Armageddon Expo 2012 – Auckland

Ezen a hétvégén rendezték meg a környék Comic-conját, az Armageddon Expo-t. Nem gondoltam, hogy kilátogatok, de végül mégis úgy alakult, hogy de. Érdekes volt.

Itt mindenki megtalálhatja a maga hobbijának vagy érdeklődésének megfelelő őrületet tetszőleges mélységben, tényleg minden van, sokminden amiről nekem speciel fogalmam sincs (ez annyira nem meglepő) de én nem vagyon mély és elkötelezett ismerője a mindenféle mangáknak, animéknak, DC és Marvel képregényeknek, sőt a millió konzol és pécés játéknak is csak egy nagyon halvány szeletével vagyok tisztában. Szerencsére velünk volt egy barátunk fia, aki azért nálam tisztábban lát a kérdésben.

A rendezvény amúgy évente van, és ahogy a poszteren is látszik, Mariotól Killzone-ig, Spidermantól Boba Fettig minden van, ideértve erős Dr. Who fétis-jelenlétet, zombihordákat és steampunk őrülteket, utóbbiak elég vicces bolondok, de amúgy a rézcsövek és fogaskerekek és maszkok alatt kedves lények lakoznak. Hát persze, hogy be lehet öltözni, sőt, nagyon sokat be is öltöztek, ami csak szórakoztatóbbá tette a dolgot, különösen a kantinban, ahol bájos zombik sütizgettek-kólázgattak, kipihenve az egész napos zombulást.

Természetesen mindenki kinn volt aki számít bármit is cosplay és vidékén, kellékforgalmazók, szerepjátékosok, gémerek, gyártók, gyerkek, felnőttek, volt aki tényleg játszott is, volt aki csak sétált, volt aki lelkesen pózolt a kamerának, volt aki olyasmit csinált amit én nem értek és azt hiszem nem is akarom már érteni. Amúgy voltak mindenféle hírességek, még Mario hangja is, ami nekem azért már elég bizarr volt, de mások sorba álltak érte. Egyébként ez nem az egyetlen ilyen jellegű esemény, jövőre lesz a RONIN fesztivál a városban (anime, gaming és asian pop music). Nem ígérem, hogy ott leszek.

3 hozzászólás “Armageddon Expo 2012 – Auckland” bejegyzéshez

  1. a steampunkos néniket üdvözölném, és a birodalom+nz t-shirt nálam mindent visz.

    de mégis hogyan kerültél oda?!

    1. van pajtásom aki szereti az ilyesmit és gondoltam megnézem, meg fotózok párat 🙂
      Továbbra sem tervezem, hogy ki/beöltözöm jövőre 🙂

  2. Es az meg csak mero veletlen, hogy a dekoltazs / 100 foto meroszam enyhen atlagon feluli kilengest mutat.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.