Prepaid Visa kártya

Mivel zátonyunkon a hitelkártyát nem osztják csak úgy, boldog-boldogtalannak, valamit az ember adósmúltja igen komoly súllyal esik latba pénzügyi kérdéseknél, a helyi posta kieszelt egy hitelkártyának látszó debitkártyát, amivel nem lehet tartozásokat felhalmozni.

Hasonló kártyám már eddig is volt, a magyar bankomtól, arra is annyi pénzt tettem amennyit akartam, és tudtam vele fizetni az interneten, ha kellett, ugyanakkor nem volt veszélyben a valódi, dombornyomott hitelkártyám. Na az itteni is ilyen, csak nem kell hozzá bank sem, a postán lehet igényelni ilyent, ott (is) lehet feltölteni rá pénzikét, ha az embernek olyanja van, viszont hitelkártyaként működik, a feltöltött fedezetig.

visa

Múlt csütörtökön adtam le a postán az igénylésem és ma a postaládában volt a kártya, amire benne is van a 8-10 munkanapban, amit ígértek. A kártyát telefonon lehet aktiválni, ami kb. fél perc, valamint az aktuális balanszot ellenőrizni a neten. A kártya díja NZD16,50, a fizetés vele természetesen ingyenes, de ha tesz az ember pénzt a kártyára, akkor minden feltöltésért egy dollárt kell fizetni. Ha ATM-ből veszünk fel vele pénzt, az hatvan cent, tranzakciónként, a ezt külföldön tesszük, akkor 7,50 (!). De belföldön nyilván nem erről vesz fel pénzt az ember, mert amúgy az eftpos kártyával az ingyenes.

A kártya nem domború, de perszonalizált, és működik is, bár a fenttartása igen költséges, ellenben bárkinek lehet aki elmúlt 13 éves és akar a neten fizetni. Mivel a magyar illetőségű hitelkártyámat nem fogadta el a PS3 Store, valamint az emusic-on is van olyan tartalom ami az én kártyaszámommal nem elérhető, ezeket orvosolja ez a megoldás. További hasznos infók.

13 hozzászólás “Prepaid Visa kártya” bejegyzéshez

  1. A kulfoldi falbol valo kp csapolas sajnos minden NZ kartyaval $7.50. Aki tud olcsobbat, ne tartsa vissza!

  2. Gondolom szokas szerint az en keszulekemben van a huba, de nem teljesen vilagos ennek a kartyanak mi a jelentosege. Amugy is reg elvesztem a milliofele kartya lehetosegeben es nem latom pontosan a kulonbsegeket kozottuk. Tehat van (javitson ki, aki ugy gondolja, hogy ert hozza):

    1. dombornyomott bankkartya – bankszamlahoz kapcsolodik, csak a bankszamla egyenlegeeig lehet fizetni vele, jo POS terminalban is meg neten is, meg mindenhol (amolyan mindent vivo, mint az autos kartyaban volt a Porsche)

    2. dombornyomott hitelkartya – nem bankszamlahoz kapcsolodik, hanem hitel szamlahoz, a hitelkeretig lehet vele fizetni mindenhol, de aztan jol torleszthet a nep, szinten mindent vivo(?)

    3. nem dombornyomott bankkartya/hitelkartya – lasd fent, csak nem fogadjak el mindenhol, foleg neten nem(?)

    4. EFTPOS kartya – ??? valamilyen elore feltoltott egyenlegig a keszpenzt helyettesiti – csak POS terminallal mukodik ???

    5. prepaid kartyak – ??? nem ugyanaz, mint az EFTPOS? csak nem terminallal mukodik, hanem mint bankkartyak ???

    Egyeb?

  3. Racs, az EFTPOS az a Mo-on megszokott mezei bankkártya megfelelője. Tehát nem feltöltős, hanem a saját bankszámládhoz van csatolva. Nem lehet vele onlájn fizetni.

    Pappito, én csak azt nem értem, hogy ez miért jobb, mint a prezzy, ha úgyis csak online vásárlásra akarod használni. De te tudod.

