[Covid-19] esetszám 1497, jön a Level2

A miniszterelnök bejelentette, hogy csütörtöktől enyhülnek a korlátozások, és fokozatosan egyre több minden nyit ki vagy kezd újra működni.

Jelenleg 90 beteg van az országban, 21 ember halt bele a vírusba, mindenki más felgyógyult. Csütörtöktől a boltok kinyithatnak, de oda kell figyelniük a távolságtartásra, következő hétfőtől mehetnek a gyerekek iskolába és 21-étől újra elkezdhetnek működni a vendéglátóhelyek is de gyülekezni 10 főnél többen egyszerre továbbra sem lehet. Megmarad a külföldről érkezők karanténozása és a határok továbbra is zárva maradnak, de a belföldi utazás mehet végre.

Az L3 enyhítés visszahozta a gyorséttermeket és az elvitelre dolgozó konyhákat, amitől visszatért az utcán, kocsikból eldobált gyorséttermes papírzacskók látványa is, valamint a teljes lezárás alatt megspórolt húszmillió takeaway kávéspohár is. A posta gyakorlatilag működésképtelenné vált, a kiwik valami homályos oknál fogva mindent online rendelnek napok óta, a posta szerint sosem látott mennyiségű (percenként kétszáz+) csomag érkezik be hozzájuk és mindenki aki él és mozog, csomagot szortíroz vagy szállít ki. A csomagkövető szolgáltatás működget, de nem túl lelkesen és random adatokat mond, a külföldről rendelt dolgok sorsa abszolút ismeretlen.