Muzik – október

Igen, kicsit megcsúszott a szerkesztőség, úgyhogy most gyorsan túlesünk az októberi etapon, aztán még gyorsabban a novemberin holnap.

A hónap gazdag zsákmányt hozott, leginkább Sonny Rollinsra fókuszáltam, öt korong is érkezett, mind finom, így a Rollins készlet tíz albumra bővült, és egy olyan is van, amelyen Theloniussal játszik együtt, ami külön elképesztő élmény. A Tenor Madness talán a legjobb, de Rollinssal melélnyúlni nem nagyon lehet, szóval a többiben sem csalódtam.

Fentiek mellé beesett egy kellemes Zoot Sims album, egy Wes Montgomery, és egy számomra teljesen új, a Geroge Russell Septet minkája a stratus seekers. Zootról túl sokat nem kell beszélni, soksokmindenki más mellett Coltrane-el, Stan Getz-el, Oscar Petersonnal játszogatott együtt, ha nekik jó volt, akkor nekem is megfelel. Wesről us esett már szó, a So much guitar is megeszi az egész ikszfaktort reggelire, ahogy van. A Stratus Seekers egy elég mozgalmas adag, lazán keveredik benne a klasszikus, swing elemekkel feldobott és a kicsit vadabb, szeleburdibb, modern jazz, de semmi bántó performance lángoló gumicsizmákra és aszpikos angolnával csapkodott bádoglavórra. George Russell tud ám olyan utóbbit is, de attól megtartóztattam magam.

Egy hozzászólás “Muzik – október” bejegyzéshez

  1. „…de semmi bántó performance lángoló gumicsizmákra és aszpikos angolnával csapkodott bádoglavórra.”

    You made my day mate! Priceless style!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.