Füstölt kolbászok

 

Sajnos a hizamos esőzések és a magas páratartalom együtt kedvezőtlen hatást gyakoroltak a kolbászállományra. Az ültetvény (igazából függesztvény) a kezdődő penészedés jeleit mutatta, annak ellenére, hogy folyamatosan huzatban csücsültek, úgyhogy sürgős beavatkozást igényelt a helyzet.

Tulajdonképpen még egy hetet kellett volna száradniuk, de sajnos erre nincs mód, inkább korábban elteszem őket, mint mindet elveszítsük, mert megrohadnak szegények. A megjelent kezdődő penészedést eltávolítottam és az egész készletet hidegre tettem.

A szalámikkal kevesebb a gond és azok műbélben vannak, szóval ott könnyebb a helyzet, és a penészkedés is kevésbé jelentkezett, úgyhogy őket még hagytam a szélben lógni, nekik nagyobb szükségük is van rá, mint a kolbiknak, amik majdnem készen lettek két hét alatt. Hát ez a helyzet. Száraz hűvös hely kéne, ehelyett van közepesen hűvös és szárazságról egyáltalán nincs szó.

Nincs mit tenni. Időjárás van.

3 hozzászólás “Füstölt kolbászok” bejegyzéshez

 1. Pappito:

  1.) Remélem, mihamarabb találkozhatunk személyesen is az általad “Zátony”-nak nevezett földdarabon.
  2.) Meglehetős rokonszenvvel figyelem (már egy jó ideje) beilleszkedési és kulináris megpróbábáltatásaidat, és így, 20 000 km távolságból csak együttérzésemről tudlak biztosítani, és sok-sok sikert kívánok!
  3. A kolbászos projektet nagy együtérzéssel és drukk-kal figyeltem és figyelem (sok-sok ellenérzésem és fenntartásom dacára, szép jelének látom (többek között)a magyarok úgynevezett “túlélési képessének.
  3.) Szívem szerint leginkább a kolbászok ügyében adnék tanácsot, ha tudnék. De nem tudok, legfeljebb annyit, hogy egyétek meg őket mihamarább, és csináljatok újakat.
  “Nehéz a bányászok élete”, mondta Lenin együttérzően, és kanyarított egy szépet a galíciai sonkából, majd kortyolt egyet a jól behűtött sörből.

 2. 1. én is remélem, ha ideérsz, iszunk egy sört! Vagy kettőt.
  2. köszönöm a drukkot, kiccsaládom nevében is
  3. a túlélési képességgel nincs gond, hoztam otthonról 🙂 De az igazsághoz tartozik, hogy a mi helyzetünkben azért nem egy szörnyű megpróbáltatás itt “túlélni”
  3. két hármas pont is van 🙂

  Amúgy mikor tervezel jönni?

 3. Szia!

  A sör/ök jól hangzik/zanak! Úgy legyen!

  Ha minden összejön, kb. 1 év múlva szeretnék menni(hasonló felállásban, mint ti, nejecske és rövidlábú meg én), addig szorgosan tájékozódom és okulok a blogjaitokból.

  (A két hármas pont a késő estének köszönhető…)

  Szép napot!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.