gastro

Ma végre megcselekedtük amit már régen kellett volna, elkocogtunk a legolcsóbb kajaforráshoz és sába kincseit szórtuk a kínaiak lába elé. Mentségünkre legyen mondva, hogy azért kaptunk is valamit a pénzünkért, nem csak széthajigáltuk. Ez a Pak’n’Fresh nevű bót, ami nem kicsi, viszont itt a legolcsóbb a hús és a zöldség is. A szombat délelőttre való tekintettel a parkoló tele, a nép eszét vesztve nyüzsög és vásárol. Holnap ugyanez lesz, csak templomba mennek. Ez a hétvége súlyosbítva van az Aquatica ’08 nevű fesztivállal, de az legalább a kikötőben lesz. Fel lehet menni mindenféle hajókra, mint például a Soren Larsen amire mindenki könnyes szemmel emlékezzék Onedin család okából, vagy a Spirit of New Zealand vagy a HMNZS Te Kaha hadihajó.

Visszatérve a kajára, mivel amúgy is kifogytunk mindenféléből, meg erős elhatároztuk, hogy okosan fogunk élni, ezért nem a napi bevásárlást intézgetjük a nagybótba a közelben, hanem előre felhalmozunk és főzikélünk mindenfélét. A pakenfresben jól bevásároltunk, közel 12 kiló húst vettünk, de összeírtam, hogy mit meg hogy, hátha okul belőle bárki:

  • 3.28kg csirkecomb, alsófelső ($19.70)
  • 1.7kg csirke alsócomb ($10.47)
  • 1.36kg csirkemell filé ($15.71)
  • 1kg darált marhahús ($4.32)
  • 1kg darált bárány ($6.86)
  • 0.5kg marhahús csíkok ($4.59)
  • 1kg sertés comb ($9.28)
  • 1.8kg pork scotch ($21.63)
  • 1.88kg marha top side steak ($18.76)
  • 0.5kg shrimp
  • 0.5kg prawn
Emellé persze vettünk mindenféle garnérungnak valót, krumplit, rizst, mindenféle ződeket amitől csak úgy árad a vitamin szanaszéjjel. Meg minden egyebet is ami kell a főzikéléshez, hagyma, fokhagyma, lilahagyma, petrezselyem, amiből itt nincs is szárított, csak gyerekfejnyi, harsányzöld csomók, aminek nagyon finom illata van. Szóval felszerelkeztünk, sőt még paprikát (igazi, magyar!) is kaptunk kölcsön, úgyhogy itthon legott fel is helyeztem egy pörköltet a tűzhelyre, és miközben hőkezelgettem, szétszedtem a husikat amennyire kellett, meg amit kellett, és most a fagyasztóban csücsülnek a lefagyasztott leszűrt csirkelevessel, amiből príma alaplé lesz majd hirtelen, ha kell. Remélem a hűtő most megmutatja mit tud, mert ha ezek a finomságok mind tönkremennek, akkor a szerb hűtőárusnak fekete napja lesz.

pork scotch

Akinek gondja lenne azzal, hogy itt hogy hívják a disznó milyen részét, az bátran klikkoljon ide, és csudálkozzék. Persze azt nem tudom garantálni, hogy a kínai hentes is olvasta ezt a pdf-et 🙂 A pakenfresh mellett még elmentünk a foodtownba is mert háztartási felszerelvények is hiányoztak, tusfürdő meg pelus meg ilyesmi, ott is hagytunk egy kisebb vagyont. Közben kész lett a pöci is, lesz mit lefagyasztani a kis dobozkákban, meg már előre dörzsölöm a kezem a felemarha-felebárány fasírt miatt is.

top side steak