Tél

 

Mivel már Whatever Zsuzsi és Csanád is posztolt a télről, én is leírom milyen volt. Vacak. Nem is a hideg volt a legnagyobb baj, mert annyir ahideg azért nem volt, tán 2 celsius volt a legalja éjszaka, de sokszor napközben 13-15 fok is összejött. Inkább az a kényelmetlen, hogy sokat esik az eső (augusztusban 22 esős nap volt) és gyorsan kihűl a ház. 

A két hálószobát mi is elektromosan fűtöttük, meg pancsoláskor a fürdőszobát, így a villanyszámlánk havonta 200-210 dollár között volt. (nincs mosó és szárítógépünk) szóval ez szinte csak a fűtés, villanytűzhely, hűtő, tévé, számítógépek és világítás.

A nappalinkat olyan este 5-6 órától lefekvésig gázkályhával fűtöttük, így egy kilenc kg-os palack kb egy hétre volt elég. Tél elején 29 dollárt fizettünk egy töltésért, a legutolsóért pedig 36-ot, viszont valami kuponokkal spóroltunk egy csomót, úgyhogy átlagosan 31 dollár volt a gáz hetente.

Ezzel az időkapcsolós fűtéssel (óránként 15 perc fűtés) teljesen normális hőfokot lehetett tartani, bár kényelmesen akkor éreztük magunkat, ha pulcsiban aludtunk. Mostanra már süt a nap sokat, ami nagyon finom, és mivel jó nagy ablakaink vannak, ahogy kisüt, a házban egyből frankó idő lesz. Jön a rövidnadrág és a papucs, a kék ég és a 15 fok ami sokkal kellemesebb, mint az esős 15, mert süt a napocska.

 

.

3 hozzászólás “Tél” bejegyzéshez

  1. Azokért az ablakokért irigykedem is. 🙂 Bár ma egész jól működött nálunk is a napfűtés, mert olyan délután 3tól már mi is kapunk belőle, nemcsak a szomszédék. 🙂

  2. Volt iden tel?? 🙂

    Ma 26 fokra melegedett fel a lakasunk!:-)

  3. volt, csak nem voltál itt 🙂

    26 fok… ezért nem veszek hőmérőt, csak idegesíteném magam 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.