[COVID-19] esetszám: 205 szükségállapot

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 50 új pozitív teszttel a jelenlegi esetszám 205-re nőtt. 12:21-kor a Polgári Védelmi miniszter nemzeti szükségállapotot hirdetett ki, a polgári védelemről szóló 2002-es törvény alapján. Ez felruházza a kormányt olyan vészhelyzeti intézkedések és döntések meghozására ami csökkenti a vírus terjedését és enyhíti a károkat.

1421 tesztet végeztek el az elmúlt 24 órában, így az összes elvégzett tesztek száma 9780. Az esetek túlnyomó többsége továbbra is tengerentúli utazáshoz köthető, 4 eset egyértelműen helyi fertőzés és további öt gyaníthatóan szintén közösségi fertőzés eredménye. 22 gyógyult esetet tartanak nyilván, három embert hazaengedtek a kórházból és hat továbbra is kórházi ápolásra szorul.

A szakik arra számítanak, hogy az esetszám még további kb. tíz napig nőni fognak, aztán ha minden jól megy, látszani fog az eredménye annak, hogy a lakosság elszigetelte magát saját magától.

Ma éjféltől él az Alert Level 4, mindenki kötelező elszigeteltségbe megy, csak a legszükségesebb dolgokat forgalmazó boltok nyithatnak ki.

3 hozzászólás “[COVID-19] esetszám: 205 szükségállapot” bejegyzéshez

  1. Wow… ez azert remek, hogy kozlik, merre hol jart/repult a beteg, nalunk lenyomozzak csak, de nem teszik kozze. Az elsorol irtak csak reszletesen, a tobbinel max. annyit, hogy pl. Olaszorszagban sielt, s hazahozta a fertozest.

    Most arra buzditanak, hogy vezess naplot, merre jartal, kivel volt kontakt az elmult 14 napban, just on case.

    1. ez valami anti-abortusz propaganda oldal, így első ránézésre ordas baromságokkal, de ha őszinte akarok lenni, akkor nem tudom pontosan mi a helyzet, csak azt, hogy változott az amúgy elég szigorú és az abortuszt büntetőjogi oldalról megközelítő törvény. Ha jól tudom (ezt ne vedd kp-nek) most az anya döntése a terhességmegszakítás és nem kell megalázó köröket futni, de asszem orvosi vélemény továbbra is szükséges a dologhoz. na majd utánaolvasok.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.