Vinoteka 2.0 – újratöltve

Egyszer már meséltem erről a borleltározó és pincekezelő szoftverről, már akkor is nagyon tetszett, most egy kicsit tán még szebb lett, bár az ára is felment valamelyest. Viszont itt a kettőpontnullás verzió.


Igazából nagyon nem érdemes ragozni a dolgot, a lényeget már leírtam az 1.5-ös verzió bemutatásakor, az alapok nem változtak, vagyis ugyanúgy hozhatunk létre pincéket, abban rekeszeket, azokban pedig palackokat, értelemszerűen megmaradt az ízjegyzet és a palackok képének testreszabhatósága, a kettes verzió inkább csak belülről újult meg.

A v2.0 még közelebbről igazodik a Snow Leopard lelkivilágához, kihasználva azokat a kellemes lehetőségeket, amelyeket például a CoreAnimation vagy a QuickLook kínál, ezek most már zsigerből jönnek, bár ez azt is jelenti, hogy Intel előtti macekre nem fog felmenni.

Némi bugfixek mellett komoly mennyiséggel bővült a palack- és rekeszformák kínálata, úgyhogy még több lehetőségünk van a testreszabásra, gyorsult és okosodott a GUI és a keresőmodul, még több régió és alrégió került be a rendszerbe, szóval azért ha nem is egetverő, de azért szabad szemmel is látható fejlődést kapunk.

Sajnálatos módon a verzióugrás az árcédulán is nyomot hagyott, a frissért már 39,90 eurot kell fizetnünk (NZD73) ellenben ha sokat játszunk borral, akkor hosszútávú befektetés, sokáig nem fog elévülni a dolog és hosszú órákra biztosítja a szórakozásunkat, már annak aki szeret borral babrálni.

11 hozzászólás “Vinoteka 2.0 – újratöltve” bejegyzéshez

  1. Komolyan 73 dollarert kepes vagy beirni, hogy izlik-nem izlik?

  2. a bor is az. de a bringát könnyű nyilvántartani, van egy és kész. És úgyis csak a garázsban használod 🙂

    bor meg van otthon több is, meg később se árt tudni, hogy melyik tetszett és melyik nem.

  3. A borrol jut eszembe: tegnap talaltunk egy mobilt, es a gazdaja adott nekunk egy uveg jobb fajta (~20NZD) bort cserebe 🙂

  4. Én se értem. Nekem biztos elég volna egy excel (vagy ingyenes google documents), egy ilyen drága úri huncutság helyett 🙂

  5. Egyszerűen nem köll annyit inni, hogy az ember elfelejtse, hogy melyik bor a jó és melyik nem…

  6. hobe:
    Bocsánat, nem emlékeztem. A sérülésed nem vicces, de Pappa beszólása igen.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.