Ősz van – mondja a Nagyon Éhes Kukac

Az ősz első napjának a google helyi kiadása egy roppant ötletes logóval örvendezett ma. Meg szülinapom is van 🙂

googlecsreenshotTalán ismeritek (gyerektulajdonosok, szevasztok) Eric Carle grafikáját a Nagyon Éhes Kukac című, Mo-n is kapható könyvből, amelyben a kukac szép komótosan, de megállíthatatlanul áteszi magát mindenféle földi javakon, majd a végére nem lesz kukac már.

the-very-hungry-caterpillar400x300Valahogy tényleg őszi színei vannak, és amellett, hogy igen tanulságos, láthatjuk, hogy a kis petéből hogy lesz egyre nagyobb és egyre éhesebb kukac, majd báb, végül pedig pillangó. Vagy lepke. Menet közben megtanulhatjuk a napok neveit gyermekünkkel (akit ez érthetően nem érdekel) sőt tisztába jöhetünk pár ravaszsággal a pozitív egészek halmazán. Plusz, minden oldalon van egy lik, ahol a kukac átmászik a következő oldalra, éééted, nudge-nudge.

A német gyökerekkel rendelkező író és illusztrátor ámerikában született 1929-ben, és mindenféle érdekes dolog történt vele 1969-ig, amikor hirtelen megrajzolta a Nagyon Éhes Kukacot. Számos egyéb jószág mellett, persze, de egyrészt én ezt ismerem, másrészt a google logótervezői is csak ezt ismerik.De ami a leglényegesebb, újabb szülinapos, mert a N.É.Kukac idén 40 éves, helló! És olyan jól tartja magát, hogy számtalan rendezvény és esemény ünnepli.

40anniversary_180x187Az illusztrátor bácsit mindenki szereti, annyira, hogy még egy szép múzeumot is elneveztek róla, az Eric Carle Museum of Picture Book Art nevű intézményt.

Féltekétől függően boldog őszt/tavaszt kíván a blogíró bácsi, ha jók lesztek, nem bántjátok a Nagyon Éhes Kukacot (leszámítva, ha blogíró bácsi paradicsomjainak zabálja a levelét a rohadék), gondoltok jó szívvel az illusztrátorokra, akkor legközelebb mesélek nektek a pop up könyvekről, szép képekkel.

25 hozzászólás “Ősz van – mondja a Nagyon Éhes Kukac” bejegyzéshez

  1. Boldog szülinapot kívánok pappito! Nálatok az ősz első napja, nálunk hóvihar … Egyébként a google nálunk is így jelentkezik be, nem értettem egészen eddig.

  2. Gondolod, hogy azért lett ilyen a logó… Előbb talán nézd meg ezt: http://www.google.co.hu

    Hidd el. A google-nél keményen szarnak bele, hogy milyen évszak van NZ-én. Majd pont ez érdekli őket.

  3. Pappito!

    Boldog fülinapot kívánunk innen a túlvégről az egzotikus biatorbágyról:-)

    Én na meg az a csomó pasi, akivel élek

    Nagy puszi a csajoknak is!

  4. Jocó!

    De most őszintén, neked mi a franc bajod van? Vagy másképp kérdezem, miért olvasol/kommentelsz itt? Vagy bunkóságokat írsz, aztán hisztizel, ha kidobom a kommented, vagy marhaságokat, mint most. Minek?

    Mellesleg megjegyzem, hogy a google eléggé törődik sokmindennel, mert a logó captionja „first day of autumn” volt a lokál verzióban.

    Mi bajod van? Nem jutott dinnyeföld?

  5. Na akkor fülhúzás sebtiben, bódóg szülinapot részemről is. Mennyit töltött az úr ?

  6. Csak az a bajom, hogy a PÁRTATLAN de számodra nem tetsző commentet nem kellene kiszedni! Csak ennyi. Valószínű más is egyetértene több általad kimoderált comment-el. Olyan vagy mint a szocialisták. Ami nem tetszik kimoderáljuk. Mind1, hogy az igaz, részben igaz vagy éppenséggel teljesen hamis. Az olvasóknak kellene ezeket eldönteni, nem pedig neked egymagadban, ha egyszer blog-ot vezetsz.

  7. Jocó, elárulok egy titkot, bár már egyszer lefutottuk ezt mással.
    Aki bunkó az repül, mert a bunkók véleménye nem érdekel.
    Tényleg nem számít, hogy igaz-e vagy sem. Mondjuk te még nem állítottál semmit, csak parasztkodtál, miért hagyjalak benne?

    Szarok rá, hogy milyenek a szocialisták, vagy hogy szerinted milyenek. Ez nem faliújság, nem a te siralmas hangulatod tükre, hanem a blogom.
    Az enyémmel ellentétes vélemények sose repülnek, ha nem bunkó a szerző. Már egyszer leírtam, olvasd el a manifestót. Tetszik, nem tetszik, ez az én játszóterem és úgy tizenötezer ember jól elvan engem olvasva, kommentálgatva. Nekik megy… fog neked is. Vagy sem, sebaj.

    Az meg, hogy szerinted hogyan kéne az ÉN blogomat írni, szerkeszteni, az nem nagyon érdekel.

    A jövőben – most szólok, hogy mivel egyszer már lefutottuk, több időt ilyesmire nem pazarlok – két választásod van
    1. nem kommentelsz
    2. normális hangnemben kommentelsz

    rajtad múlik, örülök, hogy segíthettem.

  8. a pártatlan szó amúgy hogy jön ide? ez nem a polidili.

    azt pártatlanul meg tudom ítélni, hogy marhaságokat írsz a google-ról… ezt is tettem.

  9. Oppá, hát én a József-napi sokadalomban picit lemaradtam erről
    De akkor most B.SZ.!
    (még a 34-re is jár, bár kicsit több a regadója 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.