[Covid-19] esetszám 1469, holnaptól Level 3

Letelt az extra egy hét lockdown, holnaptól kissé enyhülnek a restrikciók, de azért még nem megyünk a strandra. Továbbra is gyakorolnunk kell a távolságtartást és az otthonról dolgozást, ha lehet, és a gyerekek akiknek nem abszolút muszáj, nem mehetnek iskolába. A boltok egyelőre nem nyitnak ki a szokásos módon, de a személyes találkozást elkerülő módon üzemelhetnek és az online vásárlások már nem lesznek a legszükségesebb termékekre korlátozva, de továbbra is futárral/kiszállítással lesznek bonyolítva.

Jelenleg 270 beteg van az országban, az 1469 regisztrált esetből 19-en elhunytak, 1180-an pedig felgyógyultak. Jelenleg 7 embert ápolnak kórházban, egy személy van az intenzíven. A tesztelési kapacitás időközben napi nyolcezerre nőtt, összesen eddig 123920 covid tesztet végeztek el az országban, és kb. két hétre vagyunk egy contact tracing app-tól, ami figyelembe veszi az emberek privacy-val kapcsolatos aggodalmait.

Általánosan elmondható, hogy az emberek tűkön ülve várják, hogy a gyorséttermek holnap kinyissanak, még ha ott enni nem is lehet, csak drive-tru és elviteles megoldások lesznek, hogy ne kelljen összezárva lenni a többi vevővel.

A mai nap fénypontja, amikor Dr. Bloomfield egy pillanatra lefagy a „adjunk-e be hipót magunknak a covid kezelésére”