Gasztro – round steak baconnal

Ne gondoljunk valami egetverő gasztronómiai élményre, a hangsúly az összeállítás tempóján van, a kaja maga gyorsan kész van.

Belevalók:
– annyi szelet round steak amennyit akarunk
– baconszalonna
– szárított paradicsom
– sóbors
– fokhagyma
– szójaszósz

A besóborsozott hússzeleteket begöngyöljük a baconba, a szalonna alá szárított paradicsomot tömicködünk, majd az egész cajgot olívaolajjal kikent tepszibe helyezzük, közészórunk annyi fokhagymát amennyit van kedvünk pucolni, majd lelocsoljuk az egészet szójaszósszal és be a sütőbe.

Mivel ez a husi gyorsan és könnyen szárad ki (ezt az interneten olvastam), ezért én öntöttem egy kis vizet is mellé (meg olaj meg a bacon, ugyebár) és fólia alatt sütögettem. 1 óra és 15 perc 200 fokon és már kész is van.

6 hozzászólás “Gasztro – round steak baconnal” bejegyzéshez

 1. A napokban ondolkoztam el azon, hogy egy időre vega-leszek. Legalábbis kerülni akartam a sertés-,marha- és csirkehúst.

  De ilyen posztokat olvasva jövök rá, hogy dehogy leszek én vega! Éljenek a húsok!

  Nagyon guszta!

  “tömicködünk”, “cajg”. Élmény téged olvasni! 🙂 [én az eszcájg kifejezést ismerem, gondolom a cajg erre utal]

 2. Nagyon dögös lett! Itt egy link, hátha van olyan, aki nem tudja, melyik darab az a round steak (ami rump steak a briteknél, ha jól emlékszem).

 3. zhaoman, a cjag az egy éáltalános kifejezés, dolog/cucc, mihíjják értelemmel bír 🙂

  az eszcajg az már eszköz 🙂

 4. páclás nélkül is tökéletes lett, a rátekert szalonnából kisülő zsírt beitta a husika, vele a szárított paradicsom ízét is meg a szójaszószt is. végig le volt fedve, gondolom azért nem szikkadt meg

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.