Türelem halat terem

 

Amint már régebben írtam, itt a közelben készülődik egy OCEANZ boltocska, amely mindenféle friss tengeri cuccost ígér. Már amikor a cirkuszkocsiba költöztünk is reménykedtünk, hogy nemsokára kinyit, az ablakában volt is egy “itt hamarosan halas nyit” táblácska.

Aztán elmozogtunk a Lake roadról párszáz méterrel arrébb és még közelebb kerültünk a bolthoz, egyre erősebben reménykedve, hogy csak kinyit végre, mi pedig pár perc sétával szert tehetünk a friss reggeli fogás azon elemeire, amelyeket felfalhatunk.

Aztán, a múlt hónapban feltűnt, hogy szorgos mesteremberek barkácsolnak a tettehelyen, igazítják a tetőt, csinálják a virágágyásokat és egy tudományos-fantasztikus üvegajtót építenek befele, amin majd beözönölhet a blogger és tobzódhat a pikkelyesek között, mint Dagobert bácsi a pincében.

Rendszeresen molesztáltam a közeli benzinkutas dolgozókat, hogy mondják már meg, hogy mikor nyit ki a halas, de nagyon eltérő válaszokat kaptam, volt aki három héten keresztül csak azt mondta, hogy “még hat hét” szóval sikeresen visszatartották az információt a néptől. (monnyonle!) Egy idő után feltűnt egy bazi nagy tábla a bolt mellett, amelyen felirat hirdette, hogy “munkaerőt keresünk, hívd Mike-ot” de immár ez is csak sötét folt a boltocska történetében.

Tegnap megpillantottam az alagút végét, a táblán, amelyen eddig Mike telefonszáma állt, új felirat jelent meg: “4 days to go” vagyis 4 nap múlva nyitás. Pici szépséghiba, hogy ma is ugyanez a felirat áll ott, de most már mi is aktívabbak voltunk, a szemmel láthatóan nem nyitott boltba beromboltunk a gyerekkel és feltettük az adekvát kérdést a némbernek aki ott leledzett, hogy mikor is nyitnak valójában? Keresztkérdéseink súlya alatt megtörve, sírva vallotta be, hogy csütörtökön fognak nyitni és mereven elzárkózott annak megmagyarázásától, hogy hogy is jött ki a négy nap a táblán.

 

 

A zátonyra érkezésünk óta várjuk, hogy ez a nyavajás bolt kinyisson és fél évig úgy tűnt, hogy ez csak nekünk fontos. De most megtört a jég, tekintetes esküdtszék! Ha az időjárás, gravitációs anomáliák vagy a kiwi engineering nem szól közbe, (és az OZ-k se rohanják le NZ-t) csütörtökön halat eszünk!

2 hozzászólás “Türelem halat terem” bejegyzéshez

  1. Csak az iránt érdeklődöm, hogy milyen halat sikerült vennetek és elpusztítanotok?

    Ui.: Csütörtök lévén!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.