RATIO LEGIS

Az blog megszületése, majd saját domain alá költözése óta eltelt egy kis idő és termelődött némi kontent, amelyek nem itt, a pappito.com-on kaptak helyet. Mondom mi, hol:

Pappito150x150

Ez a fenti fekete alapon fehér P nagyjából engem jelent, csak a blog sajátja marad kék alapon. Ha ilyet látsz, akkor azt én, hacsak valaki el nem csente a képet 🙂

A facebookon elkészült a blog tükörképe, helyi jelenlét projekt : a facebook.com/pappitopontkom kéretik jönni, olvasni, lájkozni, vagy ami jólesik. Ami a blogon megjelenik, az megy oda is, de oda még pár apró extra is.

logo-blogspotAz upside down című blogom továbbra is elérhető, bár tartalma nem frissül, blogászatilag csak a pappito.com. Ennek ellenére számos olvasóm érkezik onnan, ezt a jelenséget nem kívánom megfejteni. A blogspotot egyebekben nem használom.

logo-picasa

A google univerzumban maradva, számos fotóm található a picasa vonatkozó tárhelyén, amit éppen kinövök, egy ideje nem frissítettem, de a kirándulások, séták, épületek, tájak mind ide kerülnek. Még tűnődöm, hogy vásároljak-e bővebb helyet és maradjak, vagy menjek máshova.

logo-youtubeA YouTube finom kivétel, itt nem pappito, hanem NZpappito néven vagyok regisztrálva, ennek szomorú, technikai okai vannak, a pappito név már foglalt volt. Bár a vimeo-t jobban szeretem, az sokkal lassabb, és csak heti egy HD minőségű mozgóképet enged feltölteni, ami ugye egészen addig nem volt baj, amíg nem készítettem HD tartalmat. Most viszont már nem szeretnék nem HD-t, nagyon nagy a különbség. Az NZpappito csatornára itt lehet feliratkozni, ha valakinek ez a perverziója.

logo-vimeoA vimeo-n vannak a korábbi videók, még  casio érából főleg.

logo-tumblrA mikroblogging szcénában is jelen vagyok, a kis karbon lábnyomom innen sem hiányozhat, mikroblogom az advantage @ inn (előny a fogadónál, én kérek elnézést) címen fut, előfordul akár explicit tartalom is, amely a műfaj (és a szerző) sajátossága.

A mikroblog -ha valakinek erre fájna a foga- RSS feedje

A spottr kezdeményezéséhez (50mm) csatlakozva létrehoztam én is egy fotóblogot, NZ50 címen, ritka frissítés, de egy RSS feliratkozást megér.

logo-twitterA mikrobloggingnál is van lejjebb, a pikoblogging, a twitteren @pappito-val lehet rám hivatkozni, vagy követni amit oda osztok, ez nem túl nagy forgalom, aminek gyakorlati okai vannak, enni nem kér és ami olyan, azt átlinkelem a tumblr-ről. A tweetfolyam RSS-e itt található.

logo-GoogleReaderlogo-greader

In cauda venenum, ahogy a patikusok mondják, végül itt a Google Reader nagy barátom, teljesen átszoktam rá, ebben megy minden általam követett, olvasott vagy érdekes tartalom elérése, klafa. Ez a legjobb RSS olvasó és kész. Az általam olvasott és érdekesnek gondolt tartalmakat kíméletlenül megosztom, a blog sidebarján van is egy kis output,  természetesen ennek is van FEED-je és google reader felhasználók direktben is bedrótozhatnak.