No Circulars

Ebben sose hittem, mert a postaládába terjesztett irgalmatlan mennyiségű papírszemét megállíthatatlannak tűnt.

Ellenben elmentem a kétdolláros boltba, ahol a rengeteg csillogó értelmetlenség mellett ilyesmit is lehet kapni és magamévá tettem egy ‘no circulars’ feliratú plasziktáblácskát, a hozzá való öntapadós mihíjjákkal. Ez a postaláda alapos előkezelése után legott felragasztottam és vártam a hatást. Mivel a szelektív hulladékgyűjtés általunk használt metódusában az ilyen reklámszemét külön kezelést igényel, eléggé elegem volt már belőle, hogy napra nap, jobbnál jobb A0 méretű színes ajánlat érkezik és mivel a papírszemetet csak kéthetenként viszik el, ez a konyhában gyűlik.

nocirculars

Sokmindenre számítottam, de erre nem, hogy tényleg nincs több reklámojság, nincs több színes csodamagazin. Maradtak a levelek és a North Shore Times, a mosolygós temetkezési vállalkozókkal. Ennyi. Ki vín írva, hogy ne dobjál bele szóróanyagot és nem dob be. Észbontó.

10 hozzászólás “No Circulars” bejegyzéshez

  1. Fura, hogy amint kilépsz kicsi országunkból, a dolgok úgy működnek ahogy kell :))

  2. OFF:

    lehet, hogy én voltam figyelmetlen és átsiklottam valami felett, de miért van gyászszalag a banneren?
    ha nem vagyok indiszkrét.

  3. Olyan nincs, hogy „No unwanted callers”? Mert ha van, kérnék. A micsodám lassan tele a mormonokkal, charity-sekkel és egyéb becsengetőkkel.

  4. Tiszteletben tartják az ember véleményét…ha kiir(at)tad volna, hogy „double quantity please”… vajon dupla annyi tettek volna be ? Kiváncsi lennék erre a hatásra is 🙂

  5. 🙂 Jó nektek, itt trükkös módon éppen pont a napilapot tömik tele az ilyen plusz lapos hirdetésekkel, ha az egyik jön, jön a másik is…

    Moninak: Kanadában tavaly év vége felé bevezették a „National Do Not Call” listát, amire mindenki feliratkozhat hangulata szerint, és ha mégis hívnak keresetlen reklámmal, akkor igencsak sokba kerülhet a telemarketinges cégeknek. Vannak kivételek, pl. bejegyzett jótékonysági szervek, meg akikkel már kapcsolatban voltál, de azért jó dolognak tűnik.

  6. Hello, Manka, akkor rosszul írtam, az ajtón becsengetős callerekre gondoltam. Azokból sok van. A do not call-on már túl vagyunk, köszönöm, működik is, bár csak azokkal a telefonos hívásokkal szemben, amit innen, az országból intéznek. A külföldi „Ön nyert!” hívásokat nem lehet megúszni.

    Amúgy volt már jótékonysági szerv, akinél feliratkoztam, s a mai napig nem vonják a havi adományomat. Ki érti??

    Nekünk is a helyi ingyenes újság van megpakolva szórólapokkal. Cseles. Ami nem fényes, megy a komposztba 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.