  4. racs, teljesen rosszul látod a dolgokat. Az autóskártyában a Lola-T a mindent vivő. 🙂

    Az eftpos egy készpénzkártya (debit) ami pont olyan, mint minden más debitkártya, csak éppen OZ/NZ viszonylatban működik. Nem előre feltöltött egyenlegig, hanem a mögötte álló bankszámlád képességeiig fizethetsz vele. Készpénzhelyettesítő.

    A prepaid kártya mögött nincs bankszámla (van, de nem úgy, ne menjünk bele) hanem te rátolsz egy egyenleget és mindenki a világon dombornyomott visa-nak hiszi, a pos terminálok, a bankautomaták meg az internetes fizetőpontok. De ugye ez nem hitelkártya, mert nincs mögötte semmilyen hitelkeret, se bajnkszámla se semmi. Rátolsz ötven dolcsit és fizethetsz ötven dolcsit, anélkül, hogy bármiféle bankkal lenne szerződésed. Ez pusztán csak azért jó, mert például rendszeres fizetés nélkül nem kapsz hitelkártyát, vagy többet akarsz költeni, mint a limited. Mivel nekem nincs igazán szükségem igazi hitelkártyára, (meg hitelre) ez is megteszi.

  5. Zsuzsi a prezzy is biztos remek dolog, de azt nem lehet újra feltölteni, hanem vehetek mindenféle értékű prezzy-t, amiről 12 hónap alatt le kell zavarni a lóvét, utána lejárt nem nem lehet újabb összeget rátenni, újabb kártyát kell venni. Erre a loadedre meg akármikor tehetek pénzt egy szimpla átutalással a saját netbankomból, amikor a kis szívem úgy diktálja.

    A prezzy arra való, hogy szülinapra adjál 100 dollárt valakinek, a loaded izé meg hitelkártyaszimulátor.

  6. Kezdem a legfontosabbal: a Porsche 936 viszi a Lolat! Nektek is ez volt? http://img.index.hu/cikkepek/totalcar/blogok/belsoseg/2007_12_04_hvtm_autos_kartya.jpg

    Hogy a temahoz is: ha az Egyesult Kiralysagban es Ausztraliaban is elterjedt az „1. dombornyomott bankkartya”, gondolnam, hogy Izelandon is.

    Miert nem jo megoldas az, miert jobb kulon feltoltos kartyaval akciozni?

    (Egyebkent meg tapasztalatom alapjan igen erdemes hitelkartyat beszerezni, es azt porgetni ezerrel, mert tobbet szamitott pl. hiteltortenetben fel ev alap hitelkartya porgetes, mint egy komoly, szakmai vezetoi fizetes masfel ev utan.)

  7. Hááát nemtom..nem kaphattál rendes hitelkártyát?
    Egy Visa Classic itthon 4000 Ft/év. És az rendes hitelkártya, nem „a lot like” 🙂
    Utas-és poggyászbiztosítás külföldi utakon included
    (Én csak külföldre hordom, itthonra van Maestro, 1800/év)

  8. de, biztos kaphatnék, csak nem kértem. nincs rá szükségem, az egyetlen ok, amiért majd kérek (csak ahhoz el kell menni a bankig), azt leírta kodiak, a credit history építése miatt

  9. kodiak, nekem nem ilyen autóskártyám volt, koenigseggről szó se volt akkoriban 🙂 volt moszkvics meg valami audi meg Lola-T ami típusa szerint „versenykocsi” 🙂

    meg is van még valahol, majd megkérdem a tesóm

  10. Ja, aztan esett le 🙂 Ugy nez ki, generaciokat etettek ugyanazzal, csak mindig frissitettek a legujabb modellekre az autokat. A dizajn maradt 😀

    Olyanokra emlekszem, hogy Datsun Sunny, Bond Bug!, az emlitett 936, Kispolszki, szerintem jo esellyel ugyanazt koptathattuk.

  11. @pappito

    Kezdem kapisgalni a dolgot, koszi a valaszt!

    @kodiak

    Siman ilyen kartyam volt nekem is, nem ismerem a Lola-T-t. Szoval akkor megiscsak Porsche a mindent vivo… 😉

  12. Baky, na pont az általad linkelt készlet volt nekünk, nagyokat játszottunk vele a tesómmal. Most pedig van egy Lola-T- kártyás pólóm a vakondgyárból, hehe 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.