ebook lelőhelyek

Amennyire látom – eszköztől függetlenül – nagy az érdeklődés az elektronikus könyvek iránt. Persze a gugli sokat segít, meg kéz alatt is terjed mindenféle tartalom, de nekiláttam és összeszedtem csomó lelőhelyet.

A formátumok változatossága és a neten elérhető konverterek számossága lehetővé teszi, hogy ebook reader nélkül is, akár mobileszközökön, akár a számítógépünk kijelzőjén olvassunk. (zárójelben a formátum)

 • amazon.com – (AZW) a legendás, műfajteremtő könyváruház naponta bővülő készlettel áll rendelkezésünkre, 240ezer kötet, a bestsellerektől a klasszikusokig. (vigyázz, az AZW=DRM!)
 • Sony ebookstore – (LRF) a PRS sorozat „hátterének” szánt könyvesbolt, sajnos csak USA/Canada rezidenseknek
 • Project Gutenberg – (TXT) kb. 20000 cím, jobbára klasszikusok és lejárt jogú alkotások
 • FreeKindleBooks – (MOBI) Gutenbergék könyvei, Kindlére testreszabva
 • pdfBooks – (PDF) kb. 7000 kötet pdf formátumban, szintén Gutenbergéktől
 • World Public Library – (PDF) kb 400ezer cím, változatos műfajokban, több nyelven. éves tagsági díj van.
 • fictionWise – (MOBI, LRF, PRC, PDB, LIT, RB,KML,PDF) a legnagyobb független villanykönyvkereskedő
 • eBookwise – a fictionWise oldalhajtása, a saját eBookwise-1150 olvasójuk kiszolgálására
 • Mobipocket – (MOBI) az amazon mellékbiznisze, számos könyv található itt, ami az amazonon olcsóbb
 • Webscriptions – (PRC, RB, RTF, LRF, LIT, HTML) leginkább fantasy,sci-fi, mystery műfajokban, sok régi Bean kiadvány ingyen
 • Wowio – (PDF) onlájn olvasás ingyenes, fizetni csak akkor kell, ha letöltünk, nincs DRM.
 • Fictionpress – (TXT) egybites könyvesbolt, még pénztár sincs. A százezer, műfajokra bontott tétel valamelyikét megnyitjuk, és kopipészt, vagy save as txt. Kiadatlan szerzők, ismeretlen alkotók. Bázikus de ingyen van.
 • Manybooks – (AZW )20,000+ kötet, a Project Gutenberg ASCII fájljaiból generálva. Szerzők ábécésorrendben, szinte bármilyen formátum választható
 • MNYBKS – (PRC)  a fenti oldalhajtása, kindle tulajoknak
 • FeedBooks – változatos ingyenes tartalom, közösségépítés, saját művek publikálása
 • FeedBooks Mobi – (PDF,LRF,PRC,EPUB) ugyanaz,m int fent csak mobileszközökre
 • CCEL – (PDF,DOC, TXT) keresztény tartalom, kindlebarát ez is
 • Munseys – (PRC, HTM, PDF, LIT, LRF, PDB, RB, IMP, EPUB) közel harmincezer cím, klasszikus és kortárs, egészen a képregényekig. ingyenes.
 • MobileRead – (PRC, LRF, EPUB) ingyenes, lejárt kopirájtú könyvek, önkéntes feltöltők, idegennyelvű kiadványok, rss értesités az újakról
 • FreeEbooks – (PDF) számtalan témában számtalan ingyenes könyv
 • Boson Books
 • Electronic Text Center
 • The Online Books Page
 • E-könyvtár

Ebook kezelő szoftverek (ha véletlenül begépeltük volna a Háború és békét)

Egyelőre ennyi, biztos van még, de számtalan félreértelmezése is van az ebook szónak, úgyhogy sok esetben szimpla doksikat, pdf-et is igy jelölnek. A lista nyilván nem komplett, ha bárkinek van további javaslata, az ne legyen rest a kommentek közé rejteni. Jó böngészést!

28 hozzászólás “ebook lelőhelyek” bejegyzéshez

 1. Köszi a gyűjteményt, vannak közte igazán ígéretes helyek!

  Egyet én is megosztanék a SCI-FI vagy Fantasy kedvelő nagyközönséggel, úgy láttam, sok olyan van rajta, amit még megvenni is nehéz:
  http://h33t.com/torrents.php?search=fantasy&category=6&active=0&tracked=0&Search.x=38&Search.y=9&Search=Search

  Én szívből pártolom az elektronikus könyveket, mert szerintem mindenkinél ritkák azok a könyvek, amiket mondjuk 3-4-szer (vagy annál többször) is elolvas. Persze van néhány (nekem pl. 10-15), de a többit, ami egyszeri alkalomra való, számomra felesleges kinyomtatni, pazarolni rá a papírt és a nyomdafestéket, noha tudom, hogy a papírpazarlásnak ez a kisebbik szelete, az ember ott segít a környezeten (ezáltal magán is ;-)) ahol tud :o)

