Lumumba Quartet

Csütörtök este a Lumumba Quartet játszott a Cock and Bull nevű kocsmában. Mivel ebben Krisztián pajtásunk fúj, elmentünk és megvizsgáltuk a jelenséget.

cockandbulloutside

A Cock and Bull Pub egy nagyon kellemes kis newmarketi hely, sötét nehéz bútorokkal, pofás dekorációval és süppedős szőnyeggel, de ami még ennél is fontosabb, kiváló sörökkel, amelyeket maguk főznek valahol hátul. A sörökkel számos díjakat is szoktak nyerni és nem véletlenül, a széles palettán a szőkeségektől a boszorgányos, nehéz ale-ig minden van. A söralátétekre kattintva mindről olvashatjátok, hogy mennyi díjat nyert és miféle nedű.

cockandbullbeers

Jómagam mardtam a Dark Starnál és a Classic Draughtnál, mindkettő igen kellemes sör, messze a helyi átlag felett. A Monks Habitért vissza kell menni. Az autentik kocsmahangulatot persze itt is felrúgja a falakra szerelt lapostévék sora, ahol mindenféle látványos sportokat lehet nézegetni, (esetünkben motoros akrobatika és női ketrecharc) ami engem pont nem érdekelt volna, mindenesetre le voltak halkítva, úgyhogy nem volt igazán zavaró meg jó társaság is volt. Nem volt túl sok vendég, de nem is kongott a hely, csütörtökön.

cockandbullinside

Csanád blogjában olvashattuk, hogy Krisztiánék lesznek a csütörtöki mutatvány és nem is kellett csalódnunk. Az erősen groove-os jazz teljesen becsületes, pontos és jó volt, semmi bénázás, ez azért sokkal finomabb volt, mint egy egyszerű hobbizenész társaság. Összeszokott, klassz banda a Lumumba, teljesen emészthető, már-már kommersz jazzel, de rendesen odarakva, szívből.

Lumumba Quartet Gig at Cock and Bull Pub, Auckland from Pappito on Vimeo.

Sajnos eleinte a gitárosból alig hallottunk valamit, pedig érdemes volt odafigyelni rá, valami elképesztően smooth dolgot művelt, a hangok úgy folytak le a gitárjáról, mint a méz. Sebi szerint egy gitáros nem lehet ennyire alázatos, hát nem tudom. Nem vagyok gitáros, Sebi meg de.

Lumumba Quartet Gig at Cock and Bull Pub, Auckland from Pappito on Vimeo.

Sajnos a felvételek béndzsák, mert a kis fotómasina vacak kis mikrofonja ennyit tud, de azért legalább átjön valami. Én nagyon jól éreztem magam, elégedett volnam a zenével, a sörrel is, és ki se dobtak bennünket tíz előtt tíz perccel, mint a Queen’s Headból, úgyhogy a hely is jó.

5 hozzászólás “Lumumba Quartet” bejegyzéshez

  1. És ilyenkor, ha iszol, hogy mész haza? Gondolom busz nincs… vagy lehet besörözve vezetni?

  2. egyébként mellesleg itt nem zéró a toleransz, hanem asszem 8 ezrelékig (21 éves kor felett) lehet furikázni. az az itteni sörökből úgy kettő .33-as nagyjából.

  3. asszem neked minimum kettő megvolt, egészségedre! 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.