tisztaság, fél, egészség

Szóval van ez a sok járvány meg sertésinfluenza meg kanyaró meg tájfunok meg izék. Védekezni kell, mert azért van a tudomány, hogy megvédje a soksok embert. Legyünk körültekintőek!

Nem térnék ki részletesebben, hogy egy intézmény hogyan reagál ilyen hatásokra, de azért az abszurditásnak abszurd, hogy mennyire nincs határa. Van ez a kiváló készítmény, amely megöli a bacikat meg mindent, anélkül, hogy az ember kezet mosna, majd az interplanetáris baktérium-exchange alapvetésébe, egy törülközőbe törölné a kezét. Vagy papírtörlőbe, hogy aztán fogdossa a budi kilincsét. Úgyhogy a tudomány kifejlesztette az Öl és Párolog fedőnevű szert, ezzel csak megmossuk a kezünket (víz nélkül, tegye fel a kezét akinek ez nem áthallás a teflonkéssel!) és máris négykilences labortisztaságú lesz a bőrünk, saját örömkiáltásaink elnyomják a baktériummilliárdok halálsikolyát.

sani

Na, persze, ha valaki ilyen szert használ, az ne csodálkozzon, hogy az élet kicsit bonyolultabb lesz. Ez nem az ósdi víz+szappan marhaság, meg a saját civilizációkat kifejlesztő, lucskos törülközők világa, ez színtiszta tudomány, még ha nem is kompromisszumok nélkül való. Igazából csak egy kompromisszum van, jelesül, hogy a szer alkalmazásához (amit a bőrünkre kenünk, direkt) ajánlott némi védőfelszerelés viselése. A szisztéma mentségére szolgáljon, hogy erre  figyelmeztet a gyártó cég, az almafatapéták kedvéért piktogramokkal is.

sani-pre

Nincs biztonságosabb kézmosás, mint amit gumikesztyűben és védőszemüvegben, saválló csimmában végzünk. Nincs több kérdésem, önöké a tanú.

5 hozzászólás “tisztaság, fél, egészség” bejegyzéshez

  1. én pont ma használtam ilyet, még mindkét kezem a helyén (de a náthám nem akar múlni)
    ha már egészségügy(szerű), kérdezem a gyermekorvost, oltanak-e bárányhimlőre, mondja a jóember, nem, de rendeznek himlő partikat, ha érdekel (ahol egy gyerek bhimlős, a többit elviszik vendégségbe, h ők is elkapják)
    2009, london. hol a gomb?

  2. a gyerekbetegség partik nem teljesen hülyeségek ám, még ha nagyon furán is néznek ki messziről. Ugyanis példuál én sem voltam bárányhimlős és ha most elkapom, mert a gyerek begyűjti az oviban, akkor alaposan felléptem a szopórollerre, mert felnőttkorban sokkal barátságtalanabb lefolyású és veszélyesebb is.

    Egy német kollégám most mesélte, hogy őket is elvitték gyerekkorukban azokat a betegségeket megszerezni, amelyeken át kell esni.

    Persze, az baromi hülyén néz ki, hogy „gyere kislányom, megyünk játszani, utána meg egy hétig vért hánysz, jó lesz?” de hát inkább most, mint huszonharminc évesen, vagy a saját gyerektől kapja el.

    ettől még a himlőparti szóra beráncosodott a homlokom 🙂

  3. hát oltasd be magad. nem vagyok egy oltásparti akarom mondani párti egyébként, de bhimlős voltam és nem volt vicces. itt a három gyerek benyelné egyszerre, egy falc a részemről erősen bejátszana. szóval 20 évre oltás, aztán újraoltás, csókolom:)
    mennénk már felétek egyébként (egy szigettel idébb), de olyan lassúak a papírok, h szerintem már csak egyetemre érünk oda…

  4. én beoltattam mind a két gyerekemet bárányhimlő ellen. nekem az anyám gyerekgyógyász és Ő mondta, hogy a bárányhimlő ugyan nem egy túlságosan veszélyes betegség, de az immunrendszert annyira lenyomja, hogy ha a gyerek utána kap egy enyhe fertőzést, az akár halálos kimenetelű betegségbe is torkollhat… a magyar oltási protokoll amúgy tényleg az egyik legjobb a világon, kevés dologban járunk élen, de ebben igen…
    azért ezt a fertőtlenitő kézmosó izét tényleg viccesnek tartom…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.