Muriwai Beach


Hétfő délután felmerült, hogy a kimaradt lecsóparti helyett beachBBQ-t kellene tartani. Ilyesmit az ember alapból nem utasít el, résztvesz, majd utólag megbánja, ha úgy alakul, szerencsére esetünkben erre nem volt szükség.


Jociék berakták a sütőkét a mikrobuszba, majd 4 autónyi magyar elindult a Tasmán tenger irányába. Nem kell sokat küzdeni, hogy odaérjen az ember, bár addig kombináltunk, mire hat körüli indulás következett be, ami előrevetítette a ránkesteledést meg a délutáni csúcsforgalomban tökölődést.

Kb háromnegyed óra autókázás után elértük a vizet, az erre felkészültek legott surfra-bodyboardra kaptak és a hullámok közé vetették magukat. Tekintsünk el attól a tízperces vitától, melynek témája: „mikor tetőzik a dagály?” Miután ahogy lementünk a partra azonnal elsodortak minket a hullámok, ravaszul megoldva, hogy a száraz ruhának magunkon hagyott cucc elveszítse száraz jellegét. Sebaj, felvettük a beachszerkót, innen már teljesen szörfözésszerű lett a kaland.

A hullámok brutális erejűek voltak, némelyikük több méter magasan jött a part felé, néha pedig orvul oldalról toszogtatták a rajtuk lovaglókat. Elképesztően szép látvány volt az egész, a lemenő napban (nyugati part) felénk hömpölygő tenger és a hullámok tarajáról leszakított vízpermet a levegőben.

Mikorra eléggé elfáradtak a vizesek, nekifogtunk a parkban sütögetésnek, közben vicelődve, hogy ha fél tízkor ránkzárják a kaput, akkor hogy visszük ki a kocsikat és hogy megyünk haza? Az aggodalmaskodást gyorsan elnyomta a szerb taxis által főzött pálinka és a sörök, no meg a finom husikák. Jóllakottan sokkal kevésbé aggódik az ember.

Természetesen közben kukk sötét lett, csak a Hold világított, a csillagos égbolton, azért a parkban tapogatózással tájékozódtunk. Negyed tíz körül felcihelődtünk és hazakocsikáztunk, kicsit afterpartizva Csanádéknál, majd aludni térünk.
KategóriákEgyébCímkék

9 hozzászólás “Muriwai Beach” bejegyzéshez

  1. És mégis miből éltek? Mert, ha jól olvastam munkátok az nincs, ellenben viszont állandóan csak buliztok, utazgattok. Már pedig a benzim sem olcsó. Emlékeim szerint már több lehet mint 1 dollár, mert tavaly amikor voltam, akkor már 95cent volt.
    Eltartanak az ősök? Kár, hogy az enyémek nem tudnak.

  2. köszönöm irigységedet!

    a benzin 1.77

    Az ősök nem tartanak el. Azt, hogy miből élünk azt nyilván nem egy névtelennel fogom megbeszélni, akinek ehhez pont semmi köze.

  3. névtelen: szerinted otthon kéne ülniük minden percben és görcsölni, hogy jajjmá hívjatok munkaadók, vegyetek fel? Aki szerintem okosan, kellő mennyiségű pénzzel indul ki bevándorolni az nyugodtan lazulhat is minden kötelezettség mellett, mert az csak jót tesz.

    Pappito: nagyon szép az a képsorozat. gratz. 🙂

  4. Mikor volt 1 dollar a benzin? 1.5 eve jottem, de akkor is mar 1.45 korul volt…..

    Nagyon szepek a kepek!

    R.

  5. Biztos bloggolásból éltek. A naplemente fotókra mindenki vevő 🙂

  6. na ezt az elsőt, ezt most nem értem, homályosítson már fel Ő, ha lehet…

  7. na ezt elsőt, ezt, ezt most nem értem, homályosítson már fel Ő, ha lehet…

  8. ennyire nem lehetek részeg, bocs Gábor, döntsd el légy szives

  9. Visszajelzés: Szörf « pappito.com

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.