SZIFON – iPhone 3G a boltokban

 

Körülbelül egy órával ezelőtt, éjfélkor, a világon először itt újzélandon mutatkozott be az apple új, 3G képességekkel is felruházott telefonja. A voda hálózata forgalmazza, mondjuk itt értékelhető másik mobilszolgáltató nincs is, úgyhogy ez nem egy nagy csoda. Viszont én vagyok az első magyar nyelvű blogger, aki erről tudósít, csak hogy ma én is legyek első valamiben.

Természetesen 10 másik országban, ahogy forog  Föld és odaér az éjfél, tehát a péntek, szintén megnyílnak a dedikált üzletek kapui és tódulhat befele a nép új kütyüt venni.

Mivel ez volt a world premier, egy pajtásommal bekocogtunk a CBD-be a Queen streeten levő voda bolthoz, hogy megnézzük ki az aki napok óta sorban ül, hogy mielőbb szert tehessen egy készülékre.

Természetesen a szokásos kellékek, sok biztonsági ember, táncoslányok, DJ, ordító zene, soksok piros céges esőkabátos emberke és persze a tömeg aki egyrészt sorban állt, másrészt fotózta a sorban állókat, harmadrészt fotózta a sorban állókat fotózókat. No meg a sajtó, kamerákkal, helyszíni tudósítással, rádiók, tévék, fotósok.

Mi megvártuk amíg a hangos visszaszámlálás elérte az éjfelet és az ajtóhoz legközelebb ülő alakot beengedték szifont venni (szurke pufidzsekis), megvártuk amíg kijön, örvendeztünk majd hazajöttünk. Mindjárt lesznek képek, és lehet gyönyörködni a cudálatosz eseményben. A videót András készítette.

Szuperfura alakok jöttek össze, kedvencem az az ázsiai néni volt, aki sorbanülés közben rezzenéstelen arccal PSP-n játszott kötött sapkájában, de volt aki az első generációs szifonnal fotózta a második generációsat, volt aki majomnak öltözött. A voda almáspitét osztogatott a sorbanállóknak, meg szép cégpiros sapkákat meg ücsit.

 

Sok szeretettel a nagy szifon térítőnek, a Plastik Médiának

 


iPhone 3G debut in Japan

A Herald cikke az első vásárlóról

 Nyolcadikai cikk az elsőről az Engadget-en

A vnunet.com cikke a kickstartról 

A stuff.co.nz az első Christchurch-i vevőről

telegraph.co.uk felhasználói teszt 

 

7 hozzászólás “SZIFON – iPhone 3G a boltokban” bejegyzéshez

  1. Ilyet csak külföldön látni! Vissza emlékszem amikor jött a ps3 mit műveltek a japók hühüha az se volt semmi kilométeres sorok a betondzsungelben. Én meg beslattyogtam a médiába és a megjelenés másnapján a városunkba érkezett 3 db -ból a 2. számút sikerült megkaparintani a polcról. Se tömeg, se tolongás, se öldöklés se semmi pedig mind a 110 kg-mal rákészültem. 🙂 Cserébe elcsesztem a spórolt pénzem egy mozdulattal. De megérte! Csak én is lökdösődni akartam hogy érezzem milyen is amikor a kütyüért megy a pogo 🙂

  2. otthon valamelyik nagy elektromos bolt nyitásakor volt tömeg, ha jól emlékszem

  3. Nekem nagyon tetszett a fotelos várakozó. Igazi magyaros fílingje volt a várakozásos előjátéknak.
    De a nyitás már nem úgy zajlott, mintha itthon történt volna. Vajon miért?
    Még a végén e-sajtós lesz belőled. …. Nem is rossz ötlet! Gondoltál már rá?

  4. gondoltam már rá, de ha mindig ilyen sokáig fenn kell maradni erős szélben, akkor meggondolandó 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.