akkor van, ha termelsz magadnak, egyébként vehetsz a szerbtől olyat ami eléggé hasonlít, de azért csak 91%-os az egyezés. De a szorgos kertművelés végül meghozta zöldségét.

A fékevesztett szüreti multaság (leszedtük a gyerekkel a paprikát) eredménye 1.2kg zöldpaprika lett, friss, ropogós, ehhez toltunk néggyel kevesebb paradicsomot, mint ami a képen látható és végül ebből készült a lecsó, amely teljes mértékben organikus, bio és 100%-ban a saját kertünk terméke, ha nem számoljuk a fűszereket, paradicsomot, bacont, hagymát, olajat, szóval azokat a dolgokat, amiket nem paprikának hívnak és a boltban vettük őket.

Nem fogok receptet írni, mert lecsóreceptből több van, mint töltött káposztából, pedig az is észbontó, itt a mindenféle rizsek, tojások, csípősség és ki tudja még mi minden mentén zajlik a parázs vita, őrült indulatok feszülnek a tájegységek és kereszthivatkozott nagyszülők receptjei között. Jó, talán nem annyira heves a dolog, mint a Bajai-Szegedi halászlévita, ahol nem ritka a tettlegesség sem, de azért jobb nem belefolyni, amikor a háziasszonyok ragaszkodnak az igazukhoz. Szóval csináltam lecsót, ahogy mi szeretjük, sőt, csináltunk hozzá tarhonyát is, mert azt is szeretjük. A gyerek kicsit finnyogott, de azért ette, túl jó dolga van a nyavalyásnak, de hát őt is szeretjük.  Remélem azért a paprikák a kedvezőtlen időjárás ellenére is fognak legalább mégegyszer ennyi termést hozni.

14 hozzászólás “Gastro – Lecsó” bejegyzéshez

  1. Júúúj de szépek lettek!!!

    A Szerbtől vett paprika magját ültettétek el? Én is szeretnék itt saját kertet amint lehet, és ha zöldpaprikám lehetne benne, az volna csudajó 🙂

  2. Nyálcsorgató! :-)) Ügyesek vagytok, szép lett a termés! Nekem sincs kertem igy csak vágyakozom a paprika termelés után, mert ezt a tipusu paprikát iss se igazán ismerik.

  3. Nyálcsorgató! :-)) Ügyesek vagytok, szép lett a termés! Nekem sincs kertem igy csak vágyakozom a paprika termelés után, mert ezt a tipusu paprikát itt se igazán ismerik.

  4. Ezt a pazarlast! Ahelyett hogy penteken megettuk volna zsiroskenyerrel!

  5. A tarhonya elkészítése se egy ördöngős dolog: fél kiló sima liszt, négy egész tojás, csipet só, kevés hideg víz. Ebből igen kemény tészát kell gyúrni és maroknyi darabokra vágni, gömbölygetni és a tésztareszelő nagylukú részén le kell reszelni. Sűrűn kell a reszelőről leütögetni a reszeléket és lisztezni a markunkban lévő tésztát. A tésztát sima felületre reszeljük, akár egy tiszta terítő vagy konyharuha is megfelel. A reszeléket meglisztezzük, hogy ne ragadjon össze és tenyerünkkel kicsit átsimítjuk, hogy gönbölyűbbek legyenek a szemek. Vagy úgyhagyjuk őket.Frissen is felhasználható, de pár napos, napon szárítás után, vászonzacskóban, szellős helyen lehet tárolni. Már ha a lecsó többi alapanyaga teljesen házi gyártmány, akár a tarhonya is lehetne az…:)
    Egészségetekre a lecsót!:)

  6. A kerti munka ezesetben is gyümölcsét hozta meg 🙂 a paprika és a paradicsom is gyümölcs 😀 biológiailag

    Az otthoni ízek távoli varázslása pedig a legkedvesebb elfoglaltság. Mi sem voltunk restek 9 órán keresztül főzni gulyást 3800 méteren, miután valaki postán meglepett bennünket egy kis pirospaprikával.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.