Esős szombat – eurodeli

Ma, napra pontosan nyolcvannyolc évvel a Panama-csatorna megnyitása után Hendersonba mentünk, megnézni az EURODeli nevű boltocskát, ahol mindenféle finomságokat lehet kapni. Eddig abban a hitben éldegéltünk, hogy az nagyon messze van és kár is odáig elmenni, de most nekivágtunk. Csak a Lincoln roadig kell menni és már ott is vagy.

A boltocska eléggé nagy, és soksok remek finomság van benne, amit hiányol a magyar ételbarát, meg sok olyan amit nem hiányol. Van soksok húskészítmény, a nagyja ausztrál eredetű, soksok podravka termék, savanyúkáposztától az ajvárig, vegetától a fűszerekig. Van sütnivaló kolbász, amit vettem is és meg is sütöttem itthon és nagyon finom lett, és vannak tojásos tészták, levesbetétek.

Meg kedves kiszolgálás, meg minden. Szóval nagyon jó kis bolt és nincs is nagyon messze. A két sláger nekem a kefír volt (helyi gyártmány amúgy) ami teljesen olyan, mint gyerekkorom poharas kefírjei csak itt “drinking yoghurt”-nak hívják, a másik pedig az alábbi képen megtekinthető.

pappito.com

A betűtészta azért jó, mert amikor az ember szülei mindenféle változatos pofonokat ígérnek, hogy hagyja abba az olvasást evés közben ( a “nem is evés közben olvasok, hanem olvasás közben eszem” dumák csak közelebb hozzák a pofon eseményhorizontját ) a betűtésztába nem lehet belekötni, mert az szülő anyánk főzte nekünk. Igaz, hogy macerásabb kirakni belőle bármit, de így mennek az emberek copywriternek, akik nem szeretik a paradicsomlevest, csak a betűtésztát benne… No, és lehet, hogy ebből még fejlécet is faragok a blogomnak.

10 hozzászólás “Esős szombat – eurodeli” bejegyzéshez

 1. Bocs az okoskodasert: copywriter.

  Egyebkent nemreg talaltam ra a blogra (plastikrol), es tetszik, ugyhogy irj gyakrabban 🙂 A megkeseredett taplokkal, akikbe belefutottam olvasas kozben, meg ne is foglalkozz.

 2. kodiak, welcome on board! 🙂

  Javítást köszönöm, kiigazítottam a hibám! (ahogy P.József mondaná “lejavítottam”, hehe)

 3. erre emlékszel, Papa? magyar narancs reklám, kicsit szar minőség, remélem működik a link:

 4. nem is evés közben olvasok, hanem olvasás közben eszem…alapján betütészta helyett nem tésztabetüt akartál irni ??? 🙂

 5. En csak kotozkodni jarok ide, de mar biztos ugyis eszrevetted 🙂
  A feedjit egy szar, Keszthely Zalaban van es nem Veszpremben!
  Ketto: az EuroDeLL nem deli: http://www.eurodell.co.nz/home.htm

  Nem talalom Vilit, melyik postokhoz kommentalt?
  Ma teliszalamit reggeliztem es vacsoraztam:-)

 6. Hobe, te tényleg genya vagy. És ezt most nem csak a kötekedés miatt, hanem főleg a téli szalámi emlegetése okán érdemelted ki. 🙂

  Vilit eltüntette pappito a föld színéről (na jó, a blogról)

 7. Honnan van Neked teliszalamid, hobe? Akarok. Adok erte cserebe igazi savanyukaposztat vagy reszelttormat.

 8. Hobe úgy tud ilyesmikkel vagánykodni, hogy Magyarországon vannak most. :))

 9. hát pár hétig szalámitlan leszel Tib!

  Hobe meg nem tud válaszolni, mert tele a szája és zsíros a keze 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.