Hogyan leltározzunk kamiont ?

A gyárban megkérdezték, hogy lenne-e kedvem segíteni elltározni. Mondtam, persze, csináltam időt is rá, úgyhogy pénteken előnyös testtatásban megjelentem az irodista előtt, aki átadott nekem egy autókulcsot, egy listát és egy marék fehér krétát. Azt hittem a raktárba megyek alátétet számolgatni, de kiderült, hogy nem erről van szó, raktárba, de nem alátétet.

truck-v8

Az egyik kereskedő telephelyén tárolunk járműveket, azokat kellett megszámolni (könnyebb meló, mint az alátéteket) és megnézni, hogy minden rendben van-e. Már a VIN-ek is furák voltak, a személyautóké mellett, egészen varázslatos számok is voltak. Becsücsültünk egy autóba és felkerestük a tett színhelyét (Tatort).

Mivel kamionokat emlegettek, gondosan felkészültünk, hogy a tűző napon fogunk strabancolni a poros udvaron, annál nagyobb volt a meglepetés, hogy nem, minden fedett helyen áll. Bevezettek bennünket egy nagy csarnokba, ahol egy álmodozó szemű szigeti vigyorgott és jó munkát kívánva visszafeküdtült a sarokba.

Én még ekkora csarnokot csak úgy láttam, hogy végig polcsorok voltak benne meg hűtőpultok meg vásárlók meg 100 kassza, de ez itt szinte üres volt, leszámítva a sarokba lökött vontatókat, kisteherautókat és személyautókat. Mindent megtaláltunk, csak pár helyen volt elírva a hajtásképlet meg a gyári azonosító, és leltünk egy, a listán nem szereplő E350-et is, ám javaslatomat, hogy adjuk el a trademe-n és dobjuk ötfelé a lóvét (két auditor is jött, ellenőrizni) érthetetlen módon elutasították. Jöjjenek a képek.

A csarnokba lépve ez a látvány fogadott minket, rengeteget kellett gyalogolnunk
A csarnokba lépve ez a látvány fogadott minket, rengeteget kellett gyalogolnunk
a másik sarokban a light commercial vehicles, gazdára várva
a másik sarokban az LCV-k, gazdára várva, az alapterület kb. egyhatodán
a képen Mercedes-Benz, és két amerikai márka, Freightliner és Sterling, hűvös halomban
a képen Mercedes-Benz, és két amerikai HCV márka, Freightliner (Argosy és Century osztályok) és Sterling, hűvös halomban
nem is gondolná az ember, hogy a kamionoknak is lehet újautó-szaguk
nem is gondolná az ember, hogy a kamionoknak is lehet újautó-szaguk
volt egy nagy kupac személyautó is, még kicsomagolatlanul
volt egy nagy kupac személyautó is, még kicsomagolatlanul, újautószag rogyásig
ezeket is meg kell vennie valakinek a fa alá
ezeket is meg kell vennie valakinek a fa alá
factory sealed, a védőcsomagolás eltávolítása fél órás meló, mielőtt elkezdődne a jármű felkészítése eladáskor (külön ablaktörlő van szállításhoz, azt is le kell cserélni a véglegesre)
factory sealed, a védőcsomagolás eltávolítása fél órás meló, mielőtt elkezdődne a jármű felkészítése eladáskor (külön ablaktörlő van szállításhoz, azt is le kell cserélni a véglegesre és még ezer ilyen apróság)
háttal, kék-sárgában egy Sterling figyeli a vele szemben levő kb. huszonötezer lóerőt
háttal, kék-sárgában egy Sterling figyeli a vele szemben levő kb. huszonötezer lóerőt, jobbra csendben legelésznek a kicsik
van kamion bőven, várják a közúti szállítmányozás fellendülését
van kamion bőven, várják a közúti szállítmányozás fellendülését
A kereskedés tulajának 1971-es Oldsmobile 442-je (nem eladó)
A kereskedés tulajának 1971-es Oldsmobile 442-je (nem eladó)
az a popsi!
hiába muscle car (négyszázakarhány köbinches motor), a csomagtartó háromhullás

truck-om2

12 hozzászólás “Hogyan leltározzunk kamiont ?” bejegyzéshez

  1. Ilyen csarnokokat szoktam építeni, mondjuk idén csak egyet, válság van.

    Mikor Csilli anyjának párja hazatelepült Clevelandból, hazahozatta hajón az Oldsmobile 88 Deltáját, Rotterdamtól hazáig egy literrel sem evett többet háromszáz liternél, igaz nem hajtottam.

    Aztán két év alatt sikerült levizsgáztatni, borzasztó nyűggel, de mire kapott rendszámot, addigra Lacibá már a márodik Opel Astráját nyűtte, és teljesen megszokta, azóta sem vezeti az Oldsmobilet.

    Darvasi Laci apjáról beszélünk, aki költő, író, ilyesmi.

  2. „…adjuk el a trademe-n és dobjuk ötfelé a lóvét…” nekem is azonnal ez jutott az eszembe! 🙂 Hiába… magyar észjárás!

  3. Ekker, itt a csarnok is meg a régi muszkliattó is divat általában, most kevésbé, válság van.

    de jó nagy csarnok mindenképp

  4. Vegyetek biciklit, s kerekezzetek azzal a csarnok(ok)ban.

    Te mostvégülis mit dolgozol?

  5. Moni, nem kerekezhetek ottan, sajnos egyrészt üzemi terület mindenféle szabályokkal, másrészt meg nem is a miénk, hanem valaki másé, nem követhetek el benne sérelmükre kerékpározást.

    Ugyanazt dolgozom, mint eddig, kompótereket abuzálok, naphosszat, már amikor nem kérnek meg, hogy segítsek apró-cseprő dolgok számosságát felmérni.

  6. Pappito, addig jó, amíg csak a gépeket és nem a júzereket uzálod ab. 🙂

  7. és tényleg műxik a varázsszó, csak azt nem értem, hogy pont most miért kérdezte meg, amikor hetek óta elhitte, hogy én innen már többször is aljas indokból, előre megfontolt szándékkal kommentelést követtem el.

  8. Pappito, nem ide tartozik, de mi van az új zéland nettel ? (nem müködik)

  9. ha az uj-zeland.net-re gondolsz, akkor meg is válaszoltad a kérdést, nem működik.

    a szomszéd, elmaradott kis szigeten üzemel, fne tudja mi lehet vele, biztos abbahagyták a koalák a dinamós biciklik tekerését

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.