Panasonic LUMIX DMC-FT1 mozgókép

Csináltam pár tesztet, felmásztak a vimeora is, de kivételesen feltöltöttem ide, hogy direktben megnézhetőek legyenek. Pár másodpercesek.

panasonic-ft1

848×480 WVGA (13,5 MB, QuickTime)

HD MJPEG (36,7 MB QuickTime)

Vimeoról:

Panasonic Lumix DCN-FT1 WVGA test from Pappito on Vimeo.

Panasonic Lumix DCN-FT1 HD test from Pappito on Vimeo.

6 hozzászólás “Panasonic LUMIX DMC-FT1 mozgókép” bejegyzéshez

  1. Jól számolom, hogy a legjobb minőségben készített mozgókép 7 és fél gigabyte-ot foglal óránként?

  2. Ahhoz képest, hogy (kis-) HD-ban rögzít, nem sok, mert jól tömöríti (MPEG-4-ben). Ha Motion JPEG-be mentünk, az értelemszerűen kevésbé tudja tömöríteni arányaiban az MPEG-2 miatt. Ha jól tájékozódtam. Viszont azért tárolni is kell valahol a felvett anyagot. Ha mondjuk valaki szeret hosszan és sokat rögzíteni (pl. rendezvényeket, kirándulásokat) veheti hozzá a (külső-, vagy belső merevlemezeket), vagy DVD-ket. Persze, nem kell mindent a legjobb minőségben felvenni, tudom.

  3. Hali pappito!
    Milyen SDHC kartyat erdemes venni egy ilyenbe(meret es sebesseg)?
    Neked milyen van?

  4. Hát nagyot! 🙂

    Én vettem egy 8 gigás sandisket ami nem a leggyorsabb, asszem bekarikázott négyes van rajta, az elég gyors a géphez. 15Mbit/s asszem. A kütyü asszem 64 gigáig kezeli a kártyákat, nem tudom van-e nagyobb, de az eszméletlenül drága és nekem felesleges is.

    A nikonomban egy toshiba gyártmányú 4 gigás van ugyanilyen képességekkel, de meg fogom cserélni őket, a nikonba megy a 8 giga, mert abban van elég akku ahhoz, hogy teleírjam 🙂

    Láttam mindenféle nonémeket is, sokkal olcsóbban, de nem bízom bennük.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.