Kiwi ikonok – sistema “klip-it”

 

Ugyan itt nincs komenizmus, mégis háromhatvan a kenyér, és a háromhatvanas kenyér mellé jár némi országos méretű ikon, amihez hazafias büszkeséggel ragaszkodni lehet. Mivel itt nincs szot üdülő meg alföldi papucs meg trapper farmer, másokat választott a nép, ilyen például a modern háztartás elengedhetetlen kelléke, a műanyag doboz. Már csak azért is elengedhetetlen kellék mert ilyenkor télvíz idején nem lehet elöl hagyni semmit, mert penészes lesz, nyáron meg megrohad. Jobb légmentesen zárni amit lehet.

 

 

No, persze nem holmi vacak kínait kell elképzelni, ami szelel meg ereszt meg a kézmelegben elolvad, stramm, viharálló kiwi felszerelésre gondoljunk. A konyhai tárolás eme formája nem ismeretlen a térkép közepén lakók számára sem, mindenkinek van “kurver” szemetese vagy hűtőládikója (amit itt úgy hívnak, hogy csilibin 🙂 a tupperverről nem is beszélve.

 

 

A zátonylakók viszont ragaszkodnak a sajáthoz ebben is, gyártanak maguknak plasztikdobozt, nem is akármilyet. A vormák és űrtartalmak végtelen változatosságában tobzódhatunk, ha nekiállunk felszerelni a lakást ilyesmivel, száraztésztatároló, húscsepegtető, kirándulásravaló, leveses doboz, cereáliáknak, gyümölcsleveknek? Csak tessék tessék, jut mindenkinek, pompás termék, tényleg.

 

Van pár trükk amit a sistema klip-it fedőnevű készlete tud, ilyen például, hogy a folyadékok tárolására szolgáló edényből nem folyik ki a lé. Tényleg. Ezt nem a triál gyártotta… Nem jön ki belőle a szag. Percben, ahogy gépelek, egy kis sistema dobozban egy cca. 10 dekányi kékmsajt szerintem már a cserépszavazásnál tart, de ha ott nem, az csak azért van, mert a filozófusaik összeverekedtek. Mégsincs kéksajtszag a hűtőben.

Az edények hőállóak, fagytárőek és mikrózhatóak meg elmoshatóak mosogatógépben, de mindezen bájos tulajdonságaikat is übereli, hogy rájuk van írva, hogy “NZ made”. A méretük is okosan van kitalálva, egymásra pakolhatóak meg két kicsi ráfér pont egy nagyobbra, szóval valaki nem átallott gondolkodni, mielőtt lement a gyártásra a rajzokkal. Mondjuk a gyártás meg elolvasta a rajzokat, mert a szokásos kissé nagyvonalúan viselkedő gyártással ellentétben ezek a műanyagok rohadt pontosak, tehát a szerszám is pontos és nem is használják tovább, mint kéne. És nincs sorja meg hibás darab.

Mi itthon ilyenben tartjuk a felvágott, sajt, megmaradt kaját holnapig, a legkisebbet a gyerek hátizsákban hordja arrowroot kekszekkel megtömve, de ilyenbe kerül a fél hagyma másnapig, szalonna, ilyenbe öntöttem a májaszsírt, szóval napi üzemben van teljes megelégedettségünkre. Ráadásul valahogy ezek az edények vonzzák egymást, mi havonta veszünk párat és mindig kevésnek bizonyul. remélem nem éri el a sok edény a felhalmozás során a kritikus tömeget és szökik vissza a gyárba.

 

Természtesen, mivel ez is csak műanyag doboz, nem tart a végtelenségig, gondolom ki van számolva, hogy mennyi lezárás-kinyitás ciklust kell kibírjon, egy idő után megkopik a fül és a doboztető illeszkedő része és meglazul a kapcsolat, a felek elhidegülnek egymástól, ilyenkor a doboz másodlagos felhasználásra kerül (garázs!) a ház úrnője pedig újat vásárol és újra mosolyba szaladnak a legörbül szájacskák, magasan lobog az All Blacks zászlaja és tömpe ujjacskák számolják a hátralevő napokat a következő piknikig, ahova majd ezekkel a dobozokkal települ ki a család.

