MagSafe csatlakozó

 

Nem akarok ódákat zengeni, bár tudnék, a kis macbookom másfél éve könnyíti az életem, ráadásul mindezt okosan teszi. A legkirályabb feature pedig nem is a proci meg a macosix, hanem az egér kitalálása óta a legokosabb és legpraktikusabb ötlet, a magsafe tápcsatlakozás.

Ez annyira pofon egyszerű és kézenfekvő, hogy nem is értem, hogy miért nem alkalmazzák hordozható masináknál évtizedek óta. Ma sokadszor mentette meg a masinámat és a tápot egyszerre, nem is beszélve arról, hogy a gyerek jellemfejlődésében sem következik be az a jogosan megérdemelt törés, amit azzal szerezhetne, hogy lerántja a gépem.

A csatlakozó egy szimpla dugó, amelyet mágnes tart a helyén. Vagyis nem kell a papát bedugni a mamába, amitől aztán a megrántott tápkábel a csatlakozónál letörik, vagy rosszabb esetben a masinán belül keletkezik jóvátehetetlen kár. Kb. annyi erővel, mint amennyi egy hűtőmágnest a helyén tart, fixen rögzül a tápcsatlakozó a géphez. Amikor a kábelt valami terhelés éri – mint most az előbb, amikor a gyerek ráállt a kanócra – semmi nem sérül, csak elenged a mágnes és kész. Zseniális és húszfilléres ötlet. Decvatájkóllinnovésön. 

Sokadszor úszunk meg költséges javítást emiatt, és nem elsősorban a gyerek a veszélyforrás, én is rendszeresen felkelek a babzsákból, kezemben a macbookkal és rántom ki a csatlakozót. Nejem ibookja nem ilyen szerencsés, az ő tápcsatiján már látható némi deformáció, mert az a kis masina is mozgalmas életet él. Az már csak hab a tortán, hogy a csatit bármilyen állásban csatlakoztathatjuk és van rajta visszajelző led, amiről látjuk, hogy töltődik-e még, vagy kész van. Minden hordozható vacakban van vebkamera meg kórkettőduó meg jbl hang meg lézerturbódigitális surround. De csak az apple tud ilyen csatlakozót.

 

.

15 hozzászólás “MagSafe csatlakozó” bejegyzéshez

  1. Engem is bo 1 eve boldogit egy MacBook Pro (elso mac) es en is az ilyen es hasonlo aprosagok miatt imadom valamint, hogy minden apro reszlet nagyon igenyesen van kidolgozva. Igaz 1 magnes az en gepemen nagyon hianyzik, ami neked van. 🙂 Amig a tiednek magneses a munitor rogzitese is csukott allapotban, addig a MacBook Pro-n nem es egy nagyon keskeny kis nyilasba kell bedugni a kormomet, hogy kitudjam nyitni a monitort. 🙁
    De egyebkent mindenkinek ajanlok en is egy jo „kis” mac-et! Nem kell felni nem fog fajni. 🙂

  2. Hát a pronak máshol vannak az előnyei, ez a kis macbook nagyon helyes és nagyon praktikus, de a melóra kellene, akkor pro-t vettem volna. Az azért felnőttebb cucc, a MB szóróajándéknak tűnik mellette 🙂

    Amire én használom, arra tökéletes, ezek az apróságok viszont nagyon kényelmessé teszik.

    Csanádot is megtérítettem végül (meg az, hogy két grafikus barátunk is mac-en nyomja) 🙂 Most meg ő térít másokat 🙂

  3. Tudom en, hogy a MBP-nak mas elonyei vannak, azert vettem azt. A kommentem a magnesre hegyeztem ki, ha mar arrol szolt a cikk. 🙂
    Hat igen ez a mac egy ilyen „betegseg”. Engem is rabeszeltek, de eletem egyik legjobb dontese volt, hogy hagytam magam. Azota a kornyezetemben 2 ismerosom is valahogy megterult. 🙂 Nem is ertem miert. 🙂

  4. A mágneses cucc az én életem is megmenti, naponta minimum kétszer – és sajna nem tudom a gyerekre fogni, én vagyok ilyen sedre.

    Egyébként szakma kérdése, hogy kinek felel meg a kis mekbúk munkavégzésre, és kinek nem.

    Nekem az agyam, kezem, jobbik felem, munkatársam, asszisztensem, mindenem egy kis HSDPA modemmel kiegészítve. Aki nem programozó, hanem pl. marketinggel, szervezéssel, tanácsadással foglalkozik, annak ennél tökéletesebb gépe nem is lehetne. Picike, konkrétan van olyan ridikülöm, amibe bepasszintom. Elegáns, a szakmámban kompatibilis (tördelők, grafikusok, nyomdászok, filmesek,kreatívok, mindenki meket használ), nagyon gyors és megbízható.

    Részemről szerelem, még akkor is, ha szeretik azt mondani rá, hogy gazdag hülyegyerekek játékszere:)

  5. Karesz: itt is gratula Danihoz 🙂 Remélem egyszer IRL találkozunk, Vera írt a terveitekről.

    Imma néni: én Macbook Air-t vettem, nekem még programozásra is megteszi, és miután sokat kell hurcibálnom, imádom, hogy pici, vékony és könnyű.

  6. Koszi a gratulaciot 🙂
    Az IRL talalkozon dolgozunk, van par terv a kozeljovonkkel kapcsolatban, ezekbol 2-ben is erintjuk a talajt NZ-on.
    Majd meglatjuk mit tartogat a jovo eteren…

  7. Hát nemtom, én még nem tudtam az Air-rel megbarátkozni. A telefonoknál sem bírom a razor típusúakat, nincs benne anyag. Nekem még mindig az kell, hogy legyen legalább akkora, mint egy féltégla, úgy érzem magam biztonságban:)

  8. gazdag hülyegyerek-játékszer ügyben nem vágom miről van szó. nekem ilyen olcsó gépem még nem volt, amire másfél év alatt nem kellett költeni, csak megy
    a nejeméről nem is beszélve, ami már rég elavult lenne, ha pc lenne. de így meg napi nyüstölésben van 3 éve…

  9. Imma néni én is eléggé szkeptik voltam air ügyben, de teljesen kellemes. Pofátlanul kis helyen elfér, nagyon könnyű és roppant kényelmes vele minden.

    Csatlakozó és optika shortage nem gáz általában. Hordozhatóságban meg verhetetlen.

  10. Teknokrata népségek vagytok, én viszont lúzerjúzer, ringyóz alatt futó, nyomorgonc, pécékalapáló de azértis hozzáőszólok egy ideillőt:
    A hétvégén bőrös malaccombival találkoztunk, amit párolgatós sütögetés közbnen sörrel locsolgatott az én aranykezű párom, és végül nyakonöntötte fokhagymáss tejfölös szósszal, majd fólia nélkül még pirosra sütötte.
    És hogy a egy kis köze legyen a kommentemnek a témához, komparatív analízis gyanánt elmondom, hogy volt olyan jó, mint bármelyik Mac. 🙂

  11. Karesz mondja jól, mágneses lid-et a MacBook Pro-ba és több jóság nem is kell!

  12. Szeptemberben jön ki az új eresztés Pro, az uram már előjegyezte magát egyre. Majd megizenem, hogy lett-e neki mágnese, illetve hogy mi egyebet rontottak rajta.

  13. Visszajelzés: Magsafe « pappito.com

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.