Mellrák ellenes hónap

Beléptünk az októberbe, amely hónap már évek óta a mellrák ellni küzdelem hónapja. Ez a zátonyon sincs másképp, az itteni mozgalom igen tevékeny.

nzbcf-logoA NZBCF1994-ben jött létre, két évvel azután, hogy Evelyn Lauder (az Estée Lauder cégek nevében) bejelentette, a mellrák elleni küzdelem kampányát. A Pink Ribbon azóta a mellrák elleni tevékenységek közös szimbóluma. Az Estée Lauder boltokban az USA-ban mindenütt kampányoltak, majd nemsokára szerte a világon elkezdték létrehozni az alapítványokat. 1994-ben, az alapítvány megszületésének évében zajlott ez első Pink Ribbon kampány a zátonyon, amely minden évben ismétlődik.

nzbcf

A tevékenységük meglehetősen szerteágazó, az ismeretterjesztéssel kezdődik, workshopokat tartanak szerte az országban, ahol a figyelemfelkeltés mellett el is magyarázzák, hogy hogyan működik az öndiagnosztika, miért fontos a kora felismerés és mi a teeendő, ha felmerül a betegség gyanúja. A szervezet kiad könyveket, füzeteket, (angolul és maoriul) amelyekből mindent megtudhatunk a betegségről és a kezelési- és gyógymódokról.

nzbcf-shareknowledge

Az oktatás mellett létrehozott és üzemeltet egy betegregisztert, amelyben nyilvántartják a mellrákos betegeket, biztosítva, hogy mindenki megkapja a megfelelő információkat, konferenciákat és ösztöndíjprogramokat működtet, egészségügyi felszerelésseket tesz elérhetővé a betegek számára. Emellett az adománygyűjtéseken összejövő pénzekből támogat, a betegséggel foglalkozó, új-zélandi tudományos kutatásokat.

nzbcf-spreadhope

Az adománygyűjtés egész évben zajlik, természetesen most októberben a legintenzívebb, amikor a Pink Ribbon Day is van, ez idén október 9-re esik. Ezen a napon számtalan charity program fog zajlani, az egyetemi uzsonnáktól az utcai és kisközösségi gyűjtésig,  a céges szponzorok mellett a szervezet ebből tartja fenn magát és finanszírozza a támogatásokat és további kampányokat.

4 hozzászólás “Mellrák ellenes hónap” bejegyzéshez

  1. Teréz Anya zseniális volt. Azt mondta, „Soha nem vettem részt háború ellenes tüntetésen, ha lesz majd béke-tüntetés, hívjál meg.”
    Ha a háború ellen vagy, legyél a béke mellett. Ha a mellrák ellen vagy, legyél amellett, hogy mindenki egészségesen élhessen.
    Fektess energiát egy jobb, élhetőbb világba és ne a küzdelembe valami ellen.

  2. Teréz anya biztos zseniális volt, ugyanakkor mellrák ügyben bullshit amit mondott. Ugyanis a mellrák itt vna, pusztít, nem feltétlenül az egészségtelen élet okozza, ellenben ritka nagy botorságnak tűnik azokat fumigálni akik a betegségben szenvedőknek segítenek, kutatást finanszíroznak, öndiagnosztikára tanítják a nőket, hogy a korai stádiumban elcsíphessék a betegséget amikor még nem kell belehalni.

    A mellrák miatt vesztettem el az anyukámat és a nagymamámat, győzzél meg, hogy nem kell odafigyelni…

  3. Először is sajnálom, de tényleg és őszintén! Semmiképpen sem támadólag írtam a kommentet és örülök neki, hogy a pappito.com nem hagyja figyelmen kívül ezt a kezdeményezést. Én csupán azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy ne a harcra koncentráljunk, hanem a megelőzésre. Senkit sem szerettem volna ezzel megbántani.

  4. nincs semmi baj, senki se bántódott meg.

    a megelőzésről direkt írtam külön, merthogy ez a legfontosabb dolguk amit csinálnak.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.