 

Ps: a képeket szemrebbenés nélkül elloptam a gyártó oldaláról

Ps2: valójában nem minden kenyér 3,60 van 1.80-ért is de azt nem tudom miből lehet. 3,60-ért szárított paradicsom van a tésztájában és sajt ráolvasztva…

 

16 hozzászólás “Kiwi ikonok – sistema “klip-it”” bejegyzéshez

 1. Nekem másfél éve megvannak ezek a dobozok, rendszeres használatban és még mindig patentül záródik, meg minden. Én anno levest hordtam magammal a suliba, de nem az arra kitalált spéci edénykében, hanem egy sima négyszögletesben, és soha egy csepp sem folyt ki belőle. Na akkor lopta be magát ez a cucc a szívembe.
  Az egyetlen baj vele, hogy az ember igen hamar függővé válik (pláne ha dobozmániás, mint én), ennek eredménye pedig igen gyorsan jelentkezik a bankszámla kivonaton. Engem már elvonóra kényszerített a Zuram, meg igazából nem is lenne már hova tenni az új darabokat. De lesz nekem egyszer nagyobb konyhám is. :)))

 2. Én is doboz mániás vagyok! Igaza van Vkorsinak, nálunk is van klippes doboz, de xar. Most láttam egy szimpatikusat a Tescoban, saját márkájuk, és az volt a legdrágább, teszek egy próbát, hátha Újzélandon gyártatják 🙂
  Van ez a blog: http://lunchinabox.net/ itt a csaj olyan kis helyes tálkákba, pikszisekbe csomagol, hogy mindig irigykedek!

 3. Hát a kenyér nekem is megpenészedett február végén, olyan két-három nap alatt. Eléggé le is törtem tőle, mert finom kenyér volt (és ehettem üres sajtot reggelire) 🙁

 4. Ah, nálunk is van, hasonló. Sajnálatos módon nem NZ-termék. Cukormázakat, magokat tartok benne, tök jó “klik”-ingelni, nem beszélve arról, hogy jól felstószolhatók a hűtőben. De mostanában ebbe a boltba vagyok szerelmes, kislakáshoz nagyon jók: http://www.hsw.com.au/, úgy látom, nálatok is van, melegen ajánlom!

 5. mlgy, mivel nagyon megkértél nem szedem ki, ellenben én nagyon megkérlek, hogy több ilyet ne tegyél ide, anélkül, hogy megbeszéltük volna. Email címem tudod.
  köszönöm

 6. áááá, Moni, ez mekkora királyság!!!!

  Amitől hátast dobtam a katalógot nézegetve az a kis lépcső a konyhaszekrényben a konzerveknek meg a bézbólsapkatartó cucc, az nagyon beteg 🙂 viszont roppant igényes oldal.

  Már akkor gyanús volt, hogy nem itt készült a katalóg, amikor a polcot megláttam a téglafal előtt 🙂

 7. 🙂 Én szeretem a kislépcsőket… Van, ami vad ötlet, tudom, de óriási siker, nagyon elkelnek az ilyen ötletek ezekben a lyukakban, amiket itt fellengzősen lakásnak neveznek. De azért a határt meghúzom a sokzsebes nagyon nylon bizbasz-tartóknál… azok borzasztóak…

 8. Ilyet neten lehet rendelni, vagy kis hazankban hol lehetne vajon vagy ezt, vagy hasonlo minosegut szervalni szerintetek?

 9. hát neten nem tudom lehet-e, azt sem, hogy küffődiába szállítnak-e.
  Mivel megy oz-nz vonalon, éppen elég fogy…

  Én gondolkodtam, hogy küldök haza a családnak, majd kifigyelem, hogy hogy okos, mert ugye doboz, kis tömeg, nagy térfogat…

 10. Moni, a lépcső nagyon tetszik, a sokzsebes dolgokban egyetértünk, az nem konyhába való 🙂

 11. Pappito köszönöm, és igérem ezentúl megkereslek, ha még ilyen adódik külön emailben. Köszönöm mégegyszer.

 12. Eszter, ha a tesco-s atlatszo/felig atlatszo es kek szele van, akkor szerintem ne vedd meg. En vettem ilyet par eve, es mar az elso alkalommal, mikor meleg kaja volt benne, kitagult, tehat a fedele tobbet nem pattinthato ra. Ami nalam mukodik es a nagy Britanniaban es otthon is kaphato az teljesen atlatszo, a szele szurke, de nincsenek pattintos fulek rajta, rubbermaid stainshield a neve.

 13. erdekelt vagy az eladasban, vagy csak sima ingyen(?)reklamot csinalsz? 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.