Best Job In The World – the winner

Pár hónapja gyorsan megkerülte a földet a „világ legjobb melója” kampány, ami a várakozásokkal ellentétben nem volt átverés. Viszont lemaradtunk róla, este kiderül ki fogja gondozni a Nagy-korallzátonyt.

bjitwAusztrália meglehetősen erős marketing kampányt folytat, hogy a turistákat odacsábítsa pénzt költeni, és bizony van is miért odamenni. Az egyik legjobb kampány (ha nem a legjobb) amely futótűzként terjedt az interneten és rengetegen jelentkeztek is, hogy ők szeretnének pedellusok lenni a Nagy-korallzátonyon.

A Tourism Queensland azt eszelte ki, hogy komoly médiafelhajtás mellett, létrehoz egy állást, megversenyezteti a jelölteket, és majd jól róluk beszél az egész világ, majd később a nyertesről. Úgy tűnik, hogy a figyelemfelkeltő rész bejött, a valóságsavakon edződött közönség most is lelkes.

Az állás tulajdonképpen nem túl bonyolult, gyakorlatilag kirándulni kell a Nagy-korallzátonyon, meg élvezni a tengert, rengeteg fotót készteni, blogot írni, feltárni az esetleges turistalehetőségeket, és néha kitakarítani a medencét a Hamilton szigeti bázison, ami mellesleg egy luxushotel. A kamerákat, az internetet, mindent a munkaadó biztosít, ellenben neki kell reportolni is vadul. A részletes munkaköri leírás letölthető innen.

bjitw3

A Nagy-korallzátony Ausztrália északkeleti partjánál található, egy összefüggő, 2600km hosszan elnyúló korallzátony rendszer, a Korall-tengerben. 2900 különálló zátonyból és 900 szigetből áll, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította 1981-ben. A legnagyobb, élő organizmusok által létrehozott ojjektum a bolygón.

greatbarrierreef-eo

Elképesztően változatos élővilággal rendelkezik, a korallpolipok által építgetett zátonyok között ezerötszáz féle hal lakik és természetesen olyan színes korall-élővilág, amely csak fényes papírra nyomott magazinokban fordul elő, a fogorvosnál. A környéken bálnát, delfint látni szakmányban, de napi rutin összefutni a hatalmas tengeri teknőcökkel is, meg mindenféle egyéb érdekes jószággal. Kiváló merülőhely, a viz meleg, krisztálytiszta, szóval nem kifejezetten kellemetlen környzet. Ide szól a nyertes versenyző megbízása, akinek hat hónapos fix szerződése lesz, a fizetése pedig 150ezer AUD, ami nem is rossz, fél év melóért.

bjitw-clarke

Most körülébelül hét órára vagyunk a végleges döntéstől, a döntőbe 16-an kerültek be, köztük egy aucklander kiwi  srác, Clark. Tegnap láttunk vele egy interjút, egészen értelmesen beszélt. Az nagy fegyvertény lenne a kiwi öntudatnak, ha kiwi bohóckodna fél évet az ozzik zátonyán, úgyhogy mi Clarknak drukkolunk. Este kiderül. Aki akarja, az követheti a dolgot itt. Ha lesz végleges döntés, akkor ideírom.

bjitw2

Na kiderült, a hat hónapos melót végül nem kiwipajtás nyerte, hanem egy másik, félreeső sziget szülötte, Ben. Hampshire-ból származ ő, hát most lesz gondja megszokni az időjárást meg a 28 fokos tengert. Sok sikert neki!

5 hozzászólás “Best Job In The World – the winner” bejegyzéshez

  1. ej, ha lett volna szebad fél évem és ha időben értesültem volna róla róla, és ha nem hiányozna úgy a kislányom, akkor jelentkeztem volna 🙂

  2. Sajnos nem én leszek az. 🙁 Pedig mit nem adnék most egy kis óceánbámulásért!!!!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.