Borul, fekszik

Nyilván ennek is el kellett jönnie, a számos „hoppá, ez közel volt” helyzet után, most igazi balesetet szenvedtem. Sérelmemre.

Kábé hat évvel ezelőtt tettem szert a kék motoromra, és azóta is azzal járok dolgozni, esőben hóban* és úgy nagyjából hatvanezer kilométert mutatott benne a számláló, amikor múlt pénteken kora reggel, munkába menet felborított egy furgon. Neki összekarcolódott a furgonja, én meg leheveredtem a szembesávban pihenni egy kicsit.

Abban nincs semmi újdonság, hogy a népek nem használják a nyüves tükreiket és úgy nagy általánosságban szarnak a körülöttük közlekedőkre, de az ellenfél jóember sikeresen megoldotta a sávváltást álló helyzetből, amikor már pont mellette voltam. A jó oldala a kalandnak, hogy ő éppen elindult én meg éppen lassítottam, mert pirosat mutatott a lámpás előttünk, szóval minden igen lassan és megfontoltan (nem) törént, részben ez az oka, hogy megúsztam komolyabb sérülések nélkül.

A másik ok, hogy alapból beszari vagyok és ezért mindenféle rendes motyókban motorozom, rendes motroscsizmában, ami múlt pénteken megvédte a lábamat és a motorosdzsekik hitványka puha protektorainál sokkal jobban működő, kemény protektoros mellényben, amilyen a crossmocisok hordanak. Úgyhogy ne legyetek hülyék, és hordjatok mindenféle rendes védőfelszerelést motorozáshoz. Akkor is, ha csak elugrotok ebédért vagy a közelbe valamiért.

Egyébként a népek teljesen rendesek voltak, segítettek felkelni a földről, kihívták és megvárták velem a mentőt, kirángatták a motort az út szélére, hoztak vizet,  meghagyták a mobilszámukat, ha kellene tanú, stb. ami tök jól esett, tekintve, hogy eltartott egy ideig mire magamhoz tértem az ijedtségből. Sőt, a rendőr haza is vitt a rendőrautójával, ami nem igazán a dolga, de csak pár percre voltam otthontól.

A bal térdemnek ment neki a furgon, az egy picit lila meg fáj, a jobb combomat bevertem valamibe a sajnálatos esemény során (sárgáslila) és a bal kezem kisujja is megsérült egy kicsit. A sisak megnyomta a szemüvegem, ami megnyomta az orrom. Érdekes módon aznap még nem fájt semmi, de másnap kicsit olyan érzésem volt, mintha lerúgtak volna a lépcsőn egy Bud Spencer filmben, fájt a hátam, a nyakam, a bokám… de a hétvégén kihevertem.

A motor nincs jól. A kormány két helyen is megrogyott, mindkét taposó elgörbült, a doboz eltört, a szélvédő összekaristolódott, az első villa szanaszét csavarodott, tovább nem néztem. Majd meglátjuk mit intéz a biztosító.

*=itt nincs hó

7 hozzászólás “Borul, fekszik” bejegyzéshez

  1. Brada, tudod hogy megijedtem, mikor először olvastam! Mikor ülsz vissza a lóra?

    1. Majd meglátjuk mit mondanak a biztosítók. Miután két napig autóval jöttem dolgozni, már most visszaülnék…

  2. Jobbulast a neked es motornak is. En neha bevallom hülye/lusta vagyok vedelem tekinteteben. Nem mintha nem lenne cucc csak ugye nem huzza fel polgar mert erre a tavra nem kell meg meleg van stb…
    Pedig elöb utobb firka lesz föleg, hogy a sorok között lavirozok ami dzermanyban illegalis. Ha estleg kuka a motor es perkalna a biztosito Tracer 700 meg mindig jo valasztas 🙂

  3. A helyes manőver ebben a forgalmi szituációban: lassítás helyett erőteljes gázadással, a látási és útviszonyok figyelembe vételével lehetőleg egy keréken elhagyni a veszélyesen mozgó gépjármű holtterét. Így lehetőség nyílik rá, hogy egy határozott, teli talpas rúgással távolítsuk el az adott kisteher-áruszállító – egyébként is használaton kívüli, tehát csak felesleges forgalmi akadályt képező – visszapillantó tükrét.
    Azért a hétvégén még beszélek az Imivel, de szerintem ezt ő is meg fogja erősíteni… 🙂

    Azért jó, hogy te egyben vagy. (A motor nyilván TK…)

    1. ebben a tükörlerúgós egykerekezésben valószínűleg igazad van, viszont sajnos a forgalmi szituáció nem tette lehetővé a bruszviliszkedést, pont a kibaszott furgon mellett voltam, amikor oldalról elbaszott.
      Azóta az egés sztori csak dodgybb lett és még kurvára nincs vége.

  4. Az ijedtségen már túlvagyok, a felháborodáson nem. Itt sem használják a tükröket, elég gyakran látni behajtott visszapillantóval közlekedő kocsikat, s a biciklis baleset, hasonló szituban mint a tiéd, sajnos, nem ritka, s elég sűrűn végződik a biciklis halálával. De kapsz a tévében reklámot, hogy hogyan vedd észre a motorosokat, bicikliseket, nevelő szándék megvan, de…

    Defenzív közlekedés ajánlott. S most bosszankodom, mert azt hittem, kapok értesítést, ha van új poszt, de nem, nyilván elszúrtam valamit, megyek, megpróbálom helyretenni. Remélem, a dolog mielőbb jó eredménnyel megoldódik.

  5. Na, ezert hordok en vedelem gyanant egy komplett autot 🙂
    Mondjuk a forgalom tempoja meglehetosen tokolos, de valami felelmetesen pocsekul vezetnek. Es nem csak az azsiaiak.
    Nem ritka, hogy elfelejtik felkapcsolni a lampat. Gyorsan meg meg automata valtoval se tudnak elindulni a lampatol.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.