Gastro – karácsonyi bárány

Régóta ki szerettem volna próbálni ezt házi körülmények között, most végre rászántam magam komolyan csinálni.  Agnus Dei in the making.

xilofon

Az eleje most is úgy kezdődött, mint a múltkor, csak most a körbepirított bárányt a sütőbe bekísérte rengeteg apróra vágott répa, babérlevél és szárított paradicsom is. Amíg sült, addig készítettem grillezett courgette-t (ami cukkini amúgy, csak fenszi neve van) és összeraktam egy kuszkuszt.

barany-sult

A couscous (magyarul kuszkusz) az ember barátja, és könnyű csinálni, plusz remek körítés mindenféle közelkeleti és/vagy grillezett ételhez. Elkészítése pofonegyszerű, meleg vízbe kell tenni és kész is. Érdemes kicsit sózni, vagy egyenesen csirke alaplével csinálni, de nekem az momentán nem volt. Úgyhogy felkockáztam paradicsomot, olivabogyót, szárítot paradicsomot, szedtem mentát a kertből és egy jó markonyit apróra vágtam – ezeket mind elkevertem a kuszkusszal.

barany-kuszkusz

Amíg ezzel babráltam, elkészült a grill courgette, amit akár be is tehettem volna a bárány mellé, csak elfelejtettem, úgyhogy kénytelen voltam külön bohóckodni vele. A báránynak kb. negyvenöt perc kellett a sütőben, számos okból kénytelen voltam addig készíteni amíg már éppen nem rózsaszín a közepe, de ettől még finom lett.

barany-kesz

6 hozzászólás “Gastro – karácsonyi bárány” bejegyzéshez

  1. Agnus Dei, qui tollis peccata mundi, miserere nobis (Lamb of God, Who takest away the sins of the world, have mercy on us)

    Dona nobis pacem!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.