  Azon is gondolkodtam már, hogy hol van az a határ (nem is csak anyagilag, de úgy is), aminél az ember már szívesebben veszi meg az ekönyvet a torrentes letöltés helyett. Mivel nem vagyok benne a könyvbizniszben, nem tudom, valójában mekkora költségoldali különbségek vannak a digitális és a papír alapú terjesztés között, de talán ha a digitálishoz szükséges rendszert egyszer felállították (ami biztos nem két filler), onnantól a marginális költségek már alacsonyak.
  Rövidre fogva, ha ugyanúgy (magyar viszonylatban) 2-3 ezer Ft-ot kell fizetnem egy ekönyvért, azt soknak tartom. Az egyik említett oldalon talált $6 már egész baráti, és még azt is mondom, hogy szívesen ki is fizetem, hiszen én sem azt akarom, hogy kedvenc íróim álla felkopjon 🙂
  A másik nehézség a legális terjedés ellen szerintem, hogy ha valakinek már van egy kellemesen könnyedén elérhető ekönyvbázisa (warez vagy torrent), akkor minimális keresgéléssel megszerezhető egy-egy új könyv, a lustaság pedig ezirányban hat, a legális források felfedezése helyett. Persze amennyi időbe ez kerülne egy könyv elolvasásához mérten, az elenyésző, dehát lusták vagyunk 🙁

  Bocsi a hosszas szómenés miatt 🙂

  u.i.: vajon a gugli bookson fellelhető anyagok (a szerzői jogvédelem felirat mellett vagy ellenére) mennyire legálisak, ha az egészet el tudom olvasni?

 2. impressive, bro 🙂

  annyit hozzá, hogy a Manybooks nem csak AZW, hanem huszonvalahány formátumban engedi a töltikét.

 3. köszi, felveszem a listába, bár ez a bejelentkezős őrültség kiakasztó, minek regisztrálni meg kódot küldözgetni? na mindegy.

 4. Rengeteg e-book található. Informatikai, receptek, nyelvkönyvek, kreativ könyvek, egyéb könyvek, FKM, PLayboy, CKM magazin sztárok képek. Több mint 100 elektronikus könyv a legjobbak közül

 5. Hali!
  Csak kivancsi lennek hogy az ilyen regi postokhoz irt kommentjeim celba talalnak-e vagy eltunnek a semmiben

 6. nem tűnnek el, szépen itt vannak. az előfordulhat, hogy ha van benne több link, akkor a spamfilter cé vágányra teszi, de időnként átnézem a vágányt és zöldre állítom a jelzőt a nemspamnak.

  no vöriz 🙂

 7. Hello!
  Én a http://canadahun.com fórumát ajánlom figyelmetekbe – több e-book topic van, ahonnan regisztrálás után 48 óra elteltével, és 20 értelmes fórumbejegyzés megejtése után (amit a szójáték témákban gyorsan össze lehet szedni) jogot nyer az új tag, hogy a csatolt tartalmakat abszolút szabadon letölthesse. Rengeteg e-book van fent, igen változatos formátumban a .doc és .text fájloktól a .pdf-en át egészen a .prc-ig minden.

 8. Valakinek van infója az e-konyvtar.com -ról?
  Mert hogy az oszk-s MEK jön helyette be.

 9. Engem is nagyon érdekelne az e-konyvtar.com

  Rendkívül igényes oldal volt. Imádtam böngészni és kiváló könyvek voltak fent. Remélem, hogy nem szűnt meg, mivel miatta vettem egy prs600-at. 🙂

 10. Az e-konyvtar.com nekem is nagyon hiányzik, kedvenc lelőhelyem volt, profin megszerkesztett kis oldal. Idén nyáron vettem egy PRS-600-ast és már több könyvet elolvastam június óta, mint az előző 5 évben összesen. Ha valaki tud arról mi lett vele, írjon rám pár sort.

  jó olvasást mindenkinek,

  catfan

 11. Ha valakinek megvan az e-könyvtár gyűjtemény, kérem tegye fel torrentre

  Üdv
  Apr

 12. Sziasztok!

  Hol találhatok ingyenesen letölthető magyar-német hangos nyelvoktatást kezdőknek??? Írjátok meg az vinczi.etelka@gmail.com emailcímre. Előre is köszönöm

 13. Sziasztok!

  Pár hete elindult a Book and Walk e-könyv webáruház is, rengeteg ingyenes tartalommal, és számos nagy kiadó könyveivel is, például Ulpius-ház, Osiris Kiadó.

  Nézzetek be, és válogassatok kedvetekre! Jó olvasgatást! 🙂

 14. Csákány PapperMapper!
  Te én nem is tudtam hogy te ekkora e-book pápa vagy 🙂 Kaptam ajándékba egy sony 505 (ps stssertées mittunomé.. imádom.. eddig nem voltam rákkatanva témára de most e-bookzás van ezerrel.. tudod valamivel le kellett jönni a kurvákról meg drogokról.. Hiányoztok ám, gyönyörűek a kölkek 🙂 Nejedet puszilom, az a terv hogyjanuár végén február elején gyövök.. nem tudom mg hogy örökre vagy csak 1-2 hónap nyarallásra, attól függ hogy a mecénásunk meddig hajlandó finanszírozni az írói munkásságom. De egy biztos.. Nincs több duddantás, meg kibaszott zongora szállítás 🙂

  Csá

  J.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

%d bloggers like this: