Rss

Eddig a számtalan blogot, egyéb tartalmakat a Mail nevű alkalmazásban követtem, de szép lassan átszoktam valami másra.

mailikon

A Mail nagyon kényelmesen intézte a feedeket, és mivel a Mail mindig megy úgyis, célszerűnek látszott, hogy abban nézegessem, van-e valami friss valahol. Ellenben belefutottam egy elég kellemetlen problémába, mégpedig, hogy a Mailból képtelenség kiexportálni az olvasott feedeket egyszerűen, olyan formátumban amit minden más feedkezelő értelmezni képes.

Futottam pár kört, ilyenolyan xml/OPML konverterekkel meg /Application Support turkálásokkal meg mindenféle fórumok böngészésével, de nem leltem egyszerű megoldást. Viszont szép lassan, jobbára kézzel, áttoltam minden feedet a Google Readerbe, amit így viszont nem csak a macbookról érek el.

mail

Van még egy ok, a feedeket bár szépen, rendezetten tárolgatja a Mail, ellenben tárolgatja. A cucc most már töb, mint két giga, amire amúgy semmi szükség, viszont ugye, tök feleslegesen inkrementálgat miatta a TimeMachine, úgyhogy hosszas szinnyegés után, a kényelmes RSS hozzáadás ellenére, a Mailban RSS olvasást pointlessnek nyilvánítottam és kiganyéztam a Mailből a feedeket. (a leveleimet továbbra is IMAP/POP3 módon, kliensből kezelem, és ez még így is marad egy darabig, indexelés, gyors keresés, színes szabályok, offline elérhetőség, stb. miatt.)

googlereader

A Google, a maga maffiasága ellenére is frankón működik, rengeteg kényelmi szolgáltatás, civilizált, hatékony felület, minden böngészőben frankón látszik, és ügyesen tudok oda oldalra ajánlani nektek a Greaderben olvasott érdekességekből. Ami nagy előny, az a kategóriák kezelése, de hát ilyesmiből a Google mindig is jó volt. Igaz, hogy adott esetben így IP-cím híján nincs offline tartalom de ezt azért korántsem érzem akkora kompromisszumnak, mintha a leveleimhez nem férnék hozzá. Ráadásul mindezt tisztességes OPML-ben exportálni is tudom, ha éppen arra támadna kedvem.

15 hozzászólás “Rss” bejegyzéshez

  1. Van a Greadernek, sőt a Gmail-nek is offline módja, csak szólok. Greaderben a Settings/Goodies menüpontnál legalul kell nézni, de ugyanez a plugin (Gear) offlájnítja (új szó!) a Gmail-t is.

  2. Lassan össze kellene gyűjteni az új szavakat és csinálni egy újszótárt (új szó!)

    Z

  3. Csanad, gear nem érdekel, mail kliensből megy, a sok feed meg pont jó ha nem nálam van és nem foglalja a helyet. Ha meg éppen nincs net akkor sincs semmi baj, a feddek ott lesznek később is.

  4. Sikerult egybol rahibaznom a legjobb readerre? 🙂

    Most latom: Portishead az uj kep?:-)

  5. oké, muzsika, hagyjuk, ez a legalsó ez borzalmas. mondjuk úgy nekem out of scope. A pé betűjük meg tök ergya koppintás az enyémről 🙂

  6. A legalso?? Az a legjobb 🙂 Mondjuk a felesegem is megkerdezte, hogy mi az a nyavogas, amit hallgatok.

  7. Azt meg lehet valahogy csinalni, hogy az all items-ben ne lassam azokat a megosztott postokat, amire amugy is elo vagyok fizetve